Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema doza instrument

GS

Postări Recomandate

Salut!Vreau sa imi construiesc o vioara electrica si nu stiu sa construiesc doza.Restul am rezolvat dar doza cum pot sa o fac? Si niste filtre sa nu aiba acel zgomot de fond ingrozitor cand o bag in mixer?Multumesc anticipat pentru sfaturi.GS.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GS

3

• yo9hrb

2

• MifTy

1

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

doza aia are un microfon, si se pune intr-un anume loc in sau pe cutia viorii, pozitie obtinuta prin tatonare...(primele doze (de chitara electrica) erau pur si simplu doze de pickup... insa era nevoie de o rabdare de chinez batran sa pozitionezi cum trebuie acul pe coarda!!!)

Link spre comentariu

Merge si cu doza electromagnetica. Doza se pozitioneaza sub corzi. Scoate un semnal mult mai mic decat doza piezo. Doza electromagnetica este pur si simplu o bobina infasurata pe o piesa polara in forma de U. Acum cativa ani am experimentat asa ceva pe o chitara, cu rezultate foarte bune.

Link spre comentariu

SalutMultumesc celor ce m-au ajutat pana acum.Am rezolvat problema dozei.Am incercat o doza piezzo,una electromagnetica(de chitara) si un microfon mic(de la o casca).Pentru cele doua,piezzo si electromagnetica,imi trebuie un preamplificator,ele avand semnal mic.Microfonul mic are un semnal bun,numai ca am probleme cu microfonia.Deci ideala ar fi doza piezzo cu un preamplificator care sa amplifice semnalul si sa am control asupra zgomotelor adiacente.Vioara NU are cutie de rezonanta,tocmai pentru a controla totul electronic(volum,zgomot de fond,brum,timbru).Pentru imprimari foosesc un mixer Behringer Eurorack UBB 1002 si calculatorul.Am observat ca daca folosesc cele 3 corectii de ton de pe canal,creste volumul dar apar paraziti(fasait la inalte,bazait la joase..)Este adevarat ca de obicei folosesc mixerul cu microfoane Behringer care,probabil se"pupa"perfect cu mixerul si se aude super.,acum vine intrebarea:eu fiind muzician dar electronist FOARTE incepator,ce ar trebui sa cer intr-un magazin de muzica,ca preamplificator pentru doza vioara,care sa imi creasca volumul(gain),sa taie parazitii si sa aiba si cateva efecte(reverb,distort si cateva timbre de alte instrumente)?Exista un asemenea montaj electronic de unul singur,sau trebuie sa iau mai multe?Am intrebat in cateva magazine si cel mai frecvent am fost sfatuit de catre vanzator sa iau un tunner.La intrebarea mea"face asta ce vreau eu?"mi s-a raspuns :Daaaaaaa,cumparati dumneavoastra produsul si dupa aceea mai vedem.?!Mutumesc anticipat pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Un tunner? Ce sa faci cu el? Poate sa prinzi Radio Romantic :smt003 . Doza magnetica scoate un semnal comparabil cu al unui microfon dinamic, deci ar trebui sa mearga pe intrarea de microfon.Doza piezo scoate un semnal comparabil cu al unui pickup, dar e predispusa la microfonie, capteaza si alte semnale decat de la corzi.

Link spre comentariu

...mai pe intelesul tuturor, tunner = acordor; daca efectul respectiv e doar acordor, e destul de limitat, dar sunt blocuri de efecte cu o groaza de posibilitati...ramane de vazut ce stie respectivul model.

Link spre comentariu

Salut!Cred ca pana la urma cea mai mare problema a viorii mele electrice va fi "legarea" la un mixer sau amplificator.Am facut zeci de incercari si nu reusesc sa imi dau seama ce trebuie sa fac pentru a nu mai avea paraziti.Problemele incep de la cablu,am incercat sa las numai cablul fara doza si tot am fel de fel de paraziti la fiecare miscare a cablului(folosesc un cablu jack stereo,normal,cumparat cu totul,nu facut de mine).In aceeasi intrare de mixer daca pun un microfon"de firma",cu cablu"de firma",este perfect.Deci,am nevoie de niste sfaturi inn ce priveste cablul si o schema ultra simpla de preamplificator doza piezo,plus niste pareri daca se poate modifica impedanta unai doze ca sa se potriveasca cu intrarea in mixer.Multumesc anticipat.GS.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări