Stavarache.i Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Salut. Am nevoie de un ajutor din partea voastra. Am un CD player cu mufa de alimentare englezeasca cu 4 pini, si doresc sa pun un nou cablu din interior cu stecher clasic ca nu am acel adaptor. Ma puteti ajuta sa imi spuneti care din cele 4 firele sunt de alimentare si cum sa le leg ? Am testat doua dar mi-au sarit sigurantele, semn ca nu erau cele corecte . Cablul este tip platbanda SMK cu 3 fire negre si unul alb. Multumesc ! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) Bănuiesc că ,,testarea,, s-a făcut prin conectarea aleatorie a două fire, nu ai măsurat nimic înainte.Era foarte simplu dacă aveai un aparat de măsură din cele mai ieftine măcar, sau chiar o ,,lampă de continuitate,, dintr-o baterie şi un bec, sau led.Puneai multimetrul pe domeniul de continuitate sau cel mai mic domeniu de rezistenţe şi testai câte două fire, le alegeai pe cele între care rezistenţa era infinită sau foarte mare.La fel cu lampa de continuităţi, alegi două fire care nu dau continuitate, adică dacă pui lampa între ele, nu se aprinde becul....şi la alea le pui ştecher normal. Editat Septembrie 17, 2020 de validae Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Cumpara adaptor la stecher normal daca nu te pricepi, nu mai inlocui nici un cablu. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Pune poze sa vedem despre ce e vorba. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Acum 1 oră, modoran a spus: Cumpara adaptor la stecher normal daca nu te pricepi, nu mai inlocui nici un cablu. Nu e vorba de nepricepere, ci ca acel cablu este "belit: intr-o parte. Nu mai stau sa caut acum adaptoare. Acum 1 oră, dan cod a spus: Pune poze sa vedem despre ce e vorba. Asa arata mufa in interior, cat si capatul din exterior. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Era utila si o poza cu interiorul stecherului. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) Pai acela este de se vede in imagine, cel alb. Capatul iber este cel exterior, iar cel infipt in placa in interiorul cd-ului dupa cum se vede. Intradevar, se vede in blur din cauza diafragmei, dar are 4 pini plati, nimic altceva. Editat Septembrie 17, 2020 de Stavarache.i Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Acela se alimenta din alta unitate probabil. (e o parte componenta a unui sistem ceva) Nu cred ca se alimenteaza direct la retea. Acum dupa ce l-ai conectat la retea,poate ai noroc si alimentarea e pe 2+2 fire si ai alimentat pe doua fire ce sunt in paralel conectate sau nu,cu toate ca nu pare ceva afectat pe acolo,cum ti-o fi norocul. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) Da, era la o linie Kenwood, am gasit pe net, si se conecta pentru tensiune la amplificator. Chiar si asa cu mufa respectiva, trebuie sa mearga la curent, ca se vinde si separat. Cd-ul este Kenwood dp-540 Iar linia este aici, are si o schema, dar pozele sunt mici si nu se poate vedea prea bine. https://www.ebay.de/itm/283999633684 Editat Septembrie 17, 2020 de Stavarache.i Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) Caută schema aparatului să te lămurești. Mufa aia nu e pentru conexiune directă ,cu cablu și ștecher, la rețea. Pot fi și alte tensiuni, având în vedere că venea din alt agregat al lanțului respectiv. Editat Septembrie 17, 2020 de Defro 1 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) Categoric pe mufa aia nu vine tensiunea de reţea, ci tensiuni continue sau reduse, ce proveneau din altă sursă.Nu mai face experienţe aiurea, trebuia să-ţi fi dat seama că nu se alimentează la reţea cu astfel de cabluri...poate ai noroc să nu fi bubuit rău placa. Editat Septembrie 17, 2020 de validae litere Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 La o privire rapida pe schema la Kenwood A54 ce functioneaza in tandem cu DP-540 vad un conector de alimentare CD cu AC14V Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Septembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Schema este si aici. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 Aparatul asta singur clar nu se alimentează la 220V. Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 17, 2020 Partajează Postat Septembrie 17, 2020 (editat) E mai mult decât evident. Bine că nu l-ai dat pe mâna tensiunii de rețea. Măcar dacă puneai poză cu întreaga placă, s-ar fi văzut partea de alimentare. Electronica nu se reduce la câteva conexiuni cu mufe și nu înțeleg de ce vă mănâncă undeva să desfaceți aparatele fără să aveți habar. Editat Septembrie 17, 2020 de Defro Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum