Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Catalog echivalente circuite integrate


Postări Recomandate

Buna ziua, am deschis acest post in speranta ca poate exista cineva care sa ma ajute cu o informatie. Sunt o persoana nascuta in anul 1983 si care prin perioada 1995 , cand eram doar un copil, eram foarte pasionat de electronica si electrotehnica si care din toti banii ce ii avea isi cumpara diferite componente  kit-uri, reviste, etc care aveau legatura cu domeniul.In perioada imediat de dupa revolutie cand in Romania era perioada televizoarelor alb-negru, electronica era un domeniu stiintific destul de diferit, cel putin din perspectiva mea de atunci insa asta este felul in care imi amintesc eu. Informatii despre acest domeniu erau putine.In fine, motivul pentru care am deschis acest topic este fiindca vreau sa gasesc intr-o forma sau alta primul meu catalog de echivalente de circuite integrate, o carte care pentru mine are o anumita valoare sentimentala, pentru ca imi aminteste de cine eram cand eram copil prin faptul ca traiam intr-o alta lume, o lume a stiintei.Nu mai stiu exact despre ce catalog este vorba in termeni de editie , insa imi amintesc ca avea informatii despre tranzistori BC,  integrate TDA, probabil era tipul de catalog pe baza caruia se faceau echivalentele componentelor la vremea respectiva la magazinul RET din Timisoara.Am incercat pe internet sa identific catalogul insa fara succes.Va rog mult, poate exista cineva din electronistii care faceau electonica in perioada 93-96 si are vreo idee cam ce catalog, editie romaneasca era folosita la vremea aceea. Din ce imi amintesc acum , la + 20 de ani de atunci, tin minte ca , in capitolul destinat circuitelor integrate, descrierea era facuta si prin poza care continea portile logice din care era alcatuita componenta, o carte destul de inter esanta, si nu stiu daca nu cumva era un catalog mai complex decat atat.Va multumesc si apreciez orice informatie, sau poza care ma poate ajuta. PS: atasez o poza cu un catalog care arata in design si format aproximativ cu ceea ce caut.

image.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • BRANCA

    3

  • validae

    3

  • cimitavita

    1

  • Radu

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am avut un astfel de catalog, din păcate nu mai ştiu ce am făcut cu el, posibil să-l mai am pe la serviciu.Era de la IPRS şi avea semiconductori de la diode, tranzistori, până la integrate.La sfârşit erau prezentate şi kit-urile fabricate de Băneasa, dar fără valori la componentele schemelor.L-am cumpărat prin anii 90 de la Adelaida Craiova.Se numea ,,Full line condensed catalog,, IPRS Baneasa,,...ceva de genul celui de mai jos, am pus ce am găsit la repezeală pe net.Al meu era cu coperta albă, nu pe albastru....probabil altă ediţie.

https://www.okazii.ro/full-line-condensed-catalog-iprs-1990-dumitru-cracia-dan-raiu-a207858078

Editat de validae
Link spre comentariu

 Nu asta e catalogul cautat.Pe asta il am si eu.Intr-adevar tin minte ca si in Severin,la un magazin de piese,aveau un catalog in care apareau piese straine si echivalente.Cred ca asta cauta omul.

Link spre comentariu

Nu cred că era niciun catalog de echivalenţe, era doar catalog de prezentare cu informaţii amănunţite, aşa avea de altfel şi ,,Condensed Line Catalog,, de la IPRS prezentate integratele.În general, la integrate în afară de echivalenţa dintre integratele ruseşti şi celelalte ţări, nu ai nevoie de catalog de echivalenţe la integrate.Ruşii au nume complet diferite cam la toate integratele copiate după vestici, deci fără un catalog de echivalenţe nu te poţi descurca.În rest, firmele păstrează seria numerică a integratului chiar dacă pun înainte alte litere.

Am avut un adevărat catalog de echivalenţe pentru tranzistori şi diode, cumpărat prin anii 90, dar era o carte foarte groasă şi foarte scumpă atunci, cred că am dat un avans la salariu pe ea.Din păcate acum câţiva ani am împrumutat-o unui coleg de serviciu şi nu îmi amintesc exact cui.Respectivul se face că plouă acum, i-am întrebat pe toţi cei cărora îl puteam da....dar având în vedere că în ea erau foarte mulţi tranzistori ,,obsolete,, pentru vremea noastră, nu ar mai avea o valoare practică acum.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu

 Validae.Pai cam asa ceva aveau la magazinul din Severin.Un ditamai catalogul gros.Cand solicitai un echivalent de piesa vanzatorul se uita in "ceaslov"...Pacat ca nu mai pot lua legatura cu proprietarul sa aflu denumirea cartii.Poate in tara sa mai stie si altii de asta.Sigur au existat mai multe exemplare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări