Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tigai - care sunt bune?


Postări Recomandate

Uitaţi-vă la asiatici, folosesc un ,,Wok,, din oţel-carbon sau fontă şi fără straturi antiaderente din praf de coarne de drac....prăjesc la foc iute şi nu se mai strofoacă.Şi cred că sunt mai sănătoşi decât noi, cu tefloane şi ceramici care ţin două prăjeli şi apoi ne întrebăm ,,ce tigaie e mai bună ?,,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asiaticii le folosesc in continuu, si nici nu cred ca se strofoaca cu curatatul. 

 

La noi daca folosesti fonta de 2 ori pe saptamana e mult. Cam rugineste. 

 

Oricum, e de preferat o tigaie fara teflon sau alte antiadezive, dar trebuie sa stii ce temperatura are si tigaia, dar si uleiul, inainte sa arunci halca sau leguma in tigaie. Ca sa nu se lipeasca. In timp, bunghesti tu punctul optim de functionare. 

Link spre comentariu

Cele mai rezistente tigai si oale cu care am umblat sunt cele de la Vogue, sunt extrem de rezistente deoarece sunt facute pentru mediul profesional (cantine, restaurante, etc). La tigai stratul antiaderent este mai gros decat la cele "consumer" si rezista destul de bine la abuzuri/nepasare/bataie de joc (socuri termice, utilizarea ustensilelor metalice, arderea zaharului, uitare pe foc, etc).

Au inclusiv tigai din inox si wok-uri din otel-carbon.

La o cautare rapida nu am gasit nici un importator in Romania, dar se pot comanda online fara probleme.

Link spre comentariu

Deci pana la urma ramane sa caut ceva prin lidl sau magazine mai mici de profil, cu teflon tot am avut, mai scormonesc si ceramice de acum, poate mai gasesc una Swan :freaza:

Oricum ar fi, poate ajung de pun si eu mana pe una de fonta sau din cupru, daca tin minte bine, avea mamaia una in care facea nalangate dar nu se lipeau.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Si eu folosesc cel mai mult wook, am si vreo 2 tigai, una tefal si mai una noname. Pe astea le foloseste sotia mai mult pt clatite. Wok e cel mai ok, nici vorba de rugina, a mea zici ca am polishato. Nu stiu daca e chiar fonta, mai degraba ceva otel manganos cum se foloseste la discurile de tractoare.

Link spre comentariu

 Faker.Wokul tau cred ca e un "surogat",deoarece e gros (?).Asiaticii folosesc cel mai mult wokurile din tabla de fier subtire.Gatesc la temperatura ridicata,rapid.Mai fac si amestecarea prin miscarea wokului.Daca acesta e greu te "omoara" la mana!Gandeste-te ca ai un butic si sa lucrezi toata ziua cu un wok...

Link spre comentariu

Wokul original are grosime in jur de 3mm , si este facut din otel cu carbon in jur de 2% .Datorita formei original se gateste pe foc cu limbi mai mari care incalzesc si o parte din laterala , asa se gateste mai repede ,decat pe aragaz sau ochi electric unde se incalzeste mai tare partea de jos care are suprafata mica.

 

Cum se alege si un top cu tigai :

https://foodal.com/kitchen/pots-pots-skillets-guides-reviews/guides/how-to-choose-the-best-wok/

 

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări