Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda Buck-Boost

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc de schema, dar eu vreau sa folosesc tipologia cea mai simpla cea cu Mos, bobina, dioda, condensator si load (nu imi merge sa incarc poza). Fara redresare de Ac si izolare galvanica, eu la intrare am o tensiune dc ce variaza spre ex intre 10-40V si doresc sa am la iesire o tensiune fixa de 7V. Problema mea este cum realizez bucla de control a Mos-ului cu componente discrete si de asta am intrebat de ceva surse sau materiale de unde as putea invata sa fac asa ceva.

Link spre comentariu

Da da, singura chestie ce am gasit ar fi o schema cu iesirea convertorului pusa intr un op amp diferential referentiat iar apoi iesirea acestuia impreuna cu un semnal dreptunghiular intr un comparator si de aici formarea PWM ului, doar ca e destul de vag.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Vassago a spus:

Da da, singura chestie ce am gasit ar fi o schema cu iesirea convertorului pusa intr un op amp diferential referentiat iar apoi iesirea acestuia impreuna cu un semnal

dreptunghiular ???? intr un comparator si de aici formarea PWM ului, doar ca e destul de vag.

Păi cam ăsta este principiul formării semnalului PWM indiferent de topologie .

Deci tu ar trebui să studiezi două aspecte :

1. Principiul de bază al surselor în comutație și formarea semnalului PWM

2. Topologia buck-boost ( inverter ) 

După ce ai înțelse cât de cât astea le combini și rezolvi problema . 

Găsești foarte multă literatură pe net - din păcate nu se mai ( prea ) pot pune atașamente pe aici .

Link spre comentariu
Acum 41 minute, UDAR a spus:

dreptunghiular

Acolo am vrut sa scriu triunghiular sau dinte fierastrau si am incercat sa caut pe net, dar serios nu gasesc si de asta am zis sa apelez aici poate sunt oameni care au mai lucrat cu asa ceva si ar avea ceva materiale.

Acum 46 minute, vijelie02 a spus:

Anul trecut in 14 octombrie ai spus ca ai un proiect de diploma ceva legat de microcontrolere. Cum s-a finalizat proiectul de diploma? Este bascalie acest topic?

Pai na altii mai fac si master si mai tin legatura cu profesorii..si nu vad care ar fi bascalia, eu am cerut o mana de ajutor, daca o primesc bine, daca nu, aia e.

Link spre comentariu

Ehe, dacă vorbim de master cred că altul ar trebui să fie nivelul abordării . Într-adevăr documentațiile la liber pe net pot să nu mai satisfacă dar bibioteca facultății are cu siguranță bibliografia necesară . Apropo, ce facultate ? 

PS Dacă totuși dorești un ajutor aici pe Forum pune întrebări concrete, punctuale . Enunțul din primul post cam seamănă cu cel al unui student care n-a priceput mare lucru din materie (sau din cerința proiectului). 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Fă-ți un cont la scribd - e gratis 30 zile - și caută acolo : Power sources and suplies - World Class design de Marty Brown ( editor ) , Switching Power Supplies A-Z de Sanjaya Mantiktala.

Mai sunt și altele . Citește capitolele care te interesează și mai vorbim. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut, ma gandeam ca poate ar trebui sa arat ce am realizat pana acum...Am facut partea de dimensionare a componentelor  si am realizat aceasta simulare..dar din pacate nu imi functioneaza cum ar trebui pentru a avea o tensiune stabilizata de 5V la iesire si ma gandeam ca ma puteti ajuta voi cu un sfat. Mersi.

Capturex2.PNG

Capturex.PNG

Link spre comentariu
Acum 19 ore, UDAR a spus:

Sunt câteva greșeli vizibile la prima vedere. Din păcate n-am timp acum .

Dar - pune fișierul .asc ! Nu o să stau ( stăm , căci poate mai doresc să intervină și alți colegi ) să redesenez schema. 

conv2.asc

Link spre comentariu

De ce separi asa de mult elementele de circuit? Face dificila citirea ei si-ti scapa lucruri importante.

Schema este totusi simpla si usor de desenat mult mai cursiv si mai usor de asimilat.

Chiar si schemele bloc din pdf-urile CI-urilor sunt mai usor de urmarit si mai interconectate.

Nu trebui sa pui atat de multe noduri de conexiuni, pur si simplu duci fire de legatura intre fiecare element in parte, asa cum se face de altfel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări