soptea Postat Septembrie 28, 2007 Partajează Postat Septembrie 28, 2007 Diferenta e ca indicatia se face pe 2 led uri,unul verde de control si unul rosu care trebuie sa se stinga cand se verifica un condensator bun.Schema e simpla si reglajul la fel :se pune un semireglabil in locul lui R3 si cu un condensator cunoscut ca avand ESR mare ( am folosit 100 uF care facea intoarceri intr un baleiaj vertical cu tda 1170 ) led ul rosu trebuie sa stea abia aprins. Montajul l am realizat pe un cablaj de test si cu putina indemanare a iesit de marimea unei baterii de 9 volti F22. Principalul avantaj al schemei ,pentru mine cel putin e ca poti verifica fara probleme un 100uF/350 V chiar fiind incarcat! :rock: Schema e luata de aici http://www.belza.cz/measure/ctst.htm O sa revin cu o poza a montajului Link spre comentariu
Vizitator lupan Postat Octombrie 4, 2007 Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Simpla si ingenioasa schema, daca mai mesteresti la el poate ne spui si cat de util este la capacitati mai mari, 1000uF de exemplu. Link spre comentariu
soptea Postat Octombrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Mda,pana acum sunt multumit de el,am avut si unul facut cu indicator clasic cu ac,schema italiana,din pacate nu te poti baza 100 % pe nici unul in ceea ce priveste verificarea electroliticilor de ex ieri la o sursa de Samsung ce bazaia in stand by am banuit singurul electrolitic (470 uF/16 V) chiar daca pe tester arata bine si chiar ala era. "Sondele " le am facut dintr o penseta. Iaca si kinezul( ca e mic si galben ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum