+_Florin_+ Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 1 oră în urmă, popa marius a spus: ..... cat o costa o sursa in comutatie pretentioasa de 200w versus un transformator de 200VA toroidal sau R-core ? Nu cumva dimensiunile transformatoarelor sunt mai mici decat o sursa in comutatie ecranata zdravan ? Perfect de acord, asta am spus și eu pe alt topic și aceeași temă. În epoca toroidalelor stăm mult mai bine la capitolele volum, greutate, preț. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) Mai sus am spus ca eu asi prezenta unor audifili o sursa in comutatie cu un PL500 si un o dioda PY88. Si nu am glumit. Un audiofil se presupune ca nu are habar de legile eletricitatii. Altfel nu ar fi 'audiofil'. Cu pretentii serioase Editat Ianuarie 9, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Acum 20 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Punem o resistenta de putere in serie cu un SMPS. Si am resolvat problema. Nu ? Bascalie de doi bani, geamanu' Mihaiu este precis de acord cu aceasta rezolvare , exista momente de discordie intre voi doi ? @d2134 nu am ascultat niciun aparat de radio alimentat cu sursa in comutatie ,posibil sa existe dar intre posturile receptionate, nimic murdar ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) @popa marius Nu este domnule nici-o bascalie. Poate ale mele cunostiinte in domeniu pot fi catalagate 'de doi bani'. Industria aplificatoarelor pe lampi se bazeaza pe necunoasterea principiilor se functionare ale unui aparat electric de catre consumatorii de audiofilie. (marea lor majoritate este afoana in domeniu). Crezi ca daca pui o resistenta in anodul unui lampi si dai semnalul in difuzor printr-un condensator se prinde cineva ? Important este sa vada o ceva gen traf pe carcasa si filamente aprinse. Hai sa fim seriosi. Editat Ianuarie 9, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Acum 7 minute, Liviu.Mihaiu a spus: @popa marius Nu este domnule nici-o bascalie. Poate ale mele cunostiinte in domeniu pot fi catalagate 'de doi bani'. Industria aplificatoarelor pe lampi se bazeaza pe necunoasterea principiilor se functionare ale unui aparat electric de catre consumatorii de audiofilie. (marea lor majoritate este afoana in domeniu). Crezi ca daca pui o resistenta in anodul unui lampi si dai semnalul in difuzor printr-un condensator se prinde cineva ? Important este sa vada o ceva gen traf pe carcasa si filamente aprinse. Hai sa fim seriosi. Cu asta sint perfect de acord. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 25 minutes ago, Liviu.Mihaiu said: Mai sus am spus ca eu asi prezenta unor audifili o sursa in comutatie cu un PL500 si un o dioda PY88 Pe mine ma intereseaza schema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Era una intr-o carte cu scheme TV vechi. Sigur 'dioda' era xY88. PL500 am ales la intamplare ... Cred ca facea "inalta" pentru tub. Scuze dar nu mai stiu unde am vazut asta, Sigur nu se numea SMPS. Nu se inventase asa ceva :) Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Bănuiesc că te referi la finalul de linii din tv ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) Acum 32 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Era una intr-o carte cu scheme TV vechi. Sigur 'dioda' era xY88. PL500 am ales la intamplare ... Cred ca facea "inalta" pentru tub. Scuze dar nu mai stiu unde am vazut asta, Sigur nu se numea SMPS. Nu se inventase asa ceva Studiati aici o sursa "in comutatie"(convertor de rezonanta,oscilator sinusoidal in trei puncte pe frecventa de 173KHz) cu tub electronic,ce spuneti de asa ceva?Oscilatorul este de tip Hartley,asa pare a fi! http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/H.M.Sauer/Schaltnetzteil_mit_Roehren/Schaltnetzteil.htm Editat Ianuarie 9, 2021 de LMOlimpiu Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus: care sunt acele milioane de aparate radio cu surse în comutație ? ... Cele montate pe autovehicule. 1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus: Imaginați-vă banda de unde scurte înțesată cu astfel de "cuie", din 50 în 50 de kHz (sau cât dorește sursa în comutație). R-311 se poate alimenta din acumulatori. Tensiunea anodica e obtinuta dintr-o sursa in comutatie. Receptioneaza foarte bine si CW si SSB. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Acum 2 minute, d2134 a spus: Cele montate pe autovehicule. Acum 3 minute, d2134 a spus: Cele montate pe autovehicule. Explicabil, sursele au ca destinatie manelele si infrasunetele deci o categorie de haudiofili aparte Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Acum 16 minute, d2134 a spus: R-311 se poate alimenta din acumulatori. Tensiunea anodica e obtinuta dintr-o sursa in comutatie. Receptioneaza foarte bine si CW si SSB. N-am avut pe masă R-311 dar la modul general multe aparate (in special cu destinație militară) se puteau almenta din acumulatori și funcționau (Îți făceai treaba cu ele). Dar era o soluție de compromis. La altele foarte vechi "comutatia" era un vibrator mecanic, Functionau și ele, tot soluție de compromis. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Acum 43 minute, popa marius a spus: Explicabil, sursele au ca destinatie manelele si infrasunetele deci o categorie de haudiofili aparte Asta nu cred ca a cintat manele: Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Acum 53 minute, popa marius a spus: Explicabil, sursele au ca destinatie manelele si infrasunetele deci o categorie de haudiofili aparte Nu-mi dau seama daca e doar o gluma sau vorbesti serios, dar pt cei mai tineri ar trebui subliniat ca-i vorba de radiourile montate de autovehicule acum minim 60 de ani. americanii cel putin, aveau si pe atunci radiouri pe masini. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 (editat) Alea aveau "comutația" pe vibrator cu contact mecanic plus transformator ridicator de tensiune. Ați ascultat vreunul, ca să vedeți cât de "silențios" era?. Eu n-am ascultat, dar îmi imaginez. Editat Ianuarie 9, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum