Defro Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 A cumpărat cineva ceva din afara UE cu transportator Fed-Ex ? Mai sunt și alte lucruri de plătit în afară de TVA ? Valoarea facturii depășește 100$ iar DHL au un preț ceva mai mare față de ei și mă gândesc să aleg FedEx. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Oricand e de preferat Fedex fata de DHL. La Fedex stii in avans ce si daca ai de platit. La DHL stii numai ca ai de platit. Scump. Ai grija sa cumperi mereu DDP si stii ca totul e platit in avans. Indiferent de transportator. Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2020 N-am gasit nicaieri daca e DDP sau nu. TVA-ul nu e problema, stiu de el si-l platesc indiferent unde. Ma gandeam sa nu ma '' incarce'' cu niscaiva hartii ce trebuie sa le intocmeasca ei iar eu sa le platesc. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 DDP inseamna ca magazinul deunde cumperi are firma in Romania si plateste el toate taxele la vama in locul tau ( evident banii ii ia tot de la tine in avans ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Ups mi se par la fel de buni ca și FedEx. Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Acum 15 minute, modoran a spus: DDP inseamna ca magazinul deunde cumperi are firma in Romania si plateste el toate taxele la vama in locul tau ( evident banii ii ia tot de la tine in avans ) Si de ce n-as cumpara din Romania daca are firma aici? Acum 18 minute, maresaldeflota a spus: Ups mi se par la fel de buni ca și FedEx. Nu asta discutam aici. Banuiesc ca toti iti duc coletul dintr-o parte in alta. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 (editat) DDP nu inseamna ca are firma in Romania (banuiesc ca s-a vrut zice filiala). DDP inseamna totul platit (in afara de TVA). Ideea de baza e ca nu mai ai nici o surpriza la primire. Vezi ce se zice despre termenii Incoterms: What Is Delivered Duty Paid (DDP)? Delivered duty paid (DDP) is a delivery agreement whereby the seller assumes all of the responsibility, risk, and costs associated with transporting goods until the buyer receives or transfers them at the destination port. This agreement includes paying for shipping costs, export and import duties, insurance, and any other expenses incurred during shipping to an agreed-upon location in the buyer's country. Poveste cu DHL. Dupa ce mi-au livrat pachetul din Serbia in Suedia... la vreo 3 saptamani ma suna unul ca am de platit vreo 30Euro ca si-au dat seama dupa ca nu aveam adresa de facturare in Europa. Nu m-am tiganit mult cu ei, i-am zis sa-mi trimita link pe email si am platit. Editat Septembrie 21, 2020 de Mircea Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Mda, nu se prea specifica anumite aspecte in privinta transportului. Ramane la latitudinea reprezentantului local , Fedex.DHL,UPS, daca sa-ti tranteasca o taxa pentru formalitatile vamale. Probail ca nu te mai uiti la 90 lei +TVA cand deja ai platit produsul de 100 USD plus transportl aferent. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 21, 2020 Partajează Postat Septembrie 21, 2020 1 oră în urmă, Defro a spus: Si de ce n-as cumpara din Romania daca are firma aici? Nu confunda firma din romania inregistrata cu unicul scop de a incasa taxele vamale de la tine si a le plati statului roman cu vanzarea de bunuri direct din Romania. Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 21, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2020 Ce ii revine statului pot plati direct in contul Trezoreriei Statului nu e nevoie de intermedierea unui srl. care are unic scop asta. De altfel, nu cunosc in nomenclatorul CAEN o astfel de activitate. Poate imi scapa ceva la capitolul asta si aveti dreptate, dar am mari semne de indoiala. De fapt, taxele vamale sunt clar prevazute in lege si nu la asta m-am referit cand am pus intrebarea, ci la taxarea de catre transportator sub forma intocmirii formalitatilor vamale pe langa suma platita initial, tot lui, direct sau indirect. Nu taxele catre stat sunt problema mea. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Eu am cumparat de la Mouser din SUA, pachetul livrat prin FedEx, sosit direct acasa cu TNT Romania. Nici un comision suplimentar fata de pretul platit la Mouser, nici o formalitate de indeplinit. Experienta poate fi diferita in functie magazinul de unde cumperi. Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2020 (editat) Asta este achiziție intracomunitara. Pe mine mă interesează din afara UE. Editat Septembrie 22, 2020 de Defro Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Din punct de vedere comercial, Romania este un judet al UE si un incasator de taxe vamale pentru UE. Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Nu înțeleg asta cu incasator de taxe vamale pentru UE. Deviem aiurea de la subiect cu afirmații ... Nu știu cum să le zic. Am întrebat la FedEx și nu mi-au răspuns. Cred că se fac aproape două săptămâni. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 22, 2020 Partajează Postat Septembrie 22, 2020 Acum 4 ore, Defro a spus: Asta este achiziție intracomunitara. Pe mine mă interesează din afara UE. Ti se pare ca SUA e in spatiul UE cumva ? Link spre comentariu
Postări Recomandate