validae Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Uitaţi-vă la asiatici, folosesc un ,,Wok,, din oţel-carbon sau fontă şi fără straturi antiaderente din praf de coarne de drac....prăjesc la foc iute şi nu se mai strofoacă.Şi cred că sunt mai sănătoşi decât noi, cu tefloane şi ceramici care ţin două prăjeli şi apoi ne întrebăm ,,ce tigaie e mai bună ?,, Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Asiaticii le folosesc in continuu, si nici nu cred ca se strofoaca cu curatatul. La noi daca folosesti fonta de 2 ori pe saptamana e mult. Cam rugineste. Oricum, e de preferat o tigaie fara teflon sau alte antiadezive, dar trebuie sa stii ce temperatura are si tigaia, dar si uleiul, inainte sa arunci halca sau leguma in tigaie. Ca sa nu se lipeasca. In timp, bunghesti tu punctul optim de functionare. Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Cele mai rezistente tigai si oale cu care am umblat sunt cele de la Vogue, sunt extrem de rezistente deoarece sunt facute pentru mediul profesional (cantine, restaurante, etc). La tigai stratul antiaderent este mai gros decat la cele "consumer" si rezista destul de bine la abuzuri/nepasare/bataie de joc (socuri termice, utilizarea ustensilelor metalice, arderea zaharului, uitare pe foc, etc). Au inclusiv tigai din inox si wok-uri din otel-carbon. La o cautare rapida nu am gasit nici un importator in Romania, dar se pot comanda online fara probleme. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Acum 2 ore, Mircea a spus: La noi daca folosesti fonta de 2 ori pe saptamana e mult. Cam rugineste. Rugineşte doar dacă nu o întreţii. A mea e mai non-stick decît teflonu'. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 10 hours ago, razvan-l1 said: Doar tabla neagra si fonta . = like Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 No, de aia pe vremuri femeia se lua numai cu zestre: tigăi, perine și toate cele... Link spre comentariu
M.Adrian Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Deci pana la urma ramane sa caut ceva prin lidl sau magazine mai mici de profil, cu teflon tot am avut, mai scormonesc si ceramice de acum, poate mai gasesc una Swan Oricum ar fi, poate ajung de pun si eu mana pe una de fonta sau din cupru, daca tin minte bine, avea mamaia una in care facea nalangate dar nu se lipeau. Editat Septembrie 26, 2020 de M.Adrian Link spre comentariu
Faker Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Si eu folosesc cel mai mult wook, am si vreo 2 tigai, una tefal si mai una noname. Pe astea le foloseste sotia mai mult pt clatite. Wok e cel mai ok, nici vorba de rugina, a mea zici ca am polishato. Nu stiu daca e chiar fonta, mai degraba ceva otel manganos cum se foloseste la discurile de tractoare. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Faker.Wokul tau cred ca e un "surogat",deoarece e gros (?).Asiaticii folosesc cel mai mult wokurile din tabla de fier subtire.Gatesc la temperatura ridicata,rapid.Mai fac si amestecarea prin miscarea wokului.Daca acesta e greu te "omoara" la mana!Gandeste-te ca ai un butic si sa lucrezi toata ziua cu un wok... Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Wokul original are grosime in jur de 3mm , si este facut din otel cu carbon in jur de 2% .Datorita formei original se gateste pe foc cu limbi mai mari care incalzesc si o parte din laterala , asa se gateste mai repede ,decat pe aragaz sau ochi electric unde se incalzeste mai tare partea de jos care are suprafata mica. Cum se alege si un top cu tigai : https://foodal.com/kitchen/pots-pots-skillets-guides-reviews/guides/how-to-choose-the-best-wok/ Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Sunt si ochiuri de aragaz pentru wok: sau arzator : Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Din tabla de fier emailata. Din motive de plita de inductie. Nu se lipeste nimic de ea, datorita sursei de incalzire. Link spre comentariu
Dan57 Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Tigai din cupru din Anglia, se gasesc si in tara noastra. Tigaie integral din cupru cu maner din bronz. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Îmi place cuprul ala alb strălucitor. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 27, 2020 Partajează Postat Septembrie 27, 2020 Acum 3 ore, Усилитель a spus: Wokul original are grosime in jur de 3mm , si este facut din otel cu carbon in jur de 2% . La 2.11% e deja fonta. Link spre comentariu
Postări Recomandate