Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depozitare rezistente smd

RealAlex

Postări Recomandate

Caut o alternativa pentru depozitarea rezistentelor smd, am f multe role si m-am saturat sa le tot mut dintr-o parte in alta, doresc o metoda mai eficienta de depozitare. Nu am nevoie de ele pe role pentru ca lucrez manual, nu le voi folosi la masina de plantat componente, deci vreau sa le scot din banda lor.

Voi cum le depozitati?

De jumatate de an astept sa imi vina cateva cutii din astea, dar se lasa asteptate ..

s-l1600.jpg

Link spre comentariu

eu am taiat benzile la 10 bucati , am scris valoarea pe banda , le-am bagat in pungi cu fermoar de 4/6 cm si puse in casoleta de alimente , am si eu cateva sute de valori

Editat de Florian Ciobanu
completare
Link spre comentariu

Solutii pt SMD-uri:

https://ro.farnell.com/search?st=smd-boxen

https://ro.farnell.com/licefa/a1-4-bunt-144/cabinet-3drawer-varicol-432-cont/dp/9584420 din lista asta: https://ro.farnell.com/w/c/tools-production-supplies/storage-products-accessories/cabinet/prl/results?sort=P_PRICE

Sint cutiute, de diferite marimi dar aceeasi inaltime, ce au capacele cu arc, si se pot asambla - uni una cu alta prin sistemul de sine realizat la turnare. Nu reusesc sa gasesc acum exact denumirea lor dar exista o gama larga de modele.

http://www.farnell.com/datasheets/653914.pdf?_ga=2.135622449.1684638633.1598952715-513430747.1598952715

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Categoric ar fi cel mai optim mod de păstrare în pungi sigilate.

Ca alternativă rapidă, tăiaţi mai multe funduri de sticle PET transparente, toate la fel, de 0,5 sau 1,5 Litri, capsaţi câte patru între ele ca să formeze un pătrat cu patru compartimente şi puneţi-le una peste alta, sub formă de turn.Forma lor permite aşezarea suprapusă, prin plasticul transparent putându-se vedea uşor conţinutul.Scrieţi cu markerul valorile pe fiecare pentru a le găsi mai uşor.Ideea e preluată de la RoGeorge..

156030-800-auto?width=800&height=auto&as

PICT1340a - PET organizer four.JPG

160634410_PICT1342a-PETorganizertower.thumb.JPG.3bc0a750f5ad8784d6c0abb810979951.JPG

Editat de validae
Link spre comentariu

Primul meu organizator a fost modelul din poza. Era prin 85. A ținut mai bine de 10 ani, cu frecus zilnic. Nu e cazul în zilele noastre, când se găsesc de toate, dar dacă cineva vrea ceva ieftin și rapid, încă ar fi o opțiune. Am folosit chibrite vărsate câțiva ani după ce am terminat ''organizatorul''. Avea peste 100 cutii lipite în grupuri de cum se vede.

20200901-140429.jpg

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Am d-astea, cateva sute, doar ca sunt negre / ESD safe, le folosesc pt semiconductori smd. Pungutele de mai sus nu tin la multe utilizari ( multe rezistente le tin in pungi din acelea, pungile in plicuri, iar pe plicuri este trecuta valoarea ), dar daca se rupe o punga este nasol pt ca sunt mici in draci si nu vreau sa le imprastii pe jos. Era o treaba si cu organizatoarele de medicamente dar nu sunt perfect etanse si mai scapa printre compartimente, risc sa mi se amestece valorile.

Am incercat si cu cutii de medicamente, d alea rotunde si cu capac, dar si alea sunt mari.

La fel, daca le tai fasii,  nu stiu cat spatiu castig fata de cum sunt depozitate acum, pe role. Ideea este sa le scot din banda lor si sa le depozitez in niste cutiute mici. Mici, mici, mici ca nu mai am loc in casa de troace :)

Link spre comentariu
1 oră în urmă, RealAlex a spus:

Am d-astea, cateva sute, doar ca sunt negre / ESD safe, le folosesc pt semiconductori smd. Pungutele de mai sus nu tin la multe utilizari ( multe rezistente le tin in pungi din acelea, pungile in plicuri, iar pe plicuri este trecuta valoarea ), dar daca se rupe o punga este nasol pt ca sunt mici in draci si nu vreau sa le imprastii pe jos. Era o treaba si cu organizatoarele de medicamente dar nu sunt perfect etanse si mai scapa printre compartimente, risc sa mi se amestece valorile.

Am incercat si cu cutii de medicamente, d alea rotunde si cu capac, dar si alea sunt mari.

La fel, daca le tai fasii,  nu stiu cat spatiu castig fata de cum sunt depozitate acum, pe role. Ideea este sa le scot din banda lor si sa le depozitez in niste cutiute mici. Mici, mici, mici ca nu mai am loc in casa de troace :)

Schimba casa !:rade:

Link spre comentariu

Adafruit

Digikey

Banggood

Ebay

Ali1

Ali2

Ali3

Ali4

Ali5

- componentele nu trebuiesc "varsate" de pe benzile lor in plicuri sau cutii, ci raman in ambalajul original (banda) de unde pot fi extrase la nevoie

- nu se pot varsa pe jos sau pe masa, nu se pot pierde, nu se pot amesteca

- sunt TOATE la vedere

- se pot inventaria usor

- sunt usor accesibile

- sunt ordonate, se pot muta si reorganiza benzile pe pagina, se pot adauga oriunde pagini noi sau se pot reorganiza paginile in volum

- se pot eticheta usor vizibil pe pagina

- se pot grupa pe "volume" dupa tipul componentei: un volum de carte pentru R1206, altul pentru R0805, ...R0603,... C1206, ...C0805, ...SOT143, etc., sau pe "capitole" in interiorul aceluiasi volum

- se pot extrage doar benzile cu valorile (si eventual cantitatile) necesare pentru un proiect, acelea se pot grupa pe o pagina sau cateva pagini, iar numai pagina/paginile  respective folosite pe masa de lucru  la echiparea placii

520-03.jpg

520-06.jpg

520-04.jpg

Link spre comentariu

dupa parerea mea, nu este recomandabila nici o metoda care necesita scoaterea componentelor din ambalajul original! 

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări