Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tigai - care sunt bune?


Postări Recomandate

Acum 2 ore, Усилитель a spus:

De la 100 la 150 lei sunt deja bunicele, eu am Moneta de la Auchan, antiaderent ceramic, aluminiu mai gros, are ceva strat antiaderent si pe exterior, numai nu trebuia lasat sa se usuce/arda uleiul pe exterior. In interior numai cu *scule * de lemn.! Au mai multe marimi, si chiar stil wok. 

https://www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-Wok-din-ceramica-28-cm/p/734272

 

https://www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-din-ceramica-28-cm/p/734267

Au si la Carefour... 

Asa am si eu, tot Moneta, doar ca oala, nu tigaie. Nu se prinde nimic de ea, recomand.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

BRealAlex.Si staniul este atacat de acizii din mancarea gatita.Evident ca nu e la fel de sanatos ca inoxul.

 E si la vasele de inox o "hiba" ,sa-i zic asa.Daca lasi in mancarea lichida o lingura,un polonic,de inox poate apare electrocoroziune.Si se dizolva metale in lichid...Evident contactul trebuie sa fie timp mai lung.

 

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Fonta e greu de intretinut. Daca o speli cu detergent trebuie sa o "coci" din nou. Pe deasupra pastreaza mirosurile. Ai prăjit peste, ai o ora de munca la curatat si ars tigaia.

Inoxul e super, conditia este sa cumperi ceva profi. Tigaile profi se seviseaza, pot fi trimise pentru polishare sau indreptare...eventual coada ruptă.

In ce scop cumpeti tigaia? Home user? Ia-ti de calitate din supermarket, la 150 lei.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu votez pentru fonta. Intradevar, la inceput trebuie "formatata", cateva saptamani va "prinde", dar dupa aceea face cea mai buna mancare. Interiorul il spal doar cu apa calda, detergent spre deloc, apoi sterg cu servetel de hartie si o ung cu putin ulei la final.

Intradevar e grea, manerul frige, se incalzeste mai greu decat cele de aluminiu, dar are avantajul ca poate fi bagata in cuptor.

 

LE

Ce fel de gratare folositi?

Satul sa mi se arda si sa se gaureasca tabla, l-am facut pe asta, cu fund si laterale din samota! 

 

20210617_211302.thumb.jpg.2d52cb79ad2d34fa6302cc46797e23c4.jpg

Editat de Kreator
Link spre comentariu
La 22.09.2020 la 11:26, M.Adrian a spus:

       Salut! Cum a venit timpul sa schimb arsenalul de tigai, vreau si eu cateva pareri de la voi referitor la marcile si modelele de tigai pe care le folositi sau le-ati folosit, care sunt bune, de care sa ne ferim, ce combinatii de materiale sunt ok si care nu, etc. Myria sau Berlinger Haus a folosit cineva? De tefal stiam ca sunt ok, dar am mai auzit pe cineva ca se exfoliaza alea cu strat antiaderent de marmura. Eu am avut pana in prezent una de la Swan si a fost foarte buna. Iar de tigaile Schmitter pe care le gasiti in Carrefour sa va feriti, ca tine stratul antiaderent 2 luni de zile si dupa lipeste mai ceva ca una de aluminiu de la balci, mai bune sunt alea din Pepco la 20 lei, m-a tinut 2 ani de zile folosita intens, si e subtirica.

 

După umila mea părere, tigăi bune sunt cele folosite de Gordon James Ramsay sau Jamie Oliver, dar, spălate şi curăţate de nevestele lor.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Kreator a spus:

Eu votez pentru fonta. Intradevar, la inceput trebuie "formatata", cateva saptamani va "prinde", dar dupa aceea face cea mai buna mancare. Interiorul il spal doar cu apa calda, detergent spre deloc, apoi sterg cu servetel de hartie si o ung cu putin ulei la final.

Intradevar e grea, manerul frige, se incalzeste mai greu decat cele de aluminiu, dar are avantajul ca poate fi bagata in cuptor.

 

LE

Ce fel de gratare folositi?

Satul sa mi se arda si sa se gaureasca tabla, l-am facut pe asta, cu fund si laterale din samota! 

 

20210617_211302.thumb.jpg.2d52cb79ad2d34fa6302cc46797e23c4.jpg

       Gratar cu grilaj din crom, si cutia tot din crom, avea un nene in talcioc acum multi ani. De ani buni arata la fel si mai merge sigur inca minim 10 ani fara gauri si alte probleme. 

Acum 2 ore, alcon a spus:

 

După umila mea părere, tigăi bune sunt cele folosite de Gordon James Ramsay sau Jamie Oliver, dar, spălate şi curăţate de nevestele lor.

       Probabil sunt, mai ales ca le spala altcineva. 

       Ca tot a trecut ceva timp, am mai adaugat la colectie de un an o tigaie grill si o tigaie normala de la rosmarino, si inca o tigaie din pepco. Le-am folosit destul de des si inca nu se lipeste nimic de ele, deci am nimerit bine, si nici nu m-au gostat o avere. 

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări