Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Taxe Fed-Ex

Defro

Postări Recomandate

Păi e normal ca o firmă să plătească taxa de șmecher și o persoană fizică nu? Care-i diferența între cele două entități in fața vămii?  Niciuna, vă spun eu. 

Aici vorbim de coletele care trebuie livrate la adresa și nu cu ridicare din Vama. DHL,  UPS nu cer nimic în mod expres, indiferent dacă ești persoană fizică sau juridică. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Defro

23

• djvas

6

• Stefan

6

• modoran

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Evident. Mi se pare chiar decent. Firmele isi pot deduce cheltuielile. Persoanele fizice nu.

De ce sa-ti plateasca statul importurile pe firma? Cu valoarea de minimis nu sunt eu de accord, dar este iar o practica internationala.

Poti opta sa nu platesti, te duci la Otopeni si-ti faci singur vama. Exista si varianta asta. Abia atunci poti spune daca e o asa mare problema suma respectiva.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu

Deductibilitatea asta e gresit înțeleasă, de parcă sumele deductibile le primești înapoi de undeva. Tot banii firmei sunt.

Acum 31 minute, Haralambie a spus:

De ce sa-ti plateasca statul importurile pe firma?

Asta n-o înțeleg. Unde plătește statul importurile pe firmă? 

Editat de Defro
Link spre comentariu

Sunt curios cati aveti firme si daca aveti idee cum e sa ai .... toata lumea are impresia ca daca ai firma esti "mare patron" si intorci banii cu lopata ...

Si daca nu stiati, NU ai cum sa-ti faci vama singur pe firma ,tot cu o firma de conisionari trebuie sa lucrezi. Asha ca mersul la Otopeni nu ajuta cu nimic.

Link spre comentariu

Pai dumnealui nu a zis din capul locului ca e importa pe firma.

Poti sa-ti faci vama singur daca esti broker vamal autorizat sau ai unul in firma.

In orice caz, comisionul ala e o nimica toata in comparatie cu hartiile pe care trebuie sa le trimiti.

Chiar si pentru produsele care vin cu factura, detalii de plata inclusiv incadrari tarifare. Tot trebuie sa le mai trimiti o data si sa traduci continutul desi se deduce dupa cod ce rahat contine.

Link spre comentariu

O dăm aiurea de gard cu tot felul de dume.

Eu import cu DHL și UPS tot felul de prostii. Îi aleg din situl vânzătorului că transportatori până la adresa firmei.

Îmi cer eori, traducerea facturii, copie după certificatul de deces, dovada platii.

In rest nimic. 

Îmi comunică suma de plată ,TVA-ul pe care-l plătesc în contul vămii din trezorerie.

Atât!

V-am prezentat cazul cu FedEx/TNT. Ăștia au trei perechi de .... ? 

Excludem din discutie importurile cu ridicare din Vama sau alte proceduri . 

Vorbim de colete mici, valori relativ mici, nu containere sau marfă la palet.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, djvas a spus:

Sunt curios cati aveti firme si daca aveti idee cum e sa ai .... toata lumea are impresia ca daca ai firma esti "mare patron" si intorci banii cu lopata ...

Cu lopata îi întorc săracii, smecherii au buldozer. 

Au pe dacu firme. II, PFA... Sau transpiră rece in ziua de salariu.

Link spre comentariu

Va salut.

Am comandat de pe aliexpress un pat de masaj cu role si am platit 1500 euro cu tot cu transport prin Fedex (850 patul + 650 transportul). Comanda pe persoana fizica. In afara de TVA, mai trebuie platit si altceva ? Comision? Vama?

Am numar EORI dar din ce am citit aici e de preferat sa nu umblu eu pe la vama si/sau trezorerie.

Ce acte trebuie sa le prezint ? Plata nu este prin paypal.

Editat de norad
Link spre comentariu

Norad. doar TVA, atat. 

Trebuie sa scrii cu pixul pe factura traducerea, adica ce e produsul, o dovada a platii si eori.  O sa primesti notificare de la ei cu ce este necesar sa le trimiti, dar cam astea ar fi.

Nu umblii tu nicaieri. Le trimiti cele solicitate si astepti produsul acasa.

Posibil si o copie de pe CI, nu stiu sigur. Eu nu comand pe persoana fizica...

Link spre comentariu

Bine ca mi-ati zis de factura. O sa ii cer vanzatorului sa ataseze factura la colet si sa-mi trimita o copie (un scan) si prin e-mail.

Banii de TVA unde ii depun? Sau ii dau direct curierului cand primesc produsul?

Editat de norad
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Baieti, am un colet de aproximativ 200 usd, venit prin Fedex, am nevoie de cod EORI. Cum se obtine acest cod? Am cautat 5 minute pe net si m-am lasat.

Link spre comentariu

https://eori.customs.ro:8484/EORITrader/

Adrese de contact în vederea obţinerii de către persoanele interesate a numerelor EORI

Atenție! După ce a fost înregistrată cererea în aplicaţia „EORI-RO", aceasta se tipăreşte, se semnează de către solicitant şi se transmite împreună cu documentele justificative/copia C.I. în cazul persoanelor fizice, la direcţia regională vamală la care a fost înregistrată cererea. Cererea și documentele pot fi transmise prin e-mail, la adresa de e-mail a direcției regionale vamale respective.

Observ că au mai evoluat și ei, in 2019 era super aiurea sa completezi cererea aia, a trebuit sa instalez XP in mașină virtuală.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări