Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tigai - care sunt bune?

M.Adrian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

15

• BRANCA

14

• merck

9

• Усилитель

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca depinde si cum te poti cu ea in timpul folosirii.

Eu am o oala luata de la un supermarket de la noi, din Italia ca origina, cu fundal alb interior, crem exterior, este din aluminiu, si nu o pot folosi la plita cu inductie, o folosesc doar la aragaz, in special pentru facut mancarica cu linte sau naut. O am de vreo 2 ani si vreo 10-15 kile de legume a trecut prin ea si e ca noua si acum. Are interiorul neaderent, si folosesc doar lingura din lemn in contact cu interiorul cand amestec. Nu am patit sa raman ceva prins pe fund, desi a stat si cate 10-15 min pe foc fara sa amestec. Capac am de sticla termorezistenta cu rasuflatoare.

Pentru plita cu inductie, pentru fiert legume, folosesc o oala de inox, cu fund dublu, si capac la care nu se incing toartele. se mai prinde de fund cateodata, insa destul de rar. Nu prea amestec in ea, la fiert cu putere mare pana incepe sa fiarba, apoi la putere minima las cate 20-30 min cu temporizatorul intern, fara sa ma uit. Singura problema cu ea e ca interiorul de inox mai ia culoare, de obicei usor rosie, din cand in cand, si trebuie sa insist mai mult cand o curat sa revina la culoare initiala.

Tigaie antiaderent am una mica antiaderenta, si desi prajesc in ea, folosesc paleta de lemn, sau plastic alimentar sa amestec. Are exterior de metal lucios, nu am probleme cu ea, insa eu prajesc destul de rar.

Link spre comentariu

Am mentionat ca toate tigaile acoperite se duc in max un an.Ideea e ca n-are rost sa platesti numele,adica firma.Schimbate mai des.V-am zis ca am testat Ernesto si sunt relativ ieftine.Mai sunt si altele asemanatoare.

Tigaile de cupru curat sau cositorit sunt aceiasi "branza".Scumpe si se lipeste mancarea.

Daca ai bani sunt niste tigai de inox profi care sunt si "non stick" si f durabile.

In rest,daca gatesti cu ulei,nu prea trebuie sa-ti faci griji...Cati ani am folosit tigai de tabla neagra si mergea treaba!

Link spre comentariu
Acum 12 ore, M.Adrian a spus:

Nici pe internet nu am gasit nimic despre marca asta

Din astea nu am incercat niciodata, ai vreo marca de tigaie pe care o folosesti in prezent, sa nu nimeresc o cuproasa care nu e buna, ca si coca cola e originala sau de la Siti cu 2 lei sticla de 2l din lidl dar sunt 2 mancaruri de peste diferite :rade:

`Nu cunosc marci dar cele mai mari restaurante numai din astea folosesc.  Eu am o tigaie din cupru mostenita, dinainte de  40 si este functionala si acum. NU cuprate cu din CUPRU. Era un magazin pe TITULESCU in Bucuresti, prin ani 90, cu vase profesioinale unde am vazut asa ceva.:reytre

Editat de Dan57
Link spre comentariu
Acum 8 ore, core a spus:

Eu am o oala ... si nu o pot folosi la plita cu inductie, o folosesc doar la aragaz,

Cred ca asta trebuia sa ne dezvaluie colegul de la început; pe ce plita va fi folosita tigaia.

Link spre comentariu

Pana la "non stickuri" am folosit toti tigai obisnuite si am gatit cu ulei.Colegul nu spune cum gateste si pe ce gateste.Asa ca aici am dat cu presupusul...

Am observat pe net "hectare" de recomandari de tigai.Teflon,ceramica,inox,etc,etc.Evident sunt cam toate reclame platite sau subventionate.Foarte,foarte rar mai e cate un "amarat" care prezinta situatia reala.Pana te lamuresti poti sa fii sigur de un singur lucru ai dat banii cam degeaba!...Fenomenul e simplu.Piata e saturata cu produse si atunci se inventeaza ceva nou,cu care se ia ochii prostimii.Nu conteaza cat de bun e,conteaza reclama!Si aia cat mai agresiva.Cati au luat tzeapa cu Delimano...

Link spre comentariu
12 hours ago, M.Adrian said:

Si de cat timp e in lucru?

de juma de an.....si are ceva acoperire antiaderenta si pe exterior ,e mai usor de curatat 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, BRANCA a spus:

Pana la "non stickuri" am folosit toti tigai obisnuite si am gatit cu ulei.Colegul nu spune cum gateste si pe ce gateste.Asa ca aici am dat cu presupusul...

Am observat pe net "hectare" de recomandari de tigai.Teflon,ceramica,inox,etc,etc.Evident sunt cam toate reclame platite sau subventionate.Foarte,foarte rar mai e cate un "amarat" care prezinta situatia reala.Pana te lamuresti poti sa fii sigur de un singur lucru ai dat banii cam degeaba!...Fenomenul e simplu.Piata e saturata cu produse si atunci se inventeaza ceva nou,cu care se ia ochii prostimii.Nu conteaza cat de bun e,conteaza reclama!Si aia cat mai agresiva.Cati au luat tzeapa cu Delimano...

Prajeli, clatite, legume la tigaie cu unt, in general cu putin ulei, plita cu gaz, rar plita electrica. Ideea e ca am incercat mai multe marci, am avut una numai de clatite luata dintr-un magazin chinezesc, nici nume nu avea, si a fost folosita la greu vreo 3 ani si inca e ok si acum, se mai lipeste uneori dar nu tare, se desprinde daca insist cu spatula.

Pai chiar o sa incerc si marcile astea de prin lidl sau alte magazine.

Acum 5 ore, Dan57 a spus:

`Nu cunosc marci dar cele mai mari restaurante numai din astea folosesc.  Eu am o tigaie din cupru mostenita, dinainte de  40 si este functionala si acum. NU cuprate cu din CUPRU. Era un magazin pe TITULESCU in Bucuresti, prin ani 90, cu vase profesioinale unde am vazut asa ceva.:reytre

Deci tigaia facuta din cupru, pai din astea inca nu am vazut, cred ca nu vreau sa stiu cat costa una in momentul asta :rade:

Link spre comentariu

Tigaile din tabla mai groasa de fier sunt excelente,mai ales dupa ce se ard.Nu stiu daca se mai gasesc.Astea de acum,cu tot felul de pietre (am auzit si cu praf de diamante )sunt proaste,se duce rpd stratul antiaderent

Link spre comentariu

Stiu pe cineva care are o tigaie din fonta cred, e bine slefuita pe interior si e arsa la cuptor cu untura de porc de mai multe ori, si nu se lipeste mai nimic de ea, faci clatite doar cu un strop de ulei, prajeli sau mancare la fel, nu se lipeste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări