Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Behringer europower PMP3000

ronyku

Postări Recomandate

La 19.10.2023 la 12:08, onoselaurentiu a spus:

Buna ziua! Ce ziceți sa incerc sa schimb pe unul dintre canale ixdd-ul? 

Trebuie să citiți un pic despre funcționarea unui amp în casa D.

Pe scurt el funcționează în regim de comutație unde semnalul dreptunghiular  care îl vedeți dv este modulat de semnalul audio .

Așadar semnalul dreptunghiular este modulat in "lățimea" pulsului, duty cycle variabil, funcție de semnalul audio introdus la intrarea amp.

Acest semnal modulat este tratat la ieșire cu un filtru trece-jos  L-C care sa rejecteze semnalul dreptunghiular de înaltă frecvență iar la ieșire să rămână doar componenta audio.

Deci pe canalul B exista purtătoarea dar nu este modulata cea ce se traduce prin faptul că semnalul audio nu ajunge la 9001 sau respectivul integrat este defect.

Introduceți semnal sinusoidal pe canalul B dintr-un generator de semnal și faceți o oscilograma cu semnalul de la ieșire ixbb de pe respectivul canal.

Pe canalul A verificați mosfetii, mi-e greu sa cred că ixdd este crăpat având la ieșire condesator lucru care-l protejează la străpungerea tranzistoarelor mos-fet.

Am înțeles că ați schimbat 9001, este original? sau macar cumpărat din sursa sigura?

Editat de sonic11
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laur82

19

• dumitrumy

9

• sonic11

7

• sebiosip

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara ! 9001 este luat de la electronic service.Presupun ca este original. Nu am umblat la ixdd-uri. Am zis sa mai studiez inainte sa mai umblu prin el. Nu am generator de semnale, se poate incerca altceva, sa vad daca intra semnal audio in 9001 ?

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu
Acum 4 ore, onoselaurentiu a spus:

Buna seara ! 9001 este luat de la electronic service.Presupun ca este original. Nu am umblat la ixdd-uri. Am zis sa mai studiez inainte sa mai umblu prin el. Nu am generator de semnale, se poate incerca altceva, sa vad daca intra semnal audio in 9001 ?

Nu știu ce să spun de respectiva firma, nu am avut probleme cu componentele de la ei dar nici nu pot să-ți garantez că sunt de origine.

Raportat la generator colegi @mannx și @dumitrumy au postat cele mai simple și rapide soluții.

Prima folositi tel și căutați pe yt wave sin la 1khz și a doua realizarea unui generator simplu care poate fi folosit și la alte eventuale depanări și care exclude riscul de a defecta ieșirea audio a telefonului daca ceva nu e in regula cu montajul de test.

De ce ați schimbat 9001? 

Verificați dacă la ieșire exista tensiune continua.

Daca semnalul audio nu ajunge la 9001 poate fi și din cauza protectiilor OLA si OLB care prin T7 și T8 pune la masa ieșirea operationalelor 4580.

Introduceți semnal pe ambele canale și verificați cu o casca de impedanța mai mare daca la pini INBIB și INBIA regăsiți semnalul introdus sau in loc de casca puteți folosii osciloscopul.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Eu folosesc de ani de zile pe post de generator un aparat de radio portabil. Aici se poate folosi si un semnal triunghiular de la un LM555, nu este pt auditie ci doar urmarire de semnal.

555-sin.png

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Se poate lua semnal și de la un telefon mobil, de la mufa de căști, prin condensator de decuplare de 100nF.Practic trebuie să ai o mufă de căști, la care atașezi două fire, pe unul înseriezi un condensator de 100nF și asta e tot.

Link spre comentariu
Acum 46 minute, onoselaurentiu a spus:

Buna seara! Nu am tensiune continua pe iesiri iar in INBIA si INBIB nu este semnal audio. Inca nu am reusit sa fac generatorul de semnal urmeaza .

Măsurați in colectorul lui T15 și T12 tensiunile.

Link spre comentariu

Buna ziua! Acest generator de semnal este bun? https://www.emag.ro/kit-modul-generator-de-semnal-diy-1hz-1mhz-xr2206-okn429-26/pd/DQQJ99MBM/

Am incercat cu condensator dar pe  osciloscop nu am observat nimice3.Am gasit pe la mine condensator de decuplare doar ca este de 47nf de la wima. Cat dau pe piese si transport mai bine cumpar unul.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu
Acum 13 minute, onoselaurentiu a spus:

Am incercat cu condensator

Ai incercat, ce? Ti-e lene sa scrii mai mult ce faci acolo? Cine cere ajutor, noi? Primesti propuneri, de ce nu raspunzi? Generatorul cu 555 se face in aer in 30 min- o ora. Nu ai un radio pe baterii? Din ce localitate esti?

Link spre comentariu

Am incercat cu condesator de decuplare cum a zis Validae si am presupus ca daca pun osciloscopul trebuie sa am 1khz dar nu am.N-am radio pe bateri si nici 555.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări