Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problemă instalare router

AlexandruBC19

Postări Recomandate

Bună ziua,

Mă confrunt cu o problemă mai ciudată, lucrez la o școală și am un rack cu un switch cu 12 port si 2 port gigabit si un router de la digi un kaon, din router se duce un fir in portul gigabit si cele 12 porturi se duc in salile de clasa, s-au mai facut cateva sali de clasa si acum vreau sa pun intr-o clasa un router pe firul care vine din switch, firul conectat la calculator merge fara probleme, daca il bag in router si setez pe dinamic ip nu vede firul in portul WAN , spune ca este deconectat, nici pe static ip nici pe nimic, dar in calculator merge fara probleme.

Ce ar putea fi de nu pot pune routerul?

Din router trebuie să mă duc in altă sală că na ... decat sa schimbe switchul sa puna cu mai multe porturi mai degraba pune un router mai aproape de salile respective.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• Bandi Szasz

1

• AlexandruBC19

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,

Nu merge pentru ca nu se poate face  ce vrei tu sa faci, switch-ul nu este capabil sa sustina o retea WAN pe care il creaza router-ul, switch-ul este intodeauna ultimul din lant. Trebuie pus acel router inainte de switch, LAN1 il duci in switch si LAN2 il duci pe firul care merge in clasa aia noua iar acolo un switch care imparte la PC-uri.

Link spre comentariu

@AlexandruBC19 trebuie neapărat că routerul 2 sa fie conectate în switch prin WAN?

Dacă doar vrei un simplu AP atunci dezactivează serverul de DHCP din routerul 2 (chiar și cele mai ieftine au această posibilitate) și băga firul de la switch întru-un port LAN. Așa îl poți utiliza și că switch local și că un pseudo AP.

Ce lungime are cablul de la switch la routerul 2 și ce tip de cablu și este? 

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări