Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa LG - EAX

nelutuPO

Postări Recomandate

Buna ziua, am un LG 32LN 536B cu sursa EAX64905001 ( 2,8) care nu functioneaza , dupa trecere din stanby in on tensiuni f mici gen 12 v are 2,7 v , cea de 3,5 v este  0, 24 V este 7-8 V . DAca scot conectarea dintre main si sursa , tensiunile cresc putin . In dreapta sus in colt la sura este un mic transformator notat L201 care se incalzeste bine foarte repede la fel si CI -NR891 D care dupa 1 min arde binisor, daca scot mufa dintre main si sursa totul devine rece. Am scos mufa de main si m-am jucat cu ea si la un moment dat s-au aprins baretele. Acum sincer poate fi si mainul defect .

Veti spune ca este mai facil sa cumpar o placa , dar daca cineva s-a intalnit cu ceva asemanator va rog un ajutor. Baretele de led-uri le-am schimbat . Stima !!!

Editat de nelutuPO
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelutuPO

5

• stefank

1

• yokoono

1

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Am gasit la aceasta sursa o dioda SMD numerotata B36 iar sub scrie 351. Dioda este scurt si se afla la pin 3 la CI -NR891D pe bara de 12 V. In schema nu este notata ca fiind zener, cu ce o pot inlocui  . Multumesc !!!

Editat de nelutuPO
Link spre comentariu
Acum 10 ore, nelutuPO a spus:

Am gasit la aceasta sursa o dioda SMD numerotata B36 iar sub scrie 351. Dioda este scurt si se afla la pin 3 la CI -NR891D pe bara de 12 V. In schema nu este notata ca fiind zener, cu ce o pot inlocui  . Multumesc !!!

Eu zic sa verifici si de ce s-a ars. Daca este redresare pentru ci s-a dus si integratul.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Este  diodă schottky.

NR891D lucrează în comutație , din 24 volți debitează 12 volți.  

probabil consumurile pe bara de 12 volți sînt mari dacă se încălzesc exagerat L201 și CI.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări