sesebe Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 La chestii mai valoroase, unele placi care costa si mii de euro si deci musai reparate, nu ca la TV-uri unde peste o anumita valoare/complicatie nu se mai merita reparat. Dar au fost si tv-uri ce au ajuns la mine, intocindu-se de la depanatori, ca sa recuperez piese din ele si s-au intors la proprietari functionind. Acum 23 minute, Costica Tv a spus: Eu ma refer exclusiv la tv LCD/LED, tu la ce te referi ? Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 Acum 23 minute, sesebe a spus: La chestii mai valoroase, unele placi care costa si mii de euro si deci musai reparate, nu ca la TV-uri unde peste o anumita valoare/complicatie nu se mai merita reparat. Eu repar tv, eu am bicicleta, tu probabila ca ai masina de mii de euro... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 Zeci de mii de euro......... cind a fost noua........ la altcineva...... Glumesc sper ca-ti dai seama. Demult nu imi cistig traiul din reparatii. Acele reparatii sint foarte rare, ocazionale, si in plus cererile vin de la prieteni/cunoscuti si nu pot sa-i incarc asa cum poate ar trebui. Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 (editat) Acum 5 ore, Costica Tv a spus: Dl sesebe matale nu intelegi ca acest modul CA-901 cu tranzistor 2SK2258 functioneaza perfect in sursa cu PFC pana la 4A ? Pe 2SK2258 in aer(fara radiator) am 40 grade dupa 3 ore de functionare deci ,banuiala mea ca pfc-ul omoarå inlocuitorul sursei e justificatå? Editat Martie 17, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 (editat) In prezenta PFC-ului tensiunea de alimentare este semnificativ mai mare (400-420V fata de 320-340V) si daca circuitul de clamping/snubber nu este modificat sa asigure un virf maxim acceptat de tranzistorul din sursa atunci DA, se arde mai repede in cazul cu PFC. Spikeurile ce trebuie sa le suporte tranzistorul devin mai mari pe masura ce creste curentul. Editat Martie 17, 2023 de sesebe Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 Acum 30 minute, sesebe a spus: tensiunea de alimentare este semnificativ mai mare (400-420V fata de 370-390V) Cat de neglijent poti fi! 400 este semnificativ mai mare fata de 390? Retea 230V X 1,41 = 324V Inainte se folosea tensiunea PFC 370V la 390V deoarece condensatorii existenti erau de 400V si reteau de 220V. La trecerea la 230V si productia de cond. de 450V au ridicat tens PFC pana la 420V pt a micsora un pic curentii prin tranzistorii surselor stabilizatoare. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 17, 2023 Partajează Postat Martie 17, 2023 Ai dreptate @miticamy Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Acum 23 ore, sesebe a spus: Ai dreptate @miticamy Are dreptate nea Mitica e profesor la surse, nu zic ca tu nu ai fi.... dar ca sa fiu sincer, tot ce a postat in ultimul timp (l-am urmarit), de nota ca omul vrea pana la capat sa ajute acest forum....unii care au facut facultatea de electronica, o să-l inteleaga perfect, cine a facut doar 8 clase primare, nu o sa inteleaga nimic din schemele desenate de D-l Mitica...... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Acum 1 minut, Costica Tv a spus: acestia nu o sa inteleaga nimic din schemele desenate Asta ca nu intreaba exact ce ii intereseaza. Altfel ar trebui sa scriu pagini intregi si sa nu am raspunsul/ reactia ca am fost citit. La "Totul despre surse..." a dat cineva un semn de viata in atatia ani de cand mai postez pe acolo? Unele simulari nu imi ies din prima, mai da gres programul, trebuie sa ma prind unde am gresit...Poate dura si 4 ore ceea ce voi vedeti ca o schema. Nu este un desen! Link spre comentariu
Nikk Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Acum 6 minute, Costica Tv a spus: omul vrea pana la capat sa ajute acest forum Vrea si poate .Are cu ce. Consideratie ! Link spre comentariu
iuliantv Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 (editat) ,,teoria ca teoria ,dar practica te omoarå,, ce vreau sa spun?ca poti avea zece diplome daca nu practici ,e aproape egal cu 0 nu bat apropo la cineva,dar asta e adevarul Editat Martie 18, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 19, 2023 Partajează Postat Martie 19, 2023 (editat) Asamblarea pe mașini este Intradevar destul de bine pusa la punct dar tot nu se poate asambla totul de către mașini iar prototipurile și seriile mici tot manual se fac (mai puțin plantarea SMD-urilor) pt ca durează și costa foarte mult proiectarea și realizarea mașinilor, ca să nu mai zic și de programarea lor. In schimb testarea este făcută tot manual în proporție covârșitoare. Testarea automata exista și se folosește doar la produsul final la ieșirea de pe linia de productie dar acolo se testează in principal asamblarea pt eliminarea erorilor de asamblare (componente greșite, lipituri proaste). Acolo este testare automata aproape 100%. Testarea unei scheme pt a se vedea dacă se comporta asa cum se dorește și măsurarea parametrilor este făcută aproape exclusiv manual, ajutata uneori de scripturi ce controlează testerele și colectează datele. Ca sa dau doar un exemplu: măsurătorile cu osciloscopul nu prea ai cum sa le automatizezi, conectarea osciloscopului mai ales la frecvente foarte mari pune probleme și operatorilor umani. Analiza semnalelor foarte rapide cu eye diagram presupune sonde speciale lipite direct în punctele de interes. Ma e mult pina reparte! Editat Martie 19, 2023 de sesebe Link spre comentariu
modoran Postat Martie 19, 2023 Partajează Postat Martie 19, 2023 Acum 18 ore, antemir a spus: Aceasta zicere s-a cam perimat in ultimii ani. Gandeste-te ca un TV se realizeaza azi mai intai teoretic (proiectare, simulare si emulare controlate de PC). Faza practica, de asamblare si testare o fac in principal masinile. Intr-adevar acum zeci de ani asa ceva nu era posibil. Se desena la planseta si apoi trebuiau facute teste practice. Multe. Depanarea tv nu-i facuta de ingineri. Aia daca le stai statia de cald in mana sa schimbe un cip se uita la ea ca la icoane sau ii zboara din mana sau oricum dureaza foarte mult timp sa repare ceva. Insusi producatorul nu repara efectiv mai nimic. Cei ce repara poate nu prea inteleg ei cum functioneaza chestiile, dar se pricep foarte bine la ce fac, schimbat leduri, integrate, trasee, softuri, etc. Ce nu merge asa se schimba placa si gata, adica exact ce fac inginerii aia oricum. Fiecare e o meserie diferita. Car priveste semnalele eye diagram, nu cred ca investigheaza vreun depanator daca e activitate pe portul usb 3 la laptop sau pe portul pci-e la viteza si forma care trebuie, hai sa fim seriosi. Mai repede se schimba cipul de comanda si problema se rezolva orbeste ( sau nu ) Link spre comentariu
Costica Tv Postat Martie 24, 2023 Partajează Postat Martie 24, 2023 La 17.03.2023 la 11:29, Costica Tv a spus: Asa cum faci de obicei, stii doar sa strici topicuri care in final ajung la pubela...unii vrea sa afle daca acest modul CA-901 se poate adapta la o sursa cu PFC, si tu vii aici ca sa strici tot ! , tu cu multi neuronii, nu ai aflat pana acum ca practica e cea cu valoare ci nu teoria ?... Pentru Dl sesebe: Imi cer scuze in acest topic pentru ce am scris mai sus, Dl sesebe nu a gresit cu nimic, supararile mele au gresit...eram si eu bucuros ca am reusit sa adaptez acest modul CA-901 la o sursa cu PFC... pentru ca mai primesc din cand in cand tv cu surse "busite" de la unii "depanatori" ca sa mai castig si eu un ban de azi pe maine... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum