Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Taxe Fed-Ex

Defro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Defro

23

• djvas

6

• Stefan

6

• modoran

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 19 ore, Defro a spus:

A cumpărat cineva ceva din afara UE cu transportator Fed-Ex ?  Mai sunt și alte lucruri de plătit în afară de TVA ?  Valoarea facturii depășește 100$ iar DHL  au un preț ceva mai mare față de ei și mă gândesc să aleg FedEx.

Fed Ex (valabil si pentru UPC) nu solicita nici un comision. Iti cer doar sa le trimiti copie dupa CI, chitanta paypal si parca un acord. Taxele datorate statului le platesc ei si le restitui cand iti aduc coletul.

Spre deosebire de ei la DHL trebuie sa le platesti un comision, in jur de 100 lei, doar pentru ca platesc ei in locul tau taxele datorate statului (TVA, etc.). Daca le prezinti nr. EORI nu mai platesti comisionul, dar te vor trece o vreme primul in coada listei si iti aduc coletul cand te saturi de asteptat (chiar si 3-4 saptamani). Daca reclami situatia vei primi doar raspunsuri politicoase ca se va rezolva. Atat.

Editat de yo9dl
Link spre comentariu
Acum 1 oră, djvas a spus:

Clar Fedex.  Cu DHL am avut cele mai proasta colaborare si nu mai vreau sa aud de ei vreo data !!

Ce ai adus cu ei? Nu ți-au băgat și o împuternicire pentru întocmirea "actelor" (formalitățile vamale)?  La DHL am văzut că au dar am ignorat-o și am plătit eu TVA in contul Vămii, la Trezorerie.

Editat de Defro
Link spre comentariu

DHL vamuieste ca sa faca un ban in plus cerand comision pentru asta!!! Baietii destepti obtin numarul EORI si reusesc sa transforme in realitate ce am scris cu rosu in prima propozitie :limb: . Succes! Se face astfel economie de vreo 50$ la un pachet de valoare mica. La cele de valoare mare, DHL taxeaza parca 2% din valoare +TVA. 

Atentie! Acest numar EORI trebuie sa il aveti inainte de a face comanda in China! Altfel, daca demarati demersurile cand pachetul este deja la DHL in batatura, veti plati taxa de magazie  care iar este scumpa! Chiar si cu numarul EORI trebuie sa pistonati DHL-ul sa nu cumva sa ajungeti sa platiti taxa de magazie. 

http://siiv-eori.customs.ro:8383/EORITrader/ (pe vremuri mergea doar cu internet explorer, astazi nu mai stiu)

Link spre comentariu

Am adus PCB-uri din China. Am trimis pe mail actele cerute si pe urma totul a decurs perfect. Am platit TVA la curier. La DHL teoretic e la fel... practic era sa se intoarca coletul in China din cauza incompetentei lor si a faptului ca efectiv nu ai cu cine vb la telefon.

Link spre comentariu
Acum 40 minute, merck a spus:

Chiar si cu numarul EORI trebuie sa pistonati DHL-ul sa nu cumva sa ajungeti sa platiti taxa de magazie. 

Taxa de magazinaj se plateste daca nu prezinti documentatia la timp sau nu ridici marfa dupa ce primesti liber de vama in caz ca transportul cade in sarcina ta.

Nu o platesti daca aia plimba hartiile intre parter si etajul doi. Ca de obicei, postezi in necunostinta de cauza, din concluziile care le tragi cu ajutorul google search.

Acum 48 minute, merck a spus:

Baietii destepti obtin numarul EORI

Trebuie sa fii tare destept sa completezi o cerere online si sa astepti the magic number.

Acum 50 minute, merck a spus:

Acest numar EORI trebuie sa il aveti inainte de a face comanda in China!

Doar pentru China?

Link spre comentariu
Acum 40 minute, djvas a spus:

Am adus PCB-uri din China.

Cu DHL am tot lucrat, chiar si la comenzi de pcb, aproape ca am devenit imun la indolenta lor.:rade: 

Cu fedex-ul ai ceva in ultima luna? Colaborarea a fost pe persoana fizica sau juridica?

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Mircea a spus:

DDP inseamna totul platit (in afara de TVA). Ideea de baza e ca nu mai ai nici o surpriza la primire.

De fapt DDP inseamna totul platit, inclusiv TVA!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Defro a spus:

Factura este din Cehia. Deci achiziție intracomunitara.

Factura este din SUA, marfa e livrata direct de la depozitul din SUA ( Texas ), nu are treaba Cehia, acolo sunt doar niste birouri.  S-au platit inclusiv taxe vamale si TVA, doar ca s-a ocupat  Mouser.

Codul lor in Romania este RO 36878151.

Acum, daca vrei sa cumperi din China, e cu totul altceva.

Captură de ecran 2020-09-22 190329.png

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări