Felix Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Salutare. Vreau si eu un sfat cu privire la taierea unei bare de ferita de lungime 14 cm si grosime 8 mm. As vrea sa obtin doua bucati egale de 6-7 cm. A mai incercat cineva sa taie ferita? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Disc abraziv diamantat .O sa dureze ceva timp , cu Dremel . Poti sa incerci sa o rupi , fixata in 2 buc de teava , prin lovire , sau "incovoiere" , sprijinita la mijloc pe o muchie ascutita , sau 2 puncte de sprijun in cazul lovirii . Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 O polizezi cu discul de tăiat beton de 1mm cât să-i faci un mic şanţ cicular pe zona unde o vrei tăiată, apoi o rupi cu mîna.Eu aşa le făceam, iar ca s-o tai perfect ,,curat,, în secţiune trebuie sculă fină cu diamant, nu se justifică cheltuiala.... Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Din ce-mi aduc aminte, bara de ferita nu are aceleasi calitati pe toata lungimea ei. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Infasori o foaie de hirtie astfel incit marginea sa fie exact în punctul dorit de rupere. Trasezi cu creionul de grafit un inel perpendicular pe bara folosind ca ajutor marginea foii. Folosind ca limitator de curent un fier de călcat înseriat cu firele, și cu mare atenție sa nu te curentezi, atingi diametral opus pe inelul trasat cu fire alimentate la rețea (serie cu fierul de călcat). E recomandabil sa folosești ochelari de protecție. Se va genera un soc termic ce va rupe bara exact pe conturul inelului. Succes! 1 Link spre comentariu
Felix Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Multumesc pentru raspunsuri. Am reusit sa o rup perfect dupa ce am zgariat-o cu o pila fina apoi am tensionat-o progreziv in mana. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum