Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3S PP SMPS

fgbogdan

Postări Recomandate

On 12/18/2020 at 9:07 PM, +_Florin_+ said:

Mă întreb dacă le-ar accepta audiofilii intr-un preu de semnal mic (doză MM, MC)

Pt asta ( fara pretentii de audiofil ) as incerca cu preamplifuri scoase din videoplayere ,sunt in cutiuta separata , ecranata ,chiar linga capul rotitor , acolo chiar era semnal mic ......si mai trebuia si sa treaca prin transformatorul rotitor..... au si raport de semnal/zgomot foarte bun.

Pt preu de semnal mic am 10 buc EC900 Siemens ,picioare aurite , NOS...

Link spre comentariu
La 18.12.2020 la 20:07, +_Florin_+ a spus:

Oare comunicațiile aparatului erau cu din astea ?

Mă întreb dacă le-ar accepta audiofilii intr-un preu de semnal mic (doză MM, MC), că  tare sunt drăguțe :).

https://ibb.co/mHXNgYt

Am intalnit un singur model de preamplificator cu tuburi miniatura, cel al lui Dr.Fuss. Am avut trei bucati la reparat. Asta e lampa folosita 5702WA in mod trioda.

20191027-193801.jpg

si aici cum arata troaca:

002.jpg

017.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, der_doktor a spus:

@maxente, acum fara suparare, tu intervii in topicul asta fara sa ai cunostinte despre amplificatoarele cu tuburi electronice. Sustii niste chestii despre sursele in comutatie dar nu ai masurat vreodata perturbatiile emise de ele si nici interactiunile acestora cu montajele cu lampi. E adevarat ca firme celebre au implementat surse in comutatie in amplificatoarele PA, Lab Gruppen de exemplu, dar nu cred ca stii diferentele dintre un PA si un Hi-Fi si nici dintre lampi si tranzistori. Si, chiar in sectiunea amplificatoare audio cu siliciu, esti departe de multi care repara troacele astea. Vorbesti de pe net si nu din experiente personale.Nu ai aparatura si nici posibilitatea sa vezi sau sa repari bijuterii de amplificatoare ca McIntosh MA7000 , Krell KSA200 sau Technics SA 3000. Si, app, niciunul din astea 3 mentionate nu au surse in comutatie. Hai sa nu vorbim din ..auzite, ci doar din ceea ce am vazut in real.

Doktoree, lasa-ma pe mine ca eu sunt un fraier, lipitor de piese. Spune-mi tu mie ce experiente ai cu aceste surse ?

Te lauzi pe forum, pe unde apuci, ca esti plin de scule si aparatura de masura din cap pana in picioare si vii si imi dai mie exemple de experiente facute de altii, da' tu ce ne poti spune din propria ta experienta, masuratori, teste, comparatii etc. ???

Crede-ma, sunt satul de trolli care ma iau cu d-alea ''aaaa nu e buna frate sursa aia sau lucrul ala, sunt de cacat'' si daca ii intrebi ce experiente au ei cu acele lucruri se lasa cu pauza ca ei nu le-au vazut decat din pozele puse pe internet.

Link spre comentariu

@maxente probabil ai niste aparate cu care sa verifici  daca o sursa in comutatie poate alimenta un preamplificator fiindca vad ca aparatele prezentate de @der_doktor nu te-au impresionat nici faptul ca firmele serioase nu baga asa ceva in alimentarea aparatelor lor si chiar ca ai o alta opinie si nu o demonstrezi practic nu denota prea multa credibilitate

Link spre comentariu
Acum 54 minute, popa marius a spus:

@maxente probabil ai niste aparate cu care sa verifici  daca o sursa in comutatie poate alimenta un preamplificator fiindca vad ca aparatele prezentate de @der_doktor nu te-au impresionat nici faptul ca firmele serioase nu baga asa ceva in alimentarea aparatelor lor si chiar ca ai o alta opinie si nu o demonstrezi practic nu denota prea multa credibilitate

Ce preamplificator zici acolo ? Parca discutia era de surse in comutatie care alimenteaza amplificatoare.

In fine, nu mai conteaza, n-are rost sa mai continuam ca o dam prea mult in diverse si am poluat de tot subiectul asta

Va pup si multa sanatate !  :88

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 4 ore, maxente a spus:

Doktoree, lasa-ma pe mine ca eu sunt un fraier, lipitor de piese. Spune-mi tu mie ce experiente ai cu aceste surse ?

Te lauzi pe forum, pe unde apuci, ca esti plin de scule si aparatura de masura din cap pana in picioare si vii si imi dai mie exemple de experiente facute de altii, da' tu ce ne poti spune din propria ta experienta, masuratori, teste, comparatii etc. ???

Maxente, nu crezi că e inutil a demonstra că rața nu împunge, ci doar măcăne și fuge ? :rade:

Ce rost are demonstrarea unor fenomene demonstrate de mult, clare și arhicunoscute de toată lumea? ... cine și-ar pierde vremea cu așa ceva?

Apoi e suficient să arunci o privire la aparatura de laborator a unora, la faptul că postează poze (din arhiva personală) cu diverse aparate "pe tema în discuție", ca să realizezi că respectivii nu vorbesc din basme ori de pe net.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Eu nu am nici o tangenta cu sursele in comutatie si nici nu ma prea intereseaza  dar totusi exista ceva studii concrete care sa demonstreze ca aceste surse put/ miros intr-un amplificator cu borcane de sticla?  Faptul ca firmele cu mot ce folosesc ulei de sarpe si au niste preturi astronomice pt. o lada de piese frumos ansamblate si folosesc doar fier si cupru pentru mine nu este un argument. In plus aroganta unora imi creaza repulsii deci nici vorba sa iau de bune sfaturile unor astfel de persoane.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu

Nu m-au pasionat tuburile, am făcut doar ceva experimente de curiozitate cu ceva ,,ochi magic,, în copilărie, dar eu unul dacă aş construi sau deţine un amplificator cu tuburi, nu aş dori în niciun caz să fie alimentat cu sursă în comutaţie.Ar trebui făcut cum se făcea atunci ca şi tehnologie.

E ca şi cum ai avea un gramofon antic cu difuzor modern în loc de pâlnie.....păi ori e clasic sau ,,vintage,, ori e o struţocămilă ??? Ca şi chinezăriile de radiouri (de prost gust) ce imită doar la carcase radiourile cu lămpi, dar ele sunt digitale.Sau CD-urile cu amplificator pe lămpi (!!!).Aberaţii.

Cred că la fel gândesc şi posesorii de astfel de scule....şi nu neapărat din cauza interferenţelor cauzate sau nu de smps-uri. Mi se pare de prost gust şi să pui leduri albastre (!) sub lămpi, ca să ,,lumineze frumos,,.Păi alea sunt amplificatoare cu tuburi sau sorcove ?

Editat de validae
Link spre comentariu
15 minutes ago, validae said:

Mi se pare de prost gust şi să pui leduri albastre (!) sub lămpi, ca să ,,lumineze frumos,,.Păi alea sunt amplificatoare cu tuburi sau sorcove ?

pe albastru 

maxresdefault.jpg

si pe verde

MC2152-Angle-Left-green-tubes-background

da in general sunt pe verde:

9392caa5ced81ea188053a129e0d74b8.jpg

si cum se vede seara:

images?q=tbn:ANd9GcQSjrSOKZkonzBiHaReAkM

Editat de merck
Link spre comentariu

S-au dat şi firmele după gustul cocalarilor...în fine, tot sorcove le-aş zice.Lănpile au lumina lor proprie, un astfel de amplificator se ascultă, nu se admiră ca un Ferrari în vitrină.Mai decente le face viobio....dar ştiţi cum e, clientul nostru...stăpânul nostru.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nici mie nu-mi plac tuburile iluminate cu LEDuri, mai ales culorile astea nenaturale sar in ochi ( verde, albastru) 

Respect firma, care are o mare si veche traditie in domeniul audio de calitate, am avut un schimb de experienta cu ei prin email, mi-au trimis si documentatie care nu e publica, primesc regulat informatii de la ei. 

Probabil au vrut sa aduca un suflu nou si mai "la moda" cu astea, au o parte buna : la multe amplifuri, ledurile asi schimba culoarea sub tubul care are probleme. 

(eu as fi lasat totul natur, e fantastic pe intuneric sa asculti muzica preferata, la numai lumina filamentelor...  Si facut ca ledul-urile sa se aprinda in caz de problema sub tubul =problema ) 

Sursa in comutatie la amplif cu tuburi = se poate dar nu se cade, am scris pe pagina anterioara ca pt unii si puntea siliciu e blasfemie, cu un exemplu morbid : se poate folosi masina pompe funebre si de culoare rosie, dar nu se cade - cu toate ca merge... ( functioneaza) 

Link spre comentariu

Păi chiar diodele cu siliciu au un zgomot propriu, ar fi aiurea să fie folosite pe un amplificator cu tuburi, din aceleaşi raţiuni mai sus amintite.Ori e cu tuburi, ori e o cocălărie...

Link spre comentariu

Sustin idea de mai sus: daca e pe tuburi, pe tuburi sa fie, cap coada. 

In privinta LED-urilor sub lampi, am cochetat si eu cu ideea, dar am renuntat din motive de kitsch. Parea interesant, dar nu e! Eu zic ca e moda care se va duce.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

se poate folosi masina pompe funebre si de culoare rosie, dar nu se cade - cu toate ca merge... ( functioneaza) 

Exista si albe si gri, crem sau bleu f deschis - multor americani nu le plac cele negre  :)

Am fost puternic si neplacut surprins sa vad ca pana si o firma atat de serioasa ca McIntosh a trebuit sa bage leduri colorate sub lampi ...  De, banii sunt in buzunarul clientului  si nu mai merge sa incerci sa ii faci vreo educatie.

SPER sa nu ajunga si la compromisuri calitative. 

Redresarea cu siliciu este folosita in  amplificatoare cu tuburi in special in clasa A, pt ca filtrul de tip CLC (CLCLC) elimina practic tot zgomotul de comutatie al diodelor.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Усилитель a spus:

Pt preu de semnal mic am 10 buc EC900 Siemens ,picioare aurite , NOS...

Eu am 6 buc. 1J24B (mulțumesc și  pe această cale colegului @yo9hrb), pentode subminiatură de producție sovietică. Patru din ele sunt rezervate unui proiect radio, iar cu celelalte două încerc acum un simplu etaj preamplificator stereo (× 10) care să-mi ridice nivelul semnalului audio de la 150 ... 200mVef la 1.5 ... 2Vef. Preampliful trebuie integrat (fizic) într-un amplificator PP cu 6N2P plus 6P14P,  pe care îl folosesc în mod curent. Nu mai e loc de tuburi novale pe șasiul deja existent :).

Mă încurcă puțin  faptul că pentodele sunt cu încălzire directă. Și lipsa informațiilor detaliate (grafice cu caracteristici pentru a stabili un PSF corect, valori maxime absolute, etc). Va trebui să rezolv "experimental".

Acum 59 minute, validae a spus:

Păi chiar diodele cu siliciu au un zgomot propriu, ar fi aiurea să fie folosite pe un amplificator cu tuburi, din aceleaşi raţiuni mai sus amintite.Ori e cu tuburi, ori e o cocălărie...

Sunt de aceeași părere. Intr-un amplificator cu tuburi n-au ce căuta artefacte generate de diode cu siliciu sau surse în comutație. Apoi sound-ul specific epocii nu se obține decât cu sursă liniară și  tuburi în redresor. N-are rost să reluăm explicațiile referitoare la amprenta rezistenței interne a sursei (regim dinamic) asupra sound-ului. Cine știe pricepe, cine nu ... nu-i obligat să ia că atare. Nici să facă comparații cu surse în comutație, care "pot alimenta orice".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări