Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depozitare rezistente smd

RealAlex

Postări Recomandate

Organizatoarele de tip cutie sunt bune pentru magazin de componente,  acolo se umbla zilnic de mai multe ori, dar acasa am constatat ca metoda pungulite ZIP etichetate+ cutie de pantofi in care se pun pungulitele reprezinta cea mai eficienta solutie din punct de vedere a spatiului ocupat.Durata de folosinta a pungulitelor e limitata, dar am unele la care umblu mai rar din 2007 si nu s-au stricat, in plus pretul lor e rezonabil.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu nu l-aș scoate de tot de pe bandă, dar dacă ar fi să le scot, cutiile (de orice fel) nu prea sunt bune pentru depozitare.

Dintre toate metodele pe care le-am încercat, cred că punguțele cu fermoar (ziplock bags) sunt cele mai potrivite pentru SMD-uri.  Foarte ieftine, transparente, poți scrie valoarea pe ele, pot fi închise ermetic și ocupă loc puțin.  Am cumpărat de 3 feluri, 1000 de 5*7, 500 de 6*9 si 400 de 10*15cm, in total vreo 2000 cu $17.20

Foarte utile, bune la orice, nu numai la electronice.  Alea de 5*7cm au fost $1.02 pachetul de 200buc.  Fiind așa mici, aproape că se rup dacă tragi să le desfaci ca pe o pungă normală, dar se deschid foarte usor prin translatare, cu punguța prinsă între degete de-a lungul fermoarului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am preferat sa dau niste bani in plus si sa cumpar varianta ESD, pentru a putea depozita si semiconductori. Aceste cutii mi-au salvat foarte mult din spatiul in care trebuia sa depozitez rolele vietii. Au venit acasa, cu fancurier, in 15 zile de cand le-am comandat. In fiecare compartiment am pus cate 1500 rezistente, capsula 0805, incapeau cred ca appx 2000.

Capacele se inchid ferm sunt perfect etanse, nu exista riscul ca rezistenele sa migreze in alte compartimente, per ansamblu sunt multumit de decizie, stiu ca nu este una foarte buna din punct de vedere al depozitarii, dar voi avea grija cand voi umbla cu ele, voi lucra doar cu un capac deschis si in acest fel riscul de a le amesteca este unul foarte mic. In plus eu nu lucrez cu masina de plantat si cu alte chestii similare, deci nu este mare problema daca nu le tin pe role.

Cel mai important este ca am castigat spatiu.. spatiu pe care il voi umple, din pacate, cu alte troace (boala ramane boala).

https://ibb.co/MfVv9YN
https://ibb.co/TqKd48R
https://ibb.co/xY7kr8y

P.S. Cum se mai pot atasa poze pe acest forum fara ca sa fii nevoit sa dai click pe ele?

4f4d780d-9b87-4bba-bade-d8d020b6367c.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări