Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala termica - probleme

Vizitator night_watch3r

Postări Recomandate

Vizitator night_watch3r

buna ziua.dau drumu la robineul pentru apa calda. nu se aprinde flacara la centrala.daca scot capacul de la centrala, acolo de unde e arzatorul. atunci se aprinde flacara si centrala functioneaza. cam ce ar trebui sa fac? tipul centralei Beretta Mynutela vasul de expansiune ce presiune trebuie sa fie? cat aer las acolo?acum cativa ani nu mergea centrala si cand a venit un nene a dat drumul la niste aer de acolo.....nu stiu cat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

1

• sere

1

• yo9hrb

1

• alex mm

1

Top autori în acest subiect

• 5 săptămâni mai târziu...

....ai rezolvat problema ? daca nu , verifica 1. cosul de fum sa nu fie obturat2. presostat aer/fum sa nu fie defect sau plin cu apa 3. tub Venturi cu panza de paianjen (se curata)cam astea ar fi legate de proasta functionare :yawinkle:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cine a trecut pe la tine si a mai scos aer din vasul de expansiune "buna" treaba a mai facut. De curiozitate a masurat cu ceva ce presiune avea in vas ? In general problema cu vasul de expansiune este ca pierde presiune si din cauza asta nu se mai pastreaza presiunea constanta in sistem. Cand centrala este rece nu mai ai presiunea minima de functionare si atunci mai bagi apa (mai mult decat trebuie ) .. cand creste temperatura apa se dilata si creste presiunea peste 3 bari si se deschide supapa de suprapresiune rezultand o balta sub centrala.... si ciclul se repeta. Revenind la problema ta incearca sa curati pe langa tubul Venturi si palele exhaustorului (ventilatorul care scoate gazele ). Daca se construieste prin zona ta sigur o sa strangi o mana de praf. Inainte de a desface tot sistemul verifica contactele de la presostatul diferential. Atentie mare la piesele din plastic ( unele modele de tub venturi ) se pot crapa destul de usor.

Link spre comentariu

Nu vad de ce trebuie sa scoti aer din vas. Daca-ti creste presiunea, verifica robinetul de umplere (s-ar putea sa nu mai tina, si atunci centrala se umple ... incet si sigur)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna, aceas centrala am si eu numa nu am bagat de seama si picura apa pe placa de comanda(sau cuma fi numit )si sa fumegat rau de tot cablaju,vreau sa spun ca sa ars cablaju.Fiind ca se dicuta despre aceeasi centrala,as vrea sa ma ajutati in privinta refacerii cablajului,sa speram sa fie numa problema respectiva din pacate nu pot sa postez ca pozele is mari,dar daca rog care are asemenea placa sa posteze ca tare as vrea sa fac ID pistal74@ va multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări