yo7but Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Buna ziua, Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa programez un PIC18F252. Am un programator K150, am instalat driverul pentru win10. In mometul conectarii pe USB a progammtorului imi apare ca este activ portul USB 3 dar nu vede programatorul. Am incercat doua programatoare identice si se manifesta la fel. Cum sa fac sa programez totusi microcontrolerul ? Va multumesc. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) Eu lucrez cu icprog . În acest soft există și PIC18F252 dacă faci setările necesare trebuie să funcționeze. descarcă icprog , e un program foarte intuitiv și ușor de lucrat cu el. Editat Septembrie 17, 2020 de Nostalgic Link spre comentariu
core Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Cica e normal sa dea eroare la verificarea existentei programatorului (cauta How to Use K150 PIC Programmer pe YouTube) Daca ai selecteat corect portul, incearca sa-l scrii. Link spre comentariu
yo7but Postat Septembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Multumesc. @Nostalgic : cunosc programul icprog, am lucrat cu el dar cu alt programator (parca PIC P02). Am incercat si cu K150 dar nu am reusit sa-l setez corect. Poti sa ma ajuti cu setarile ? @core : am vazut si eu ca-i normal sa dea acea eroare dar mie, dupa ce dau comanda sa-l programeze imi da eroarea "The programmer does not recognise the [18F252p procesor. Daca-i dau sa continue incearca sa programeze dar apoi da eroarea : "ROM error at 0x0000 Good 0xEFC7 Bad 0x0000" Mentionez ca am cumparat doua programatoare K150, ledul de programare se aprinde in momentul comenzii si am testat cu mai multe PIC18F252, toate noi. Link spre comentariu
djvas Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Cel mai bun programator pentru PIC-uri este PicKit. Clonele pickit2 sunt ieftine si merita , nu are rost sa te chinui cu alte programatoare ca la un moment tot apare o problema. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 (editat) Ce interfata USB-RS232 au cele doua programatoare? Asta pentru ca un cetatean zice aici: https://sites.google.com/site/ericmklaus/projects-1/k150-pic-programmer-hack ceva de incompatibilitati intre fake-uri PL2303 si driverele originale. Un sfat pe care ti-l pot da este acelasi ca al userului djvas: cumpara o clona PicKit2 si ai scapat de dureri de cap, chiar daca poate folosesti ocazional PIC-uri. Aici: https://roboticx.ps/product/usb-pic-programmer-k150-icsp/, in josul paginii gasesti un driver pentru minunea asta. Se numeste microbrn si poate te ajuta. Editat Septembrie 18, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 1 oră în urmă, nico_2010 a spus: incompatibilitati intre fake-uri PL2303 si driverele originale. Corect . De la win 7 in sus nu mai accepta drivere si clone de PL2303 . Am un port IR care pe XP merge normal dar pe win 7 nu am reusit sa-l fac functional datorita clonei de PL . Link spre comentariu
yo7but Postat Septembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Am reusit sa-l programez renuntind a-l pune in soclul zif de la K150. Am folosit conectorul cu 6 pini si totul a fost OK. Multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum