Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare pini PIC16F628A SSOP

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu faci cumva vreo confuzie ? Sincer nu cred ca exista varianta SSOP cu 19 pini (probabil ai vrut sa scrii 20 pini. Scuze ca am intervenit aici ca moderator, nu mai fac asta, promit!)...  Nu cumva este varianta SOIC ? Poti pune o poza clara cu PIC-ul ?

Editat de nico_2010
Link spre comentariu

Mult mai probabil poti merge pe varianta DIP cu 18pini. Probabil o fi un lot mai nou dupa ce a fost publicat fisa de catalog si asa a ramas, nu e prima data cand gasesc greseli in fisa de catalog, de multe ori gasesti si contraziceri la registrii (intr-o parte zice ca modulu x poate face ceva si cand te duci efectiv la descrierea registrului combinatia de biti apare cu "reserved" adica nu este suportata). O alta varianta daca nu este cumparata din surse sigure sa fie ceva clona si nu s-au obosit sa dubleze pinii de alimentare care oricum in interior sigur erau legati impreuna.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu
Acum 47 minute, iuli09 a spus:

Adica sa consider varianta mea SSOP ca fiind DIP ? Avand in vedere ca doar pinii de alimentare sunt dublati ,asta ar insemna .

De ce atunci varianta SSOP este figurata ca avand 20 de pini ?

Iarta-ma, poate nu m-am exprimat corect in limba romana! Ordinea asignarii pinilor este "aproape" identica in cazul celor doua capsule, exceptand dublarea pinilor de alimentare (si, evident decalarea cu un pin a porturilor din partea inferioara a capsulei dreapta, respectiv in partea superioara a acesteia stanga).

Mai clar:

DIP           SSOP

Pin1   RA2          RA2

Pin2   RA3          RA3

Pin3   RA4          RA4

Pin4   MCLR       MCLR

Pin5   Vss            Vss

Pin6   RB0            Vss

Pin7   RB1            RB0

Pin8   RB2            RB1

Pin9   RB3            RB2

s.a.m.d

De ce au facut asta cei de la Microchip? Ii poti intreba pe ei ratiunea pentru care au avut aceasta abordare!

Trebuie sa te folosesti de denumirea porturilor, nu de numarul fiecaruia dintre pini.

Editat de nico_2010
Link spre comentariu

Asta este "minunea" ; este cumparat de la TME .

Acum 1 oră, nico_2010 a spus:

Trebuie sa te folosesti de denumirea porturilor, nu de numarul fiecaruia dintre pini.

Daca in fisa tehnica a produsului eu am portul RA1 la pinul 20 al integratului si integratul meu are 18 pini ,unde e portul RA1 la mine ?  ...mergand pe denumirea porturilor .

Acum 1 oră, nico_2010 a spus:

Iarta-ma, poate nu m-am exprimat corect in limba romana!

Te-ai exprimat corect , si la fel de corect am facut-o si eu , dar stii cum e : tonul face muzica . Si tonul nu este cel mai potrivit .

Multumesc pentru ajutor .

pic.png

Link spre comentariu
Acum 2 minute, iuli09 a spus:

Daca in fisa tehnica a produsului eu am portul RA1 la pinul 20 al integratului si integratul meu are 18 pini ,unde e portul RA1 la mine ?  ...mergand pe denumirea porturilor

La tine portul RA1 va fi la pinul 20!

In foaia de catalog gasesti asignarile (denumirile porturilor) pentru fiecare din cele 2 tipuri de cpsula. te intreb, cat poate fi de greu sa vezi identitatea de litere ce desemneaza denumirea fiecarui port si pinii carora le sunt asignate?

Editat de nico_2010
Link spre comentariu

Daca este capsula SSOP - asa cum ai scris - atunci trebuie sa aiba 20 de pini. Daca, in schimb, este capsula SOIC (care este alta mancare de peste) atunci va avea 18 pini si corespondenta este pin la pin cu capsula DIP!

Pune o fotografie cu "integratul tau". Ca se pare ca pe vorbe sunt diferente de opinie.

Editat de nico_2010
Link spre comentariu

Ai dreptate e vorba despre "alta mancare de peste" . Formatul integratului trebuie sa fie SOIC si nu SSOP asa cum am zis initial.

Am presupus ca prima diagrama e valabila doar pentru PDIP ...n-am vazut si SOIC langa el .

Multumesc pentru ajutor si scuze pentru confuzie .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări