Усилитель Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 43 minutes ago, sesebe said: Îmi place cuprul ala alb strălucitor. Cum exista si aur " alb" asta o fi cupru alb.... Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 In interior este inox, deci cuprul nu vine in contact direct cu mancarea. Daca zic ceva de cupru in oale iar zice lumea ca sunt carcotas :D Link spre comentariu
Dan57 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 8 minute, RealAlex a spus: In interior este inox, deci cuprul nu vine in contact direct cu mancarea. Daca zic ceva de cupru in oale iar zice lumea ca sunt carcotas :D Nu este inox dar nu-mi place sa intru in conflict. Interesati-va la sursa. Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 In ce sa intri? Esti liber sa spui ce doresti, doar este democratie Eu vorbeam de tigaia din poza ta. Esti sigur ca nu este cu inox pe interior? Asa pare din poza, doar n-o fi cositor. Link spre comentariu
Dan57 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 9 minute, RealAlex a spus: In ce sa intri? Esti liber sa spui ce doresti, doar este democratie Eu vorbeam de tigaia din poza ta. Esti sigur ca nu este cu inox pe interior? Asa pare din poza, doar n-o fi cositor. In sfarsit te=ai prrins. Este un aliaj, cine nu crede am una acasa de acum circa 90 de ani. Englezi numa asa ceva folosesc, probabil ca-s prosti si nu folosesc tabla neagra. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 1 hour ago, sesebe said: Îmi place cuprul ala alb strălucitor. Se staneaza tigaia sau oala pentru ca cica ar fi periculos daca alimentel sarate ar intra in contact direct cu, cuprul. Se face asta de pe vremuri si unii o mai fac in regim DIY: Deci pentru electronisti, operatiunea ar trebui sa fie floare la ureche . Se cere undeva la 15 euro pentru o tigaie mica, insa trebuie sa arate asa la final: initial aratand asa: Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Trebuie bara din staniu pur (deci 100%) - poate pur nu o fi, dar nu trebuie sa contina plumb. Astazi se fac si cu inox la interior in loc de staniu, insa "les chefs" utilizeaza doar din astea stanate. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 (editat) 6 minutes ago, merck said: Trebuie bara din staniu pur (deci 100%) - poate pur nu o fi, dar nu trebuie sa contina plumb. Astazi se fac si cu inox la interior in loc de staniu, insa "les chefs" utilizeaza doar din astea stanate. Cine se mai uita pe la emisiuni culinare mai vede si asa ceva in bucatariile unui "chef": semn ca este un zgarciob Editat Septembrie 27, 2020 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Nu știu cit de bine este cu staniu ala în mincarea. Staniu este un metal moale și ajunge în proporție mare în mincarea. Și, mai mult, sa nu fie cositor, ca atunci v-ați aranjat. Cositorul este aliaj de staniu cu plumb (pt cine nu știe) și este muuuuult mai raspindit și ușor de găsit decit staniul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Inainte umblau tiganii spoitori pe strada si isi ofereau serviciile. Ma refer la anii 70. Dupa 89 nu am mai auzit sa foloseasca lumea cupru nici macar spoit/stanat. Probabil revine moda periodic. Din vremurile bune nu mai am decat un ibric de 1l cu care faceam cafea la nisip. Nu e folosit de foarte multi ani, probabil ii trebuie o revigorare a stratului de staniu.O sa-l examinez cand dau de el printre obiectele depozitate. Nu odata a fost triat pt aruncat, si tot de atatea ori l-am recuperat ca amintire. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 In bucatarie vasele din cupru ajuta mult la realizarea sosurilor (sos alb, bearnaise, etc) datorita faptului ca se disipa caldura uniform. De aceea si chef-ii din vest nu au renuntat la vasele din cupru. In dreapta este vasul din cupru. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Candva dupa revolutie un prieten mi-a aratat noile vase de bucatarie ,pahare de la Zepter , s-a si facut dealer de ele , aratau bine , cica era aliaj de aur ,argint platina si alte metale ,si sunt super sanatoase etc .Cupa de baut vin chiar mi-a placut cum arata.....culoarea la toate era deosebita ..... m-am uitat acum pe site la Zepter , au numa inoxuri superpolishate si cu continut marit de crom la suprafata...... au si tigai si wok. Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 16 minute, merck a spus: In bucatarie vasele din cupru ajuta mult la realizarea sosurilor (sos alb, bearnaise, etc) datorita faptului ca se disipa caldura uniform. De aceea si chef-ii din vest nu au renuntat la vasele din cupru. In dreapta este vasul din cupru. Si interiorul cum este? Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 (editat) 5 minutes ago, RealAlex said: Si interiorul cum este? La cele vechi (sau cele noi facute dupa metoda traditionala) este stanat. Insa astazi gasesti si cu inox (la plita cu inductie nu merg cele din cupru, stanate la interior). Cand nu am ce face, mai trag un ochi si la emisiunile culinare sau concursuri culinare si am ramas uimit sa vad ca foarte des apar plite cu inductie + ochiuri cu gaz (cam 2 pe gaz si 2 cu inductie). Probabil anumite chestii nu ies bine decat la arzatorul cu gaz. Editat Septembrie 27, 2020 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Foarte multe vase de cupru se staneaza.Staniu 100%.Ce,ati uitat deja de conservele stanate? Cuprul are "boala" oxidarii in contact cu acizii din fructe si legume. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum