sesebe Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 Asa e moda, mai ales printre cei mai tineri, care habar n-au sa citească o schema dintr-o privire. Trebuie sa faci în continu "zoom in" ca să citești etichetele și "zoom out" ca să vezi imaginea de ansamblu. Tinara generație nu mai știe sa facă hardware iar dintre cei care mai fac, majoritatea o fac mecanic fără sa gindeasca schema - doar copie bucăți dintr-o parte în alta și le leagă prin etichete. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 Prea multe etichete ingreuneaza urmarirea schemei si asa cum s-a vazut aici face sa-ti scape erori elementare... Schema este reprezentarea simbolica a unui montaj, si trebui sa-ti sugereze inca din primele secunde cam ce se intampla acolo. Practica standard este sa se plece de la stanga catre dreapta, si sa se aranjeze totul secvential, sus se realizeaza traseul de forta, si jos cel de "semnal" conectat direct cu linii de circuit, nu etichete, si fiecare element pozitionat unul dupa celalalt, adica intai circuitul care genereaza rampa, dupa el comparatorul PWM, iar amplificatorul de eroare fie sub cel care genereza rampa si legat cu linii la divizorul de pe iesire, fie pus langa divizorul de pe iesire si legat cu linii la restul circuitului de comanda, apoi dupa comparatrul PWM urmeaza totem poll-ul, il pui undeva langa poarta mos, si-i legi intrarea cu linie de circuit de iesirea comparatirului pwm... Exemplu proiectul meu de aici ( in stand-by pana termin cu sursa SMPS de 1500 ): https://www.elforum.info/topic/143011-sursa-laborator-profesionala/ Urmareste schema sa vezi la ce ma refer. Este foarte complexa dar usor de urmarit, asta e ideea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 Asa am gandit eu circuitul din materialele pe care le-am gasit si eu pe net, imi dau seama ca nu e ok atat timp cat nu functioneaza si sincer mie imi era mai usor sa il urmaresc doar cu etichete..da na. Draft1.asc Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 La poza de mai sus divizorul e pus gresit pe integrator, am uitat sa precizez. Link spre comentariu
bolek Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 MBRS e invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum