core Postat Septembrie 29, 2020 Partajează Postat Septembrie 29, 2020 Acum 2 ore, Усилитель a spus: De la 100 la 150 lei sunt deja bunicele, eu am Moneta de la Auchan, antiaderent ceramic, aluminiu mai gros, are ceva strat antiaderent si pe exterior, numai nu trebuia lasat sa se usuce/arda uleiul pe exterior. In interior numai cu *scule * de lemn.! Au mai multe marimi, si chiar stil wok. https://www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-Wok-din-ceramica-28-cm/p/734272 https://www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-din-ceramica-28-cm/p/734267 Au si la Carefour... Asa am si eu, tot Moneta, doar ca oala, nu tigaie. Nu se prinde nimic de ea, recomand. Link spre comentariu
RealAlex Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Ca tot vorbeam de cupru Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Superb!Artizani adevarati.Tehnologia un pic mai desteapta decat in secolul 19. E si faza cu cositoritul,frumos executat. Pun si eu o secventa de cositorit stradal. Link spre comentariu
RealAlex Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Sincer eu nu sunt impacat cu cositorirea asta, o fi frumos dar nu cred ca e sanatos. Raman la inoxul meu. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 BRealAlex.Si staniul este atacat de acizii din mancarea gatita.Evident ca nu e la fel de sanatos ca inoxul. E si la vasele de inox o "hiba" ,sa-i zic asa.Daca lasi in mancarea lichida o lingura,un polonic,de inox poate apare electrocoroziune.Si se dizolva metale in lichid...Evident contactul trebuie sa fie timp mai lung. Link spre comentariu
ionadrian Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Inox sau fonta emailata. Sanatoase. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Fonta cea mai sfântă.Apoi inoxul.Kakamiţurile astea cu ceramică aplicată încep să lipească mâncarea cam la un an,un an jumate!Reclama ce e de ele!Mai să zic că alea teflonate rezistă un pic mai bine... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Fonta e greu de intretinut. Daca o speli cu detergent trebuie sa o "coci" din nou. Pe deasupra pastreaza mirosurile. Ai prăjit peste, ai o ora de munca la curatat si ars tigaia. Inoxul e super, conditia este sa cumperi ceva profi. Tigaile profi se seviseaza, pot fi trimise pentru polishare sau indreptare...eventual coada ruptă. In ce scop cumpeti tigaia? Home user? Ia-ti de calitate din supermarket, la 150 lei. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Si eu votez pentru inox. Iar polisarea se face cu smirghel foarte fin sub apa, oricine o poate face acasa. E mai greu sa nimeresti temperatura uleiului inainte sa arunci in tigaie la prajit. Dar, cu timpul te inveti. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Polisharea am vazut ca se face cu disc dintr-un cauciuc usor abraziv apoi cu material textil si o pasta dedicată. Cred ca ar merge si cu uneltele folosite in tinichigerie auto si bicarbonat in loc de pasta de slefuit. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 22, 2021 Partajează Postat Noiembrie 22, 2021 Dar "Regis Stone" ce are ? Tigaie antiaderentă Regis Stone Copper Pan, 24cm | AloShop Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 23, 2021 Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 Daca pe mine ma intrebi...eu zic ca este buna. In orice caz este mai comoda decat cele de fonta. Link spre comentariu
Kreator Postat Noiembrie 23, 2021 Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 (editat) Eu votez pentru fonta. Intradevar, la inceput trebuie "formatata", cateva saptamani va "prinde", dar dupa aceea face cea mai buna mancare. Interiorul il spal doar cu apa calda, detergent spre deloc, apoi sterg cu servetel de hartie si o ung cu putin ulei la final. Intradevar e grea, manerul frige, se incalzeste mai greu decat cele de aluminiu, dar are avantajul ca poate fi bagata in cuptor. LE Ce fel de gratare folositi? Satul sa mi se arda si sa se gaureasca tabla, l-am facut pe asta, cu fund si laterale din samota! Editat Noiembrie 23, 2021 de Kreator Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 23, 2021 Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 La 22.09.2020 la 11:26, M.Adrian a spus: Salut! Cum a venit timpul sa schimb arsenalul de tigai, vreau si eu cateva pareri de la voi referitor la marcile si modelele de tigai pe care le folositi sau le-ati folosit, care sunt bune, de care sa ne ferim, ce combinatii de materiale sunt ok si care nu, etc. Myria sau Berlinger Haus a folosit cineva? De tefal stiam ca sunt ok, dar am mai auzit pe cineva ca se exfoliaza alea cu strat antiaderent de marmura. Eu am avut pana in prezent una de la Swan si a fost foarte buna. Iar de tigaile Schmitter pe care le gasiti in Carrefour sa va feriti, ca tine stratul antiaderent 2 luni de zile si dupa lipeste mai ceva ca una de aluminiu de la balci, mai bune sunt alea din Pepco la 20 lei, m-a tinut 2 ani de zile folosita intens, si e subtirica. După umila mea părere, tigăi bune sunt cele folosite de Gordon James Ramsay sau Jamie Oliver, dar, spălate şi curăţate de nevestele lor. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Noiembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 (editat) Acum 11 ore, Kreator a spus: Eu votez pentru fonta. Intradevar, la inceput trebuie "formatata", cateva saptamani va "prinde", dar dupa aceea face cea mai buna mancare. Interiorul il spal doar cu apa calda, detergent spre deloc, apoi sterg cu servetel de hartie si o ung cu putin ulei la final. Intradevar e grea, manerul frige, se incalzeste mai greu decat cele de aluminiu, dar are avantajul ca poate fi bagata in cuptor. LE Ce fel de gratare folositi? Satul sa mi se arda si sa se gaureasca tabla, l-am facut pe asta, cu fund si laterale din samota! Gratar cu grilaj din crom, si cutia tot din crom, avea un nene in talcioc acum multi ani. De ani buni arata la fel si mai merge sigur inca minim 10 ani fara gauri si alte probleme. Acum 2 ore, alcon a spus: După umila mea părere, tigăi bune sunt cele folosite de Gordon James Ramsay sau Jamie Oliver, dar, spălate şi curăţate de nevestele lor. Probabil sunt, mai ales ca le spala altcineva. Ca tot a trecut ceva timp, am mai adaugat la colectie de un an o tigaie grill si o tigaie normala de la rosmarino, si inca o tigaie din pepco. Le-am folosit destul de des si inca nu se lipeste nimic de ele, deci am nimerit bine, si nici nu m-au gostat o avere. Editat Noiembrie 23, 2021 de M.Adrian Link spre comentariu
Postări Recomandate