dcimpoiasu Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Ce fel de microfon se foloseste la masurarea raspunsului unei incinte acustice? eventual cum se amplaseaza el in fata incintei, si unde ar trebui amplasata incinta in camera (banuiesc ca si acustica camerei are o importanta anume) ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 microfonul se amplaseaza la 100cm de fata incintei, iar aceasta se testeaza intr-o camera anechoica. microfonul este unul special. Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Ianuarie 21, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 cunosc imaginea de la laboratoarele visaton. Ideea e ca vreau sa-mi masor incinta. si vroiam sa stiu daca ati mai experimentat si cam ce ar trebui sa fac? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Pt ca sa masori fix raspunsul boxei fara influenta camerei astea sunt singurele solutii sigure1.Iti construiesti o camera anecoida(dimensiuni >max(lungimea de unda)) cu aer conditionat, fara umiditate, iei un micrfofon super meserias si daca nu intri la inchisoarea datornicilor atunci te poti apuca de masurat :lol: 2.Mergi in desert ca acolo nu ai umiditate, te urci cu o macara la peste 30m inaltime si masori acolo..vezi sa nu bata vantul..si sa nu cazi :lol: 3.mergi undeva pe un camp deschis, unde e liniste..(asta e singura solutie practica, dar si cea mai putin exacta)Altfel nu poti decat sa calculezi... Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Sau masori NEARFIELD si nu iti mai pasa de camera . Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 hmmm...da detalii...ca la masurari de sensibilitate nu ma pricep...dar sunt dispus sa aflu mai multestiu ca exista google..dar mai bine ii luminezi si pe altii Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 m-am prins acum... interesanta chestie...dar oare care sunt dezavantajele?ca atunci ar masura toata lumea asa boxele..si totusi dupa cum se vede in poza de mai sus, exista si camere anecoice Link spre comentariu
sifor Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Eu am masurat boxe cu urmatoarea metoda : am pus pe jos in camera vreo 3 plapumi,am asezat boxa pe un mic suport ca sa nu se rastoarne,am pus un mic de buna calitate (Shure M51 daca mai tin bine minte) pe un stativ la 1 m de boxa si am imbracat toata instalatia in plapumi si perne ! Un fel de baricada ! In asa fel incit inauntrul baricadei sa ramina un spatiu cit mai mare intre boxa si mic ! Asta e cel mai greu, sa improvizezi baricada ! Apoi am trecut la masuratori cu sculele necesare si cu ajutorul nepretuit al lui SpectraLab ! Masuratorile cu aceasta improvizatie arata neasteptat de bine ! Acum multi ani am construit o camera anechoica lipind peste tot, intr-o camara de 3X3X2,5,cartoane de oua ! Dar asta era acum multi ani cind eram si eu pasionat foarte tare de constructia boxelor si a amplifurilor !Don Mario Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Chestia este ca difuzoarele nu sunt niste dispozitive liniare . Suna intr-un fel la 1w si in alt fel la 10w .Chestiile acestea nu se pot masura Nearfield . Un alt dezavantaj pentru masuratoarea nearfield esta acela ca nu iti poate masura si raspunsul off-axis . Link spre comentariu
sifor Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Masuratorile se fac comform normelor la 1W la 1m ! Sigur poti sa faci diverse masuratori si vei obtine diverse rezultate !Dar ca sa poti compara rezultatele trebuie sa le faci in conditii cit mai asemanatoare ! Lucru nu usor de facut daca nu ai o camera anechoica,omologata international !Don Mario Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum