Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tigai - care sunt bune?

M.Adrian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

15

• BRANCA

14

• merck

9

• Усилитель

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca o mica paranteza, chiar de e offtopic, mai foloseste cineva vase de gatit din aluminiu de la tigani, tigai/ceaune? Daca da, cu ce curatati arsura de pe ele? Eu pana acum am folosit peria de sarma si bormasina.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, M.Adrian a spus:

Ca o mica paranteza, chiar de e offtopic, mai foloseste cineva vase de gatit din aluminiu de la tigani, tigai/ceaune? Daca da, cu ce curatati arsura de pe ele? Eu pana acum am folosit peria de sarma si bormasina.

Daca e aluminiu curat  și nu aliaj, după fiecare întrebuințare se curata cu burete metalic. In felul asta se evita depunerile si implicit arsurile, ca să fii nevoit sa folosești scule electrice. In ultimii ani am cam înlocuit cu inox și cate ceva din fontă,  cam toată gama de vase de gatit din bucatarie, dar cand imi vine pofta de cocoșei,  tot în vasul de aluminiu ii fac. 

Link spre comentariu

Chiar dacă nu pare ca e nevoie, spălarea trebuie făcută de fiecare data cu burete metalic. Asa mi-a zis cel care a făcut vasul de care vorbesc  și acum 20 ani, el avea 80  dar ținea oala cu metal topit mai lejer decât mine  care aveam cca 40. Nu era din categoria bronzatilor.

Link spre comentariu

Ceaunele de aluminiu,facute de "colorati",sunt din aliaj.Se folosesc piese turnate si alte resturi de aluminiu.Din pacate nu sunt sanatoase.Suprafata nu e protejata macar prin eloxare.Vasele de aluminiu "curat" sant scoase de mult timp din circuitul comercial.Au ramas numai cele protejate cu teflon,ceramica,etc.

Se mai folosesc inca destul de mult ,pe la tara.Mai ales ceaunele.Si eu am o kukta in exploatare...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Ceaunele de aluminiu,facute de "colorati",sunt din aliaj.Se folosesc piese turnate si alte resturi de aluminiu.Din pacate nu sunt sanatoase.Suprafata nu e protejata macar prin eloxare.Vasele de aluminiu "curat" sant scoase de mult timp din circuitul comercial.Au ramas numai cele protejate cu teflon,ceramica,etc.

Se mai folosesc inca destul de mult ,pe la tara.Mai ales ceaunele.Si eu am o kukta in exploatare...

In cazul asta s-ar merita sa incerc sa curat o tigaie din aluminiu de stratul antiaderent ? Am una care din antiaderenta a devenit foarte aderenta, are un fel de ceramica gri pe ea.

1 oră în urmă, M.Adrian a spus:

In cazul asta s-ar merita sa incerc sa curat o tigaie din aluminiu de stratul antiaderent ? Am una care din antiaderenta a devenit foarte aderenta, are un fel de ceramica gri pe ea. Asta mai mult de curiozitate.

Link spre comentariu
Acum 22 minute, M.Adrian a spus:

In cazul asta s-ar merita sa incerc sa curat o tigaie din aluminiu de stratul antiaderent ? 

Mai bine renunti in favoarea altora din inox sau alt material neutru pt alimente. Eu păstrez ceaunul ala  chiar dacă nu mai apelez la serviciile lui decât foarte rar și am si spus pt ce, mai mult ca amintire.

Link spre comentariu

M.Adrian.Tigaia aia e buna de reciclare.Stratul de protectie se inlatura greu si ce obtii?O tigaie de aluminiu de care se va lipi mancarea si mai e si nesanatoasa.

O tigaie de inox,chiar daca se mai lipeste mancarea si trebuie curatata,te tine o viata...

Link spre comentariu

Cele din inox cu fund dublu chiar nu părlesc mâncarea. Nici în cea din aluminiu nu se lipește, daca e suficient de groasa. Mai rămâne legenda cum ca nu ar fi sănătoasă. Eu ma abțin de la comentarii.

Link spre comentariu

De la 100 la 150 lei sunt deja bunicele, eu am Moneta de la Auchan, antiaderent ceramic, aluminiu mai gros, are ceva strat antiaderent si pe exterior, numai nu trebuia lasat sa se usuce/arda uleiul pe exterior. In interior numai cu *scule * de lemn.! Au mai multe marimi, si chiar stil wok. 

https://www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-Wok-din-ceramica-28-cm/p/734272

https://www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-din-ceramica-28-cm/p/734267

Au si la Carefour... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări