Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Скиф РМ-211С

Marian C

Postări Recomandate

Buna,

am avut acest radio cas rusesc din '91, care m-a fascinat cu calitatea audio la acea vreme

de curand l-am gasit in talcioc l-am luat fara ezitare, dar nu mergea un canal, am gasit c58 in scurt si tranz vt22 in scurt ( kt3107k )

am 2 intrebari

am inlocuit acel kt3107k cu un bc251, asta l-am avut in casa, e vreo problema ?

poate cineva in mare sa explice cum functioneaza acest amplificator si ce rol are kt3107k ?

multumesc

schema in link

http://www.rw6ase.narod.ru/00/ml_kp/skif_rm211s.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian C

4

• Mircea

2

• dorian 70

1

• alf

1

Top autori în acest subiect

Acum 2 ore, Marian C a spus:

iam inlocuit acel kt3107k cu un bc251, asta l-am avut in casa, e vreo problema ?

KT3107K este un pnp de uz general Vce=25V, Ic=100mA, P=0,3W, β=380-800, NF=max10dB

https://www.radiolibrary.ru/reference/transistor/kt3107k.html

aşadar probabil că merge orice pnp de mică putere acolo, poate doar β să conteze, se poate selecţiona unul cu β cât mai mare, în rest...

( mie nu mi-a intrat nici o schemă)

Editat de dorian 70
Link spre comentariu

VT22 este tranzistor pilot (VAS) - tinand cont ca tot amplificatorul se alimenteaza asimetric cu 9V si curentul prin VAS e de circa 1 mA, este suficient acolo un  BC251. Prin scurtcircuitarea lui C58, etajul diferential nu a mai fost polarizat corespunzator si s-a aplicat o tensiune prea mare pe jonctiunea BE a tranzistorului VT22. Actionand asupra lui R92 reglezi tensiunea mediana (1/2 din tensiunea de alimentare masurata intre masa si colectorul finalilor) iar cu ajutorul lui R111 reglezi curentul de mers in gol prin finali (VT33, VT34).

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

cu toate ca are un amplif bun totusi daca apesi al 2 lea buton din stanga se aude si mai bine, trebe sa traduc din rusa sa vad ce inseamna acel buton ( daca apesi butonul se amplifica mediile se aude super, buni rusii au facut la inceputul anilor 90 cas uri bune cu amplif uri pe tranz

cine stie rusa sa traduca ?Document.docx

Editat de Marian C
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări