Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig sv2000 - sunet ciudat

dadix

Postări Recomandate

La 30.08.2020 la 19:39, dadix a spus:

Salut .

De curand am cumparat un amplificator nemtesc din 1982 , un Grundig sv2000. Ambele canale se aud ok , la fel de tare , fara distorsiuni , dar parca ceva nu este ok la el .

Mi se pare ca nu are muzicalitate , sunetul e sec , nu te implica deloc . Eu as zice ca anumite frecvente parca lipseste parca se aude din butoi , nu are partea de medii . Se aude de parca ar avea o presetare in V pe un EQ . Ma bate gandul sa nu aiba ceva defect , tranzistori sau mai stiu eu ce, care nu amplifica frecventele acelea de medii . Nu sunt electronist si nu stiu mai multe sa spun. 

De precizat ca am boxe Magnat Zero 5 . Alta precizare e ca fac comparatie cu alte amplificatoare Sansui R5 , Dual CR50 si Pioneer sx 434 care toate parca nu au acea presetare in V  de EQ . 

Ce am facut e ca l-am desfacut si pare sa aiba piesele originale . 

Ati avut acest aparat pe mana , asa trebuie sa sune ?

Sunet ciudat ? Da, in principu asa trebuie sa sune orice vintigi extraplat, cu doar cca 30Vcc  pe ramura alimentare, (excursie in tensiune mica) mai ales pe incinte de 8 ohm sau mai mult. Se recomanda sarcini de SUB 4 ohm ptr acest amplificator. Este de departe ceea ce trebuie sa faca un amplificator de semnal electric. Este un fel (zic eu) de procesor de sunet anaOlogic.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MCIGMA

6

• dadix

4

• ex.escu

3

• gusti_73

2

Top autori în acest subiect

Exista amplificatoare cu sunet "plat" cu tensiuni mult mai mici de alimentare care sint chiar lăudate de audiofil, deci comentariul tău @MCIGMA este cam deplasat.

Către inițiatorul topicului:

Aici pe forum nu vei găsi răspunsul dorit. Trebuie ascultat de mai multe persoane cu ureche formata, pe mai multe boxe (minim încă o pereche) și cu alte alte surse de semnal de calitate, și, abia apoi se poate trage o concluzie dacă asa este sunetul lui sau este o problema cu el. 

Ca o paranteza, am avut un amplificator cu alimentarea cam tot pe acolo și după ce l-am reparat și upgradat cu condesatori noi, Wima pe calea de semnal în loc celor electrolitici originali, iar electrolitici de filtrare schimbați, am rămas fără el pt ca o persoana mai în virsta ce face muzica l-a dorit foarte tare ca amplificator de studiou pt el. Deci și amplificatoarele cu tensiuni mici de alimentare pot suna bine chiar dacă nu-s clasa A (la care m-am referit inițial). 

Link spre comentariu

Ampliful asta facea cumva parte dintr-un sistem hifi cand s-a lansat...? Poate ca suna corect cu boxele pe cate cai erau...si cu restul surselor de semnal originale...gen tuner si cassete deck  cu multe medii...nu stiu, intreb si eu...poate chiar am si patit-o de cateva ori... cu amplificatoare scoase din sistemul initial.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Eu as verifica si eventual schimba electroliticii din calea de semnal si filtraje . Reglat corect si pus la punct bate la fund multe chinezarii de amplificatoare .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
On 6/4/2021 at 8:55 PM, KolozsiFerencz said:

Eu as verifica si eventual schimba electroliticii din calea de semnal si filtraje . Reglat corect si pus la punct bate la fund multe chinezarii de amplificatoare .

Chestia este ca nu sunt electronist si nu ma pricep  , nici nu am nici aparatele cu care ca sa fac asta .

Ma gandesc sa merg pe varianta unor amplificatoare cu sunet neutru .

Editat de dadix
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări