iuli09 Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 Buna ziua , vreau sa folosesc un PIC16F628A varianta SSOP si am o problema legata de identificarea pinilor : in fisa tehnica varianta SSOP este descrisa ca avand 20 de pini dar componenta fizica are 18 pini (2x9) . Cum pot identifica terminalele ? 40044f.pdf Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 La pag.2 din DS : https://web.mit.edu/6.115/www/document/16f628.pdf sunt prezentate cele doua variante de incapsulare (DIP si SSOP), precum si o a treia varianta 28pin QFN. Nu cred ca este asa de greu sa gasesti diferentele intre DIP si SSOP (doar pinii de alimentare sunt dublati si atat). Link spre comentariu
iuli09 Postat Septembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2020 Adica sa consider varianta mea SSOP ca fiind DIP ? Avand in vedere ca doar pinii de alimentare sunt dublati ,asta ar insemna . De ce atunci varianta SSOP este figurata ca avand 20 de pini ? Link spre comentariu
djvas Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Nu faci cumva vreo confuzie ? Sincer nu cred ca exista varianta SSOP cu 19 pini (probabil ai vrut sa scrii 20 pini. Scuze ca am intervenit aici ca moderator, nu mai fac asta, promit!)... Nu cumva este varianta SOIC ? Poti pune o poza clara cu PIC-ul ? Editat Septembrie 2, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Mult mai probabil poti merge pe varianta DIP cu 18pini. Probabil o fi un lot mai nou dupa ce a fost publicat fisa de catalog si asa a ramas, nu e prima data cand gasesc greseli in fisa de catalog, de multe ori gasesti si contraziceri la registrii (intr-o parte zice ca modulu x poate face ceva si cand te duci efectiv la descrierea registrului combinatia de biti apare cu "reserved" adica nu este suportata). O alta varianta daca nu este cumparata din surse sigure sa fie ceva clona si nu s-au obosit sa dubleze pinii de alimentare care oricum in interior sigur erau legati impreuna. Editat Septembrie 2, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Acum 47 minute, iuli09 a spus: Adica sa consider varianta mea SSOP ca fiind DIP ? Avand in vedere ca doar pinii de alimentare sunt dublati ,asta ar insemna . De ce atunci varianta SSOP este figurata ca avand 20 de pini ? Iarta-ma, poate nu m-am exprimat corect in limba romana! Ordinea asignarii pinilor este "aproape" identica in cazul celor doua capsule, exceptand dublarea pinilor de alimentare (si, evident decalarea cu un pin a porturilor din partea inferioara a capsulei dreapta, respectiv in partea superioara a acesteia stanga). Mai clar: DIP SSOP Pin1 RA2 RA2 Pin2 RA3 RA3 Pin3 RA4 RA4 Pin4 MCLR MCLR Pin5 Vss Vss Pin6 RB0 Vss Pin7 RB1 RB0 Pin8 RB2 RB1 Pin9 RB3 RB2 s.a.m.d De ce au facut asta cei de la Microchip? Ii poti intreba pe ei ratiunea pentru care au avut aceasta abordare! Trebuie sa te folosesti de denumirea porturilor, nu de numarul fiecaruia dintre pini. Editat Septembrie 2, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
iuli09 Postat Septembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2020 Asta este "minunea" ; este cumparat de la TME . Acum 1 oră, nico_2010 a spus: Trebuie sa te folosesti de denumirea porturilor, nu de numarul fiecaruia dintre pini. Daca in fisa tehnica a produsului eu am portul RA1 la pinul 20 al integratului si integratul meu are 18 pini ,unde e portul RA1 la mine ? ...mergand pe denumirea porturilor . Acum 1 oră, nico_2010 a spus: Iarta-ma, poate nu m-am exprimat corect in limba romana! Te-ai exprimat corect , si la fel de corect am facut-o si eu , dar stii cum e : tonul face muzica . Si tonul nu este cel mai potrivit . Multumesc pentru ajutor . Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Acum 2 minute, iuli09 a spus: Daca in fisa tehnica a produsului eu am portul RA1 la pinul 20 al integratului si integratul meu are 18 pini ,unde e portul RA1 la mine ? ...mergand pe denumirea porturilor La tine portul RA1 va fi la pinul 20! In foaia de catalog gasesti asignarile (denumirile porturilor) pentru fiecare din cele 2 tipuri de cpsula. te intreb, cat poate fi de greu sa vezi identitatea de litere ce desemneaza denumirea fiecarui port si pinii carora le sunt asignate? Editat Septembrie 2, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
iuli09 Postat Septembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2020 Pinul 20 nu exista la integratul meu . Are doar 18 . Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Daca este capsula SSOP - asa cum ai scris - atunci trebuie sa aiba 20 de pini. Daca, in schimb, este capsula SOIC (care este alta mancare de peste) atunci va avea 18 pini si corespondenta este pin la pin cu capsula DIP! Pune o fotografie cu "integratul tau". Ca se pare ca pe vorbe sunt diferente de opinie. Editat Septembrie 2, 2020 de nico_2010 Link spre comentariu
iuli09 Postat Septembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2020 Ai dreptate e vorba despre "alta mancare de peste" . Formatul integratului trebuie sa fie SOIC si nu SSOP asa cum am zis initial. Am presupus ca prima diagrama e valabila doar pentru PDIP ...n-am vazut si SOIC langa el . Multumesc pentru ajutor si scuze pentru confuzie . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum