Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Voi pierdeți din vedere ca la multe TV-uri noi sursa este rezonanta și nu o sa meargă corect ever una cu hard-switch. Am intilnit surse resonate, in general LLC, la multe TV-uri mai noi de 7-8 ani. De obicei de alea mai serioase un pic, nu genericele cu tot felul de nume care de care mai ciudate. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 37 minute, sesebe a spus:

Voi pierdeți din vedere ca la multe TV-uri noi sursa este rezonanta și nu o sa meargă corect ever una cu hard-switch. Am intilnit surse resonate, in general LLC, la multe TV-uri mai noi de 7-8 ani. De obicei de alea mai serioase un pic, nu genericelevcu cu tot felul de nume care de care mai ciudate. 

Dl sesebe matale nu intelegi ca acest modul CA-901 cu tranzistor 2SK2258 functioneaza perfect in sursa cu PFC pana la 4A ?

Pe 2SK2258 in aer(fara radiator) am 40 grade dupa 3 ore de functionare

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 20 minute, sesebe a spus:

Unde vezi tu neintelegerea mea?

Eu am adus numai un comentariu care am sperat sa fie in folosul vostru si sa va ajute dar daca v-am deranjat din complacerea in a shimba si cirpi fara sa folositi prea mult neuronii, imi cer scuze.

Asa cum faci de obicei, stii doar sa strici topicuri care in final ajung la pubela...unii vrea sa afle daca acest modul CA-901 se poate adapta la o sursa cu PFC, si tu vii aici ca sa strici tot ! , tu cu multi neuronii, nu ai aflat pana acum ca practica e cea cu valoare ci nu teoria ?...bash.gif

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Nu inteleg dece te superi asa. 

Multe dintre televizoarele care au PFC au sursa principala rezonanta si la acele televizoare nu va merge niciodata inlocuirea sursei principale cu un modul bazat pe o sursa care nu-i rezonanta.

Eu consider ca informatia pusa de mine in topic este exact la subiect si raspunde partial la intrebarea daca merge sau nu inlocuirea sursei principale cu un modula de genul CA901.

Ca si concluzie, in cazul sursei principlale defecte si daca este si cu PFC si se doreste inlocuirea cu o sursa generica trebuie verificat daca sursa principala este rezonanta. Daca sursa principala este rezonanta atunci se stie sigur ca nu va merge inlocuirea. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 6 minute, sesebe a spus:

Eu consider ca informatia pusa de mine in topic este exact la subiect

Da, mare informatie! Este ca si cand pe un forum de cofetarie ai spune sa nu puna zeama de varza la prajituri.

Ce papagal ar pune un montaj flyback (cu un tranzistor) la o sursa push-pull, fie ea si rezonanta, unde ai nevoie de 2 tranzistoare (sau 4 in punte)?

E clar ca te consideri o mare vedeta daca te adresezi asa colegilor: >>>> fara sa folositi prea mult neuronii<<<<<<.

Link spre comentariu

Bine ca tu te superi cind lumea iti cere sa explici simularile puse pe forum, simulari cu scheme desenate incilcit si cu rezultate la care stau si ma uit zeci de minute fara sa reusesc intotdeauna sa inteleg ce vroiai sa simulezi.

Iar legat de cofetari si ceea ce pun ei in preparatele lor, ai ramine uimit ce pot pune ei pe acolo, si asta la nivel de experti care stiu ce fac nu ce pun din "greseala".

Link spre comentariu

De electrosecuritate nu au auzit chinejii astia? Cum sa pui masa din secundar la distanta de sub 1mm de drena/colectorul tranzistorului de comutatie (switching)????????????

Standardul prevede minim 4-5mm distanta si ei folosesc 0.5-0.7mm in zona lipiturilor de la conector. Solutia foarte simpla ar fi fost sa foloseasca un conector mai mare cu un pin lipsa, sau macar fara pad pe cablaj, intre drena/colector si masa la secundar.

Hd46989d6412047b9a69a2723d35b6231u.jpg

d1ed69b93ed992a15f6325c99c764376.jpg

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 10 minute, sesebe a spus:

Cum sa pui masa din secundar la distanta de sub 1mm de drena

Aici ai primit un 10 cu coronita! Am semnalat si eu de cateva ori acest tip de problema iar pe un grup FB unul a postat asa: ai grija (se referea la cablaj) sa nu apara ala cu distantele...

Oricum, depanatorii au alte interese, asigurarea traiului zilnic. De multe ori pt ei teoria poate fi ceva ce la reduce timpul de lucru. Cate oscilograme ai vazut de la depanatori? Si poate au dreptate, fiecare oscilograma le poate reduce profitul cu 20-50 lei.

In cazul de fata daca ar avea un fisier cu oscilograma CA-888 la 320V, ar aprecia ca la 400/420V tensiunea in drena depaseste 650V si nu rezista.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Nu inteleg dece te superi asa. 

M-am supara putin ca mai luat cu neuronii....oricum pentru mine esti de meserie si te respect chiar daca mai intervin unele neintelegeri.... toate experimentele facute de mine se bazeaza automat si pe logica, spun asta ca altfel stricam toate sursele pana acum cu experimente facute, doar in copilarie (hobi) am STRICAT componente electronice, acum la expierienta pe care o am(50 de ani) chiar daca mai vreau sa gresesc, nu mai pot !

Daca ti-as arata cu poze facute, ecrane cu defecte la care normal se schimba cofurile si eu din experimente le-am rezolvat cu o simpa rezistenta pusa unde trebuie, ai sa ramai uimit si nu o sa-ti vina sa crezi...nu mai zic la sasiurile de Vestel unde am descoperit din experimente o multime de defecte SW..nu am mai spus pe forum nimic pentru ca sunt mai multi depanatori care imi aduce la reparat ce nu poate sa faca ei.......

Link spre comentariu

Cit timp se pastreaza un limbaj decent eu am un mare respect pt depanatori, poate  pt ca si eu am facut depanare multi ani. Acum mai fac doar pe la prieteni si cunoscuti, rar la altcineva si doar daca vine trimis de vre-un cunoscut.

Din pacate unii depanatori se cam supara cind li se cere si o masuratoare cu osciloscopul sau alte chestii mai deosebite. Recunosc ca si mie imi vine peste mina citeodata sa mai fac si masuratori cu osciloscopul, mai ales daca este o defectiune clara si cunoscuta DAR cind apare ceva nou pt mine, eventual ceva complicat sau mai deosebit utilizarea osciloscopului te poate ajuta foarte mult si poate salva ore de investigatii.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, sesebe a spus:

utilizarea osciloscopului te poate ajuta foarte mult si poate salva ore de investigatii.

Corect asa e precum spui, dar majoritatea depanatorilor tv nu foloseste asa ceva, asta nu inseamna ca nu sunt depanatori tv !

Acum la ora actuala daca stii sa folosesti un multimetru de 50 de lei, repari orice daca esti pe meserie !!!

Link spre comentariu
Acum 27 minute, Costica Tv a spus:

..........................

Acum la ora actuala daca stii sa folosesti un multimetru de 50 de lei, repari orice daca esti pe meserie !!!

Nu chiar, au ajuns la mine defectiuni ce nu au putut fi remediate de meseriasi desi eu am gasit in mai putin de o ora problema. Au fost mai multe module/placi venite de la sute de kilometri. Numai transportul si timpul pierdut cu el au fost semnificativ mai mari decit depanarea in sine.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, sesebe a spus:

Nu chiar, au ajuns la mine defectiuni ce nu au putut fi remediate de meseriasi desi eu am gasit in mai putin de o ora problema. Au fost mai multe module/placi venite de la sute de kilometri. Numai transportul si timpul pierdut cu el au fost semnificativ mai mari decit depanarea in sine.

Eu ma refer exclusiv la tv LCD/LED, tu la ce te referi ?

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări