daniel_2004 Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Vă salut domnilor! Vin în fața dumneavoastră cu o problemuță. Am achiziționat un egalizator Onkyo EQ-540 care are becul de la butonul de Power ars. Acesta e un bec mic, cred că de 3mm (nu mi-am dat seama să-i fac poză când i-am dat fața jos) care e alimentat la 24V (aproape de 25 chiar) dar nu știu ce amperaj are (mA) ca să caut înlocuitor. Am descărcat manualul de service în speranța că e dată o valoare acolo dar nu scrie nimic decât codul lor intern (PL 101) nici un fel de referire la voltaj sau amperaj. Am găsit pe un forum german ceva dar nimic la obiect. Cineva a recomandat cuiva care era în căutare de un astfel de bec înlocuitor ceva de 40-60 mA. Parcă nu aș merge la ghici... Vă rog din suflet, dacă a servisat cineva așa ceva și i-a înlocuit cu succes becul acela să-mi spună și mie ce a folosit. Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Se poate modifica şi pune un led în soclul becului ars, înseriat cu o rezistenţă de 2k.Ledul poate fi de orice culoare şi diametru de 3mm. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 PL101 original nu o sa gasesti. Pune alt bec de diametru corespunzator 24V/50-60mA si modifici rezistorul ala serie de 120Ohmi astfel incat sa ai o cadere de tensiune pe lampa de circa 20-22V. Daca o tii alimentata la 24V si sta aprinsa la maxim se duce iarasi. Poti, in caz extrem sa pui si un bec de 100mA dar valoarea rezistentei ii reduci intensitatea la cat sa lumineze cat trebuie.Poti pune chiar un LED galben/orange serie cu 2Kohmi, daca nu gasesti bec corespunzator. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Mulțumesc pentru răspunsuri. PL101 sunt conștient că nu găsesc... Am găsit pe eBay becuri de 24V și 40mA. Aș încerca cu alea... Aș pune unul și l-aș lăsa așa să văd cât de tare se încălzește becul... (Sunt cumva adeptul originalului în cazul de față în detrimentul LED-urilor) Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Asa ceva nu te ajuta? Link Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Ele poate sunt bune, problema este că nu știu eu sigur de câți mA trebuie să fie... Ce găsisem eu erau de 40. Ce mi-ai trimis tu (mulțumesc foarte mult pentru link) sunt de 70. Nu știu de care să iau... Nu s-a mai lovit nimeni de problema asta... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Nu văd ce mare chestie e dacă pui un led în locul becului, originalitatea aparatului nu stă într-un banal indicator de funcţionare.Aş înţelege să nu-i modificaţi schema internă, sau butoanele... Când nu ştiţi ce consum avea becul, luaţi unul cu cel mai mic consum dintre toate. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Să iau de la cel mai mic la cel mai mare în ideea că cele mici se vor arde în schimb cele de putere mare vor afecta cablajul... Mă gândisem și la asta dar am zis că a reparat cineva de pe-aici și își aduce aminte ce valoare a pus... Până acum am găsit de 20, 40 și 70 mA... Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Esti culmea ! Daca nu stii sa calculezi o rezistenta de limitare cu legea lui Ohm nu te apuci sa faci nici o inlocuire in aparat ! Roaga un electronist sa o faca pt tine. Daca vrei sa expermentezi singur nu mai umbla in aparat ca ai sa il strici. Fa-o cu o sursa de tensiune (un alimentator), o mana de rezistente si cateva becuri. Si un aparat de masura. Link spre comentariu
yokoono Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Cata tevatura pentru un amarat de bec. Cate calcule. Cata filozofie. Bine ca nu s-a ars un tranzistor ca se discuta un an. Pune domnule un led si gata. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 E bine totusi sa puna bec si sa vada cat de tare se incalzeste, asa cum sustine. Apoi o sa avem alte belele, poate si vreun plastic topit, ehehei ce discutii o sa fie atunci... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Nu se incalzesc deloc alea de 40-50mA. Chiar si de 100mA poate sa puna, nu e problema incalzirea ci cata lumina da. E posibil cu bec de 40mA sa fie ca o lumanare si daca suportul este departat de orificiul de iesire al fluxului luminos, ori apropie becul de el, ori pune unul de 2W. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Mulțumesc @der_doktor. O să încerc un bec (probabil o să încerc ceva de 20mA ca să se ardă el dacă sunt probleme) și o să-l las să meargă dar desfăcut, să văd cât de tare se încinge. Iar pentru ceilalți cârcotași, mai zic o dată: SPERAM SĂ FI REPARAT CINEVA ȘI SĂ-MI SPUNĂ ȘI MIE DE CÂT A PUS! Nu să mă luați voi la mișto! Dacă aveți ceva de spus legat de subiect, vă rog și vă foarte mulțumesc, dacă nu, atunci vă rog să nu mai poluați inutil forumul cu mesaje doar de dragul de a da mesaje! Mulțumesc! Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Nu te-a luat nimeni la misto. Tu vrei sa incerci diverse becuri pt a nu modifica rezistenta serie pt ca nu stii sa o calculezi ? Daca nu stii, intreaba direct. Cum bec identic cu cel original nu se gaseste, 99% ca va fi necesara modifcarea rezistentei serie pt limitarea curentului prin bec. Evident ca trebuie facute teste pt a determina lumina obtinuta vs caldura degajata. Daca mai scrii un singur mesaj cu atitudinea de mai sus primesti ban direct. Editat Septembrie 11, 2020 de Shambala Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 @Shambala am spus din prima că nu vreau să pun LED și că vreau să păstrez originalitatea punând bec. Am zis din prima că poate a avut cineva la reparat și să-mi spună ce a pus. Nu m-a luat nimeni la mișto?! Citeste te rog comentariul lui Yokoono. Eu primesc ban pentru că îi rog frumos pe cei care dau comentarii degeaba să nu le mai dea, dar acele persoane ce primesc? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum