Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,tuning'' incinta industriala

vikingul38

Postări Recomandate

Am cumparat dintr-un magazin de secon-hand 2 boxe de circa 50 litrii in ideea de a le folosi cutia cu super pretul de 10 lei...noi...(pt.balcon) Cand le-am pus pe un tda 2030 am constatat ca totusi se comporta destul de bine..... Pe ele e scris : hi-fi sistem 7 ...TANDERGS RADIOFABRIKK OSLO....60-16.000 Hz....Z 400 = 3,2 OHMS - MADE IN NORWAY Nu stiu cati wati au, difuzorl este eliptic de 23/14 cm cu magnet mic...nu stiu cum ii spune de intefier??? materialul fonoabsorbant este doar un strat gros de vata minerala cred(pusa intr-o panza subtire si dispus doar pe peste difuzor pe panoul din spate)....!!!totusi am dat in ele cate 15 wati dar nu ragusesc... Ce ,,tuning'' as putea face, ma gandeam la : 1. un filtru de ordinul 2 cu 2 condensatoare si 2 bobine...bineintele sa pun in afara si un tw pt. inalte....la cate sa tai frecventa??? 2. sa incerc sa captusesc peretii interiori si panoul din spoatele difuzorului cu burete gros de 4 cm....e prea gros...sau sa o umplu cu melana??? ...3.ori sa o las asa ca nu imbunatatesc ,,sunetul''???? cati wati o avea????e dispusa pe lungime nu pe inaltime...cred ca e din anii 1980 (cel putin)...am scris cam mult...multumesc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vikingul38

4

• VTP

2

• zal

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Eu zic s-o lasi asa pentru ca nu cred ca o sa scoti din ele ceva mai bun decit au scos aia din fabrica. Mai multe sanse ai avea sa faci unele de la zero. Cum e un difuzor elicoidal? N-am auzit de asa ceva. Sau ai vrut sa zici eliptic?

Link spre comentariu

Merssi ratza...eu doream ceva indrumari....Am pus in incinta pe 3 pereti burete de 4 cm...efectul ...s-a redus din putere pe bxa respectiva si am frecvente joase mai accentuate....e bine...deocamdata semnal de pe radio si mai redus...Stiu ca numai urechiometric pot sa-mi dau seama...insa asa se pare....Este tarziu acum insa maine voi da putere mai mare in boxe sa-mi dau seama...(pun pe ele 2n si tda......)Urmeaza sa pun un filtru de ordinul 2 sa vad ce diferete mai sunt...deocamdata fac ''tuninng'' numai pe o boxa...Mai astept sugestii.... :rock:la ce frecvente sa tai???????Am un tw : pt 25 l pe 4 ohmi de la Kon...se comporta bine in alta boxa cu un ydd 165 lpp...voi folosi fitru(facut tot de mine-separa foarte bine frecventele) si tw pt tuning :smt003

Link spre comentariu

Daca esti baiat inteligent le lasi cum sunt, pentru ca mai mult nu o sa scoti si dau si asa destul pentru un difuzor.Daca "le tunezi" pacat ca au nimerit pe mana ta, ca si in cazul in care "dai in ele" ca la tara!

Link spre comentariu

La inceput m-am bucurat ca mi-a raspuns aurelian mateescu....cate articole din revista tehnium am citit in anii de de scoala(acum vreo 2-3 decenii...)si cate montaje cu licurici si zgomotici faceam...pur si simpluInsa acum sunt dezamagit de raspunsul vtp, chiar crezi d-nule ca voi da in ele ,,ca la tara''???? Am spus ca s-a modificat sunetul redat...incerc....nimic mai mult...si am avut si cateva intrebari...boxele sunt pentru balcon si am dat 10 lei pe ele....DE CE AU MAGNETUL MIC PE ELE????Apropo d-nule VTP proiectul de incinta care va poarta numele merge si cu chinezul ydd 200 lpp...deoarece se inscrie in parametrii ceruti(apropo de Qts si marime)....????

Link spre comentariu

Avind in vedere ca nu sint boxe sofisticate, singura modificare ce poti sa o faci e sa adaugi cite un mic dif de inalte. Unul de 4Ohmi fiindca e apropiat de impedanta difului din boxa. Il legi in serie cu un condensator nepolarizat de 3,3... 4,7uF. Filtru mai complicat nu cred ca are rost sa pui.Bafta!

Link spre comentariu

La inceput m-am bucurat ca mi-a raspuns aurelian mateescu....cate articole din revista tehnium am citit in anii de de scoala(acum vreo 2-3 decenii...)si cate montaje cu licurici si zgomotici faceam...pur si simpluInsa acum sunt dezamagit de raspunsul vtp, chiar crezi d-nule ca voi da in ele ,,ca la tara''???? Am spus ca s-a modificat sunetul redat...incerc....nimic mai mult...si am avut si cateva intrebari...boxele sunt pentru balcon si am dat 10 lei pe ele....DE CE AU MAGNETUL MIC PE ELE????Apropo d-nule VTP proiectul de incinta care va poarta numele merge si cu chinezul ydd 200 lpp...deoarece se inscrie in parametrii ceruti(apropo de Qts si marime)....????

1- incercati sa va exprimati corect, inteligibil si frumos! Asta va ajuta si la intelegerea corecta a ceea ce vreti, si, va distantati de limbajul de mahala care nu e "cool" decat in acceptiunea celor ce nu cuvanta sau a celor de la care nimeni nu se asteapta la NIMIC!2 - magnetul e mic pentru ca : au fost gandite pentru putere mica, anumiti parametri ai difuzorului, anumite aplicatii, etc. care nu cereau un magnet f.mare3- oricat mi-as fi dorit sa imi poarte numele, incinta se numeste Voigt Tapered Pipe, insemnand o linie de transmisie, in 1/4 de lungime de unda, cu crestere liniara. Incinta a fost proectata in anul 1928 de acusticianul englez P.A.G.H. VOIGT, cofondatorul firmei Lowther si inventatorul, intre altele a conului suplimentar pentr raspuns largit in banda audio.4 - se poate utiliza orice woofer cu Fs in jur de 40Hz si "motor tare". Cu difuzoarele chinezesti e multa mulca de pomana! asta nu exclude posibilitatea de al utiliza!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări