Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor problema hdd

Florian Ciobanu

Postări Recomandate

buna seara , va rog daca stiti careva ce s-a intamplat , am un hdd (seagate) de 2Tb pe care pc-ul nu mai vede jumatate , adica din 2 partitii de 2Tb nu mai vede una , problema este ca vede hdd-ul doar de 1 Tb , a disparut jumatatea a doua , deci din 2 Tb vede doar 1Tb , am probat si pe alt pc si tot la fel , am folosit mai multe softuri de partitionare , model hdd ST2000VX000 daca conteaza , am cautat firmware dar nu am gasit pentru el

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florian Ciobanu

11

• sxn1

6

• modoran

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara,

Ce raporteaza programele de partitionare? Sau un print screen din Disk Managementu-ul din Wndows.

Pana acum nu am avut ocazia sa fac rescrieri de firmware la HDD-uri, trebuie acordata multa atentie pentru a nu pierde parametrii "dedicati" fiecaruit HDD. Aici am gasit ceva https://files.hddguru.com/download/Non-PC-3000 firmwares/Seagate/?order=taille&direction=1 (ultimul fisier).

Incercati si aici cu SN https://apps1.seagate.com/downloads/request.html

disk.png

Editat de Stefan
Link spre comentariu

seatools il vede tot de 1Tb , o sa incerc si ce au recomandat di ceilalti colegi , ca ultima solutie "antivirus" o sa-l bag in dvr

Acum 10 ore, sxn1 a spus:

Uneori contactele incercuite, se oxideaza. O guma mai moale face minuni! Apoi, curatati bine cu alcool.

am incercat asta , stiu ca la acest producator este o problema des intalnita

Link spre comentariu

Cu utilitarele de pe Hiren's BootCD ai incercat? Oricum ar fi, eu nu m-as mai baza pe acest hdd, deci mare atentie ce informatie stochezi pe el pentru ca este posibil sa ramai fara ea. 

@modoran Poti explica ultima afirmatie, te rog? 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, RealAlex a spus:

@modoran Poti explica ultima afirmatie, te rog? 

Unele aparate de supraveghere pun parola pe hard disc si daca il scoti de acolo si il pui in pc nu-l poti accesa, nu-l poti formata, nu-i poti face nimic. In aparatul original merge fara probleme, dar doar acolo. E parola pe interfata SATA.

Poate sunt aparate dvr ce nu fac asa ceva, dar nu stiu daca se merita riscul.

Link spre comentariu

Dupa cum ai fost sfatuit, nu folosi acel HDD in sistemul de stocare al DVR, mai ales in situatia asta. Folosit deja si cu alta destinatie.

Cauta un hard dedicat pentru asemenea utilizari, probabil ca 1T este mai mult decat suficient si-l poti gasi la 150 lei, cu aproximatie.  Este posibil sa nu poti pune mai mult, depinde de modelul DVR-ului Dahua.

Link spre comentariu

dupa cum mi-sa revomandat mai sus am folosit DMDE , am dat comanda de refacere a sistemului de fisiere , la urmatoarea scanare a gasit mai multe partitii printre care si cea care nu o mai gaseam , acum este bagat la recuperare de fisiere cu easeus ...revovery , pana sm plecat la serviciu recuperase aproximativ 90% din ce aveam nevoie sa recuperez , circa 700 gb , hdd-ul il foloseam mai mult pentru filme , muzica , poze si ce aveam important cu electronice  , deci in principiu am recuperat tot , dupa aceea o sa incerc sa vad cum sta cu capacitatea , daca pot sa il aduc la 2tb , va tin la curent   , va multumesc pentru sugestii si ajutor

Link spre comentariu

nu il intereseaza pe nici-un program ca este de 2tb , toate vad doar un tb , am recuperat datele de pe tot , inclusiv din zona care nu este raportata , datele au fost recuperate pe un hard din un dvr dahua ca tot se spunea mai sus ca nu poate fi folosit in pc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări