Marian C Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 Buna, am avut acest radio cas rusesc din '91, care m-a fascinat cu calitatea audio la acea vreme de curand l-am gasit in talcioc l-am luat fara ezitare, dar nu mergea un canal, am gasit c58 in scurt si tranz vt22 in scurt ( kt3107k ) am 2 intrebari am inlocuit acel kt3107k cu un bc251, asta l-am avut in casa, e vreo problema ? poate cineva in mare sa explice cum functioneaza acest amplificator si ce rol are kt3107k ? multumesc schema in link http://www.rw6ase.narod.ru/00/ml_kp/skif_rm211s.html Link spre comentariu
Marian C Postat Septembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2020 ceva explicatii schema similara https://cristinastac.wordpress.com/hifi-amplifier-rod-elliot-60w-tip35-tip36-amplificator/ Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Acum 2 ore, Marian C a spus: iam inlocuit acel kt3107k cu un bc251, asta l-am avut in casa, e vreo problema ? KT3107K este un pnp de uz general Vce=25V, Ic=100mA, P=0,3W, β=380-800, NF=max10dB https://www.radiolibrary.ru/reference/transistor/kt3107k.html aşadar probabil că merge orice pnp de mică putere acolo, poate doar β să conteze, se poate selecţiona unul cu β cât mai mare, în rest... ( mie nu mi-a intrat nici o schemă) Editat Septembrie 2, 2020 de dorian 70 Link spre comentariu
alf Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 VT22 este tranzistor pilot (VAS) - tinand cont ca tot amplificatorul se alimenteaza asimetric cu 9V si curentul prin VAS e de circa 1 mA, este suficient acolo un BC251. Prin scurtcircuitarea lui C58, etajul diferential nu a mai fost polarizat corespunzator si s-a aplicat o tensiune prea mare pe jonctiunea BE a tranzistorului VT22. Actionand asupra lui R92 reglezi tensiunea mediana (1/2 din tensiunea de alimentare masurata intre masa si colectorul finalilor) iar cu ajutorul lui R111 reglezi curentul de mers in gol prin finali (VT33, VT34). Link spre comentariu
Marian C Postat Iunie 16, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2021 (editat) daca reglez curentul de mers in gol mai mare de 25ma se va auzi mai cu bas ? Editat Iunie 16, 2021 de Marian C Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Vei avea distorsiuni mai mici la frecvente peste 2kHz. La bas nu prea ai cum sa imbunatatesti, dar merita incercat. Link spre comentariu
Marian C Postat Iulie 2, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2021 (editat) cu toate ca are un amplif bun totusi daca apesi al 2 lea buton din stanga se aude si mai bine, trebe sa traduc din rusa sa vad ce inseamna acel buton ( daca apesi butonul se amplifica mediile se aude super, buni rusii au facut la inceputul anilor 90 cas uri bune cu amplif uri pe tranz cine stie rusa sa traduca ?Document.docx Editat Iulie 2, 2021 de Marian C Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Eu invat de la toti, nu numai de la unii. Nu discriminez pe nimeni si nici nu uit... NIMIC! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum