Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare PIC18F252

yo7but

Postări Recomandate

Buna ziua,

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa programez un PIC18F252. Am un programator K150, am instalat driverul pentru win10.

In  mometul conectarii pe USB a progammtorului imi apare  ca este activ portul USB 3 dar nu vede programatorul.

Am incercat doua programatoare identice si se manifesta la fel.

Cum sa fac sa programez totusi microcontrolerul ?

Va multumesc.

USB.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc.

@Nostalgic : cunosc programul icprog, am lucrat cu el dar cu alt programator (parca PIC P02). Am incercat si cu K150 dar nu am reusit sa-l setez corect. Poti sa ma ajuti cu setarile ?

@core : am vazut si eu ca-i normal sa dea acea eroare dar mie, dupa ce dau comanda sa-l programeze imi da eroarea "The programmer does not recognise the [18F252p procesor. Daca-i dau sa continue incearca sa programeze dar apoi da eroarea :

"ROM error at 0x0000

Good 0xEFC7

Bad 0x0000"

Mentionez ca am cumparat doua programatoare K150, ledul de programare se aprinde in momentul comenzii si am testat cu mai multe PIC18F252, toate noi.

Link spre comentariu

Ce interfata USB-RS232 au cele doua programatoare? Asta pentru ca un cetatean zice aici: https://sites.google.com/site/ericmklaus/projects-1/k150-pic-programmer-hack ceva de incompatibilitati intre fake-uri PL2303 si driverele originale.

Un sfat pe care ti-l pot da este acelasi ca al userului djvas: cumpara o clona PicKit2 si ai scapat de dureri de cap, chiar daca poate folosesti ocazional PIC-uri. 

Aici: https://roboticx.ps/product/usb-pic-programmer-k150-icsp/, in josul paginii gasesti un driver pentru minunea asta. Se numeste microbrn si poate te ajuta.

Editat de nico_2010
Link spre comentariu
1 oră în urmă, nico_2010 a spus:

incompatibilitati intre fake-uri PL2303 si driverele originale.

Corect .

De la win 7 in sus nu mai accepta drivere si clone de PL2303 .

Am un port IR care pe XP merge normal dar pe win 7 nu am reusit sa-l fac functional datorita clonei de PL .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări