Haralambie Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Daca nu se poate observa legatura, in pare rau. Discutam de perturbatii electromagnetice cauzate de sursele in comutatie, unor tuburi de amplificare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Acum 27 minute, Haralambie a spus: Hai mai da-o-n spagheta. Adica Rohde&Schwarz foloseste surse in comutatie tocmai in echipamentele de asigurare a compatibilitate CEM, dar un amplificator de audiofrecventa e puternic influentat de lucrul asta. Acum 34 minute, Haralambie a spus: Hai mai da-o-n spagheta. Adica Rohde&Schwarz foloseste surse in comutatie tocmai in echipamentele de asigurare a compatibilitate CEM, dar un amplificator de audiofrecventa e puternic influentat de lucrul asta. Nu ai ascultat niciodata vreun amplificator cu tuburi alimentat cu surse in comutatie si in mod sigur nu stii diferenta dintre OT Mc Intosh sau Tamura apoi echipamentele profesionale R&S au protectii ca reziduurile in urma comutatiei sa nu perturbe procesele de masurare si in alta ordine de idei AKAI a construit un amplificator de 2x50w cu o sursa in comutatie pe care eu l-am ascultat insa intreaga sursa era inchisa intr-o cutie de aluminiu cu o grosime de 5mm si cu o garnitura de cupru ce etansa un capac strans cu vreo 30 suruburi, sunetul complet neimpresionant Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Acum 1 oră, der_doktor a spus: Asta e parerea ta pentru ca n-ai avut niciunul pe masa. Si nu esti singurul de pe forumul asta. Ar trebui sa-si dea cu parerea despre performante doar aia care au avut la reparat sau detin McIntosh. Sa nu uitam ca e cea mai veche firma producatoare de amplificatoare audio. Hai bre doktore, chiar nu te-ai prins ca am scris la misto ? Stim bre, ca repari scule din astea foarte scumpe facute pentru bogatani, iar eu nu am ajuns sa imi provoc orgasme sonice cautand sa ascult asemenea scule. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 (editat) Acum 2 ore, Haralambie a spus: Transformatoarele de iesire de pe McIntosh nu sunt facute de vreun palmac la bormasina. Cam asa se fac transformatoarele de iesire de la McIntosh,tot pe o "bormasina" dar ceva mai mare ca sa incapa multe carcase,remarcati cum se bobineaza "absolut spira langa spira si cu izolatie intre straturi"...adevarate transformatoare!!!! McIntosh Power Transformer Winding - YouTube sau aici : Editat Decembrie 13, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 (editat) 1 oră în urmă, popa marius a spus: Nu ai ascultat niciodata vreun amplificator cu tuburi alimentat cu surse in comutatie si in mod sigur nu stii diferenta dintre OT Mc Intosh sau Tamura apoi echipamentele profesionale R&S au protectii ca reziduurile in urma comutatiei sa nu perturbe procesele de masurare si in alta ordine de idei AKAI a construit un amplificator de 2x50w cu o sursa in comutatie pe care eu l-am ascultat insa intreaga sursa era inchisa intr-o cutie de aluminiu cu o grosime de 5mm si cu o garnitura de cupru ce etansa un capac strans cu vreo 30 suruburi, sunetul complet neimpresionant Ce e drept nu stiu daca am ascultat sau nu cu surse in comutatie. Dar nu cred ca mi-as putea da seama, subiectiv vorbind care mama naibii e aia cu mai multa electronica si mai putin fer. Editat Decembrie 13, 2020 de Haralambie Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Pai daca aveau hum => nu aveau SMPS Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 No, numa ca exista masina de intretesut tole in traf, nu ma gindeam ca exista! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Bănuiesc că se poate face o sursă deșteaptă cu o groază de filtre pe ieșire, care să mai elimine problemele, dar după cum spuneau colegii mai sus, clienții sunt tare pretențioși. Dacă văd comutație în stație cu lămpi fug că dracu de tămâie. Oricum, alimentarea clasică e sfântă! Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Acum 12 minute, +_Florin_+ a spus: Bănuiesc că se poate face o sursă deșteaptă cu o groază de filtre pe ieșire, care să mai elimine problemele, dar după cum spuneau colegii mai sus, clienții sunt tare pretențioși. Dacă văd comutație în stație cu lămpi fug că dracu de tămâie. Oricum, alimentarea clasică e sfântă! Fug ei ca dracu de tamaie si cand vad alte tuburi mai ciudate: am facut odata un amplificator pentru chitara bass de 150W cu 4XGU50 care mergea excelent la testele facute de basisti,toate bune si frumoase pana cand au vazut cu ce tuburi finale era echipat amplificatorul si din acel moment amplificatorul devenise o "papura cu foarte multe noduri".Cat priveste alimentarea cu surse in comutatie cred ca fiecare face cum ii place mai mult sau dupa preferintele clientilor,personal sunt adeptul surselor analogice/liniare in alimentarea amplificatoarelor cu tuburi, mai mult decat atat nu as recomanda nimanui sa stabilizeze tensiunile sau anumite tensiuni din sursa unui amplificator cu tuburi...tot subiectiv afirm asta,la o alimentare stabilizata tot sunetul de tub dispare,devine un sunet de SS asa simt eu!... L.E alimentarea filamentelor in AC sau DC se poate face atata timp cat acest lucru este specificat in foaia de catalog a tubului respectiv. Link spre comentariu
PlutothePup Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 (editat) Singurul user de care imi amintesc că a folosit o sursa în comuntație este(era) ”rockdok„ . Ar trebui intrebat despre reusita sau nereusita acestei incercări... Părerea mea este că nu are ce căuta într-un amplificator cu lămpi! Editat Decembrie 13, 2020 de PlutothePup complectare Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Acum 38 minute, LMOlimpiu a spus: Fug ei ca dracu de tamaie si cand vad alte tuburi mai ciudate: Aici e jale mare, dacă tubul n-a fost proiectat pentru audio sau n-are filamentul alimentat la 6.3V. Deja aparatul e considerat "știft". Nici eu nu văd rostul stabilozării ttensiunilor anodice în amplificatoarele de putere, e suficient un filtraj bun și alegerea corectă a punctelor de masă ( celebra "steluță" pe minusul electroliticilor). La amplificatoarele de semnal foarte mic (gen doze magnetice, MM, MC, microfoane) da, aș folosi stabilizare. În epoca toroidalelor (dimensiuni și masă mai mică față de un E + i) parcă nici nu merită efortul de a elabora o sursă în comutație "bună" pentru lămpi , cu nush căte filtre pe ieșire, ecranare super, etc. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 1 oră în urmă, LMOlimpiu a spus: Fug ei ca dracu de tamaie si cand vad alte tuburi mai ciudate: am facut odata un amplificator pentru chitara bass de 150W cu 4XGU50 care mergea excelent la testele facute de basisti,toate bune si frumoase pana cand au vazut cu ce tuburi finale era echipat amplificatorul si din acel moment amplificatorul devenise o "papura cu foarte multe noduri" Exact ! In general am observat asta la cei care nu pricep o boaba tehnica. Dovada sta in ce spuneti mai sus. Pana sa vada interiorul acelui amplificator mergea perfect. In momentul in care i-au vazut interiorul s-a stricat sunetul, dintr-o data nu mai e ce trebuie. Cum va explicati asta ? (intrebare retorica) Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 (editat) Cirrus-Logic CS4398*1 for Front-Out (120dB SNR, Max. 192kHz/24bit) specificații extrase de aici https://www.asus.com/us/Sound-Cards/Xonar_DX/specifications/ Pe ieșirea 2CH(L+R) ființează un amplificator cu tuburi în situația mea. "Artefacte introduse" de sursa în comutație ajung pe intrarea Amp. tuburi(poftim drăcie). Editat Decembrie 13, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Are si LAMPI placa aia de sunet? Era vorba de amplificator de audiofrecventa cu TUBURI alimentat cu SMPS Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 13, 2020 Partajează Postat Decembrie 13, 2020 Lăsănd la o parte inevitabilele "artefacte", e demonstrabil faptul că același amplificator de putere va suna diferit cănd e alimentat din smps față de situația alimentării clasice. În cazul comutației tensiunea anodică (și g2) va rămăne "bătută în cuie" chiar în situația "semnal puternic", gen bass etc pe cănd în cazul alimentării clasice vor fi "scăderi" de tensiune în timpul semnalelor puternice. Evident, datorate rezistenței interne a bobinajului de pe traful de rețea. Căderile vor fi și mai pronunțate dacă avem tub redresor în loc de punte cu siliciu. Deci clar va suna diferit. O fi bine, o fi rău ? Unora e posibil să le placă, altora nu. Totul depinde de preferințe. Aici e măreția audiofiliei, cum spuneam într-o postare anterioară. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum