flomar60 Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Am desfacut zeci de astfel de trafuri!....am recuperat miezul si carcasa iar bobinajul l-am taiat , nu mai putea fi refolosit....in ce ma priveste, intotdeauna, indiferent de situatie ,utilizez conductor nou pentru rebobinat... Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 flomar.Asta e situatia ideala cu sarma noua de bobinaj.Intr-adevar pe sarma veche risca sa crape lacul izolant.Daca lasi primarul neatins se poate inlocui numai secundarul.Mai tine inca ani buni.Si cred ca la trafurile astea ar merge bine o impregnare a bobinajului cu lac.Daca nu o are din fabrica. Si o intrebare.Sarma cupru dublu izolata se gaseste des? Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) Si primarul trebuie modificat....adica adaugat spire....la retea nu mai este 220v. Traful se poate incalzi in gol.....avand spire mai putine. Editat Septembrie 7, 2020 de mac01 Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Acum 20 minute, BRANCA a spus: Sarma cupru dublu izolata se gaseste des? De gasit se gaseste.... doar pretul să vă convină!.... de exemplu, incercati la Tme....preturi de infarct! Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 De...Daca am cam "prafuit" fabricile noastre... Multe trafuri aveau rezerva de spire,adica nu erau calculate strans.Mai rau daca sare tensiunea la 240V sau chiar 250V... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 Acum 9 ore, mac01 a spus: Si primarul trebuie modificat....adica adaugat spire....la retea nu mai este 220v. Traful se poate incalzi in gol.....avand spire mai putine. Doar cele calculate economic, restul nu au nimic. Am trafuri bobinate de inainte de 89 care inca merg fara sa transpire. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 8, 2020 Partajează Postat Septembrie 8, 2020 O creștere cu 4.5% a tensiunii de rețea nu are impact sesizabil asupra unui transformator calculat normal (nr de spire/volt = 50/S, unde S e suprafața miezului în cmp). Asupra montajului electronic, nici atăt. Să luăm cazul unui amplificator audio vintage cu tranzistoare alimentat la 40Vcc. Transformatorul alimentat la 220Vca va livra în secundar o tensiune de 28.36Vca care, după redresare și filtrare, va deveni 40Vcc. Același traf alimentat la 230Vca va livra în secundar o tensiune de 29.65Vca care după redresare și filtrare va deveni 41.8Vcc. Deci o creștere de 1.8V a ttensiunii de alimentare e departe de a pune în pericol amplificatorul alimentat (normal) la 40Vcc. ............................. Interesant faptul că vechile transformatoare rusești aveau și opțiunea 235V pe selectorul de tensiuni. Am un traf de tv Temp care imi alimentează amplificatorul cu lămpi. Am avut și un radio rusesc cu același selector. 1 Link spre comentariu
[email protected] Postat Septembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Vă mulțumesc pentru sfaturi și păreri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum