Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Sunt mai nou in domeniul micro. Doar teorie. Am inteles ca Microchip a cumparat Atmel. Cu ce lucrati? Sau mai bine trec direct la raspberry pi ? Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Depinde ce vreti sa faceti, ca nu e musai sa folositi ceva complicat ca sa faceti ceva simplu. Sau invers. Ce aplicatii vreti sa implementati? Nu conteaza cine a cumparat pe cine cata vreme produsele exista. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Nu am obligatia sa rezolv neaparat o problema. Dar am vazut o tema interesanta. Utilizare Transformata Fourier pentru determinarea abaterilor de prelucrare a unui arbore cotit pe baza semnalelor citite de la niste senzori audio. Incep cu Pic, Atmel sau Raspberry? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Pai, pana la un anumit nivel cred ca toate pot. E bine de stiut si care medii de programare iti permit sa implementezi cat mai simplu si mai eficient functiile dorite. Timpi de executie, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Este in domeniul audio esantionarea. Banuiesc ca nu este nici o problema pentru oricare din solutiile de mai sus. Dar chiar vreau o parere daca se poate. Soft cam stiu ce am de facut. Hard nu stiu cum este mai bine. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 La un moment dat ma interesa partea audio cu DSP-urile PIC in domeniul egalizarii. Microchip au ceva documentatie publica. Insa am renuntat din lipsa de timp. Nu cunosc ce poate Raspberry Pi dar fiind populara, probabil ca exista si acolo informatie. Daca stapaniti matematica, sunteti bine plasat. In audio nu ar trebui sa va ingrijorati de hardware, dupa prototip veti avea destula experienta in domeniu. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Depinde și ce viteza de prelucrare a datelor ai nevoie, în cit timp trebuie sa iei deciziile. Faptul ca te descurci cu programarea nu înseamnă neapărat ca vei reuși sa faci și cel mai eficient program pt ceea ce vrei sa faci. Va trebui sa îți lași o marja de eroare cit mai mare. Am văzut SW pt prelucrare audio care întra în bălării după citeva minute de funcționare pt ca nu reușea să-și elibereze la timp memoria necesara, și era rulat pe un procesor specializat. Link spre comentariu
djvas Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Acum 1 oră, Liviu.Mihaiu a spus: Soft cam stiu ce am de facut. Hard nu stiu cum este mai bine. Pai daca stii soft , atunci e simplu sa aproximezi de ce este nevoie hard. De exemplu : Nu o sa alegi un PIC daca ai nevoie de interfata grafica sau nu o sa mergi pe raspberry daca ai de aprins cateva leduri. Acum 37 minute, Mircea a spus: La un moment dat ma interesa partea audio cu DSP-urile PIC in domeniul egalizarii. Microchip au ceva documentatie publica. Vrei DSP-uri ? am zeci de placi provenite din procesare audio cu AD Shark. Doar sa te descurci sa le dezlipesti si sa le muti pe alt PCB. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Multumesc pentru oferta. Am cateva DSP-uri de la Microchip care aduna praful oricum. Nu piesele sunt problema mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Nu am nevoie de interfata grafica. Datele se pot culege si prin ceva serial. Problema mea era daca pot sa fac FFT pe ceva hard gen PIC sau ATMEL. Frecventele de intarare sunt mici (?). Undeva intre 10 si 1000 de hz. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Intri pe Microchip link la Applications. Ai Audio and Voice. Sau scrii in Google "Microchip FFT". Este nota de aplicatie si exemplu de cod. Am folosit un exemplu de cod pentru un analizor de spectru in domeniul audio. Deci sunt exemple practice, dar anumite aplicatii sunt dezvoltate pentru proiecte de firme si nu dau codul. Exemplu in Audio Wireless. Dar e multa informatie la liber si cum pari ca stii ce poti si vrei, n-ar trebui sa fie o problems. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum