Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tigai - care sunt bune?


M.Adrian

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • M.Adrian

    15

  • BRANCA

    14

  • merck

    9

  • Усилитель

    7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 minute, RealAlex a spus:

In interior este inox, deci cuprul nu vine in contact direct cu mancarea. Daca zic ceva de cupru in oale iar zice lumea ca sunt carcotas :D

Nu este inox dar nu-mi place sa intru in conflict. Interesati-va la sursa.

Link spre comentariu

In ce sa intri? Esti liber sa spui ce doresti, doar este democratie :)

Eu vorbeam de tigaia din poza ta. Esti sigur ca nu este cu inox pe interior? Asa pare din poza, doar n-o fi cositor.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, RealAlex a spus:

In ce sa intri? Esti liber sa spui ce doresti, doar este democratie :)

Eu vorbeam de tigaia din poza ta. Esti sigur ca nu este cu inox pe interior? Asa pare din poza, doar n-o fi cositor.

In sfarsit te=ai prrins. Este un aliaj, cine nu crede am una acasa de acum circa 90 de ani. Englezi numa asa ceva folosesc, probabil ca-s prosti si nu folosesc tabla neagra.:nas:

Link spre comentariu
1 hour ago, sesebe said:

Îmi place cuprul ala alb strălucitor. 

Se staneaza tigaia sau oala pentru ca cica ar fi periculos daca alimentel sarate ar intra in contact direct cu, cuprul. 

Se face asta de pe vremuri si unii o mai fac in regim DIY:

etamage_cuivre4.jpg

 

etamage_cuivre3.jpg

 

etamage_cuivre1.jpg

 

Deci pentru electronisti, operatiunea ar trebui sa fie floare la ureche :rade:.

Se cere undeva la 15 euro pentru o tigaie mica, insa trebuie sa arate asa la final:

vertinnenNAweb.jpg

 

initial aratand asa:

vertinnenVOORweb.jpg

 

Link spre comentariu

Trebuie bara din staniu pur (deci 100%) - poate pur nu o fi, dar nu trebuie sa contina plumb. 

Astazi se fac si cu inox la interior in loc de staniu, insa "les chefs" utilizeaza doar din astea stanate. 

Link spre comentariu
6 minutes ago, merck said:

Trebuie bara din staniu pur (deci 100%) - poate pur nu o fi, dar nu trebuie sa contina plumb. 

Astazi se fac si cu inox la interior in loc de staniu, insa "les chefs" utilizeaza doar din astea stanate. 

Cine se mai uita pe la emisiuni culinare mai vede si asa ceva in bucatariile unui "chef":

8f1dcc306fbe42dce2795f04a0a7ebaa_dd63c16

 

fa8f364244f806ce87c548733e51cb6a_99dae47

semn ca este un zgarciob :85

 

Editat de merck
Link spre comentariu

Nu știu cit de bine este cu staniu ala în mincarea. Staniu este un metal moale și ajunge în proporție mare în mincarea. Și, mai mult, sa nu fie cositor, ca atunci v-ați aranjat. Cositorul este aliaj de staniu cu plumb (pt cine nu știe) și este muuuuult mai raspindit și ușor de găsit decit staniul. 

Link spre comentariu

Inainte umblau tiganii spoitori pe strada si isi ofereau serviciile. Ma refer la anii 70. Dupa 89 nu am mai auzit sa foloseasca lumea cupru nici macar spoit/stanat. Probabil revine moda periodic. Din vremurile bune nu mai am decat un ibric de 1l cu care faceam cafea la nisip. Nu e folosit de foarte multi ani, probabil ii trebuie o revigorare a stratului de staniu.O sa-l examinez cand dau de el printre obiectele depozitate. Nu odata a fost triat pt aruncat, si tot de atatea ori l-am recuperat ca amintire.

Link spre comentariu

In bucatarie vasele din cupru ajuta mult la realizarea sosurilor (sos alb, bearnaise, etc) datorita faptului ca se disipa caldura uniform. De aceea si chef-ii din vest nu au renuntat la vasele din cupru. 

 

heat-conductivity-copper-inox-falk.jpg

 

In dreapta este vasul din cupru. 

Link spre comentariu

Candva dupa revolutie un prieten mi-a aratat noile vase de bucatarie ,pahare de la Zepter , s-a si facut dealer de ele , aratau bine , cica era aliaj  de aur ,argint platina si alte metale ,si sunt super sanatoase etc .Cupa de baut vin chiar mi-a placut cum arata.....culoarea la toate era deosebita .....

m-am uitat acum pe site la Zepter , au numa inoxuri superpolishate si cu continut marit de crom la suprafata......

au si tigai si wok.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, merck a spus:

In bucatarie vasele din cupru ajuta mult la realizarea sosurilor (sos alb, bearnaise, etc) datorita faptului ca se disipa caldura uniform. De aceea si chef-ii din vest nu au renuntat la vasele din cupru. 

 

heat-conductivity-copper-inox-falk.jpg

 

In dreapta este vasul din cupru. 

Si interiorul cum este? 

 

Link spre comentariu
5 minutes ago, RealAlex said:

Si interiorul cum este? 

 

La cele vechi (sau cele noi facute dupa metoda traditionala) este stanat. Insa astazi gasesti si cu inox (la plita cu inductie nu merg cele din cupru, stanate la interior). 

Cand nu am ce face, mai trag un ochi si la emisiunile culinare sau concursuri culinare si am ramas uimit sa vad ca foarte des apar plite cu inductie + ochiuri cu gaz (cam 2 pe gaz si 2 cu inductie). Probabil anumite chestii nu ies bine decat la arzatorul cu gaz. 

 

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări