Stefan A. Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 (editat) Buna ziua, Am o masinuta electrica pentru copii: 4 motoare Modul pentru telecomanda Motor pentru directie Baterie plumb acid 12v 10 Ah. Dupa o scurta cautare pe youtube am vazut ca pot face un mic upgrade, am adaugat inca o baterie de 12v 10Ah. Am legat cele 2 baterii in serie, am obtinut o putere mai mare pentru 5 min. Dupa care a bubuit modulul. Scopul la upgrade este o durata mai lunga de functionare a masinutei si o putere mai mare. Ce ar trebui sa fac pentru a evita distrugerea altui modul? Este ok legarea in serie a bateriilor? Trebuie paralel? Editat August 31, 2020 de Stefan A. Pictures Link spre comentariu
validae Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 (editat) Dacă le legai în paralel, obţineai o capacitate dublă (20Ah) la aceeaşi tensiune de 12V, deci şi o durată dublă de funcţionare.Dar legându-le în serie, ai crescut doar tensiunea totală la 24V şi e absolut normal că s-a ars modulul de comandă.E posibil să fi afectat şi motoarele, eu aş recomanda să le probezi separat înainte de a pune alt modul, fiindcă pot fi scurtcircuitate şi vei arde iar modulul. Data viitoare, cere un sfat înainte de a face ceva, nu după.... Editat August 31, 2020 de validae Link spre comentariu
Stefan A. Postat August 31, 2020 Autor Partajează Postat August 31, 2020 Multumesc de sfat si informatii. Din ce vazusem in tutoriale, bateriile erau legate in serie, nu am stiut ca o sa fie consecinte in cazul meu. Link spre comentariu
icar Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 Totusi, fara suparare, sunt niste chestii care se invata in liceu! Da, tutorialele...acolo te invata si cum sa obti free energiy, din magnet de difuzor, doua bujii si un metru de sirma de cupru! Cum se zice mai sus, inceara motoarele, seoarat, inainte de a monta alte module de comanda si, nu numai pe ele, ci si restul electronicii care, aparent, nu s-a ars! Si, lectie de invatat: cind nu te pricepi, intreaba, dar nu internetul! Link spre comentariu
Stefan A. Postat Septembrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Revin, daca tot am stricat trebuie sa si repar. Am verificat motoarele, functioneaza. Am schimbat condensatorul. Cred ca trebuie sa schimb si integratul. Problema este ca modelul care este pe placa vine doar din china, cum pot gasi un produs similar la noi? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Era pe olx unul din Câmpina care îl vindea cu 40 Lei, vezi dacă poţi lua legătura cu el.Bogdan îl cheamă.Asta, dacă te grăbeşti rău, eu aş aştepta o lună şi aş primi 10 bucăţi la 4$, restul le-aş vinde la rândul meu....îţi scoţi pârleala.Pobabil şi respectivul tot de aia le vindea, a lual un lot şi nu are ce face cu restul... Link spre comentariu
Stefan A. Postat Septembrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Multumesc de informatie. Am gasit anuntul si o sa cumpar de la el. Daca as fi in domeniu as lua din china dar asa stau cu piesele in sertar dupa. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Păi le vinzi pe net aşa cum face şi respectivul...că sigur nici el nu se ocupă neapărat cu din astea.E o idee...nu pierzi nimic, ba chiar câştigi. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Mai iei si de pe alliexpres teapa si mai astepti si mult dupa ele Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Ce ţeapă poţi să iei de 16 Lei.... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Acum 20 minute, validae a spus: Ce ţeapă poţi să iei de 16 Lei.... O papusa, nu este problema de 16lei, problema ca trebuie sa cumperi de mai multe ori pana nimeresti ceva bun si astepti pana iti creste barba ca lui Mosu Craciun Un exemplu, a cumparat un coleg mai multe nanduri de la mai multi vanzatori si toate erau defecte de noi, dupa cum spun , trebuie sa cumperi de la o sursa sigura sa sti ca ce vinde este ok Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 E foarte important să citeşti părerile cumpărătorilor acelui vânzător, nu să te uiţi numai după cel mai mic preţ posibil.Acele recenzii el nu le poate şterge sau modifica, fiindcă el e doar un utilizator al unei platforme...exact ca un user al Elforum.Poate vinde el tâmpenii şi da ţepe, dar odată ce cineva îl dă exemplu negativ, trebuie să fii chiar bătut în cap să mai cumperi de la el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum