Claudiu Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Salut! Am urmatoarele: - Detector de miscare digital Quad PIR DSC LC 100PCI: Alimerntare: 8.2 - 16 Vdc Curent: 8 - 10 mA Iesire alarma LC-100-PI - Form A - NC LC-120-PI - Form C – NC & NO 28Vdc 0.1 A cu 10 Ohm rezistente de protectie in serie - Sirena de exterior tip salvare Stim S1203, 130 dB, 30 W: Tensiune: 6 - 13,5 Vcc, Curent: 1100 mA PIR-ul ma asteptam sa aiba vreun releu mecanic mai mic, dar n-a fost asa. Are un releu tip MOSFET, iar din ce-am reusit sa citesc pe capsula, ar fi vorba despre CPC1017. As vrea sa conectez PIR-ul la sirena (fara centrala), dar la relee solid state MOSFET, chiar nu ma pricep... Am intrebat la magazin daca se poate si mi-au zis asa: "Se poate, insa sirena va suna doar atunci cand Senzorul detecteaza miscare. Aveti nevoie de o sursa de alimentare la 12v, si treceti minusul de la sirena prin releul senzorului." Inainte de a conecta sirena, care este montata la inaltime, am incercat sa conectez o sonerie electronica mica, care merge la 3 v. Si ... nu prea merge. Ce fac gresit? Mosfetul acela poate suporta curentul sirenei? Sau s-o comand printr-un releu suplimentar? Care releu, cum s-ar conecta? Merci! Manual_de_instalare_Detector_de_miscare_digital_Quad_PIR_DSC_LC_100PCI (4).pdf Link spre comentariu
cimitavita Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 CPC1017 merge la 60V 100mA. Nu poate comanda direct sirena dar ar putea comanda un releu care la randul lui sa comande sirena. Daca consumul bobinei releului e mai mare de 50mA, ar fi indicat sa se puna un tranzistor cu rezistentele aferente, care sa comande releul. Nu trebuie uitata dioda care se pune in paralel cu bobina releului. Link spre comentariu
Claudiu Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 In regula, ma asteptam, voiam inca o confirmare. Deci varianta este pe releu intermediar. Am niste module din acestea: https://www.optimusdigital.ro/ro/electronica-de-putere-module-cu-releu/39-modul-cu-releu-cu-doua-canale.html?search_query=releu&results=95 Sunt relee comandate de optocuploare, deci n-ar trebui sa fie vreo problema pentru mosfet. Dar mai am o nelamurire, inainte sa intind cablurile... Din considerente practice, modulul de releu nu l-as vrea amplasat langa PIR. Ci mai la 30m distanta. Conectat cu cablu UTP neecranat, 12v comanda releului. Va zbarnai releul? Data fiind lungimea cablului neecranat? Link spre comentariu
cimitavita Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Modulele alea sunt facute sa fie comandate direct de un microprocesor. Se alimenteaza la 5V si nu la 12V. Daca le alimentezi cu 5V merge. Ca releul sa anclanseze trebuie ca intrarile sa fie legate la masa. Pe fir e nevoie doar de IN1+GND si IN2+GND (cate o pereche pentru fiecare). In momentul in care la capatul celalalt faci scurt la o pereche de fire, releul corespunzator trebuie sa anclanseze. Deci fiecare pereche vine legata direct la iesirea unui senzor. Celelalte doua perechi pot fi folosite pentru a alimenta senzorii. Din cauza ca modulul cu relee pe partea de comanda merge cu curenti foarte mici (cam 2,5mA pe intrare), la un fir asa de lung pot aparea paraziti si releele pot anclansa aiurea. Se poate rezolva legand cate o rezistenta (intre 100 ohmi si 560 ohmi,) intre pinul Vcc si INx direct pe modulul cu relee. Sunt module exact la fel dar la care releele sunt la 12V (SRD-12VDC), dar care se gasesc mai rar. Link spre comentariu
Claudiu Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 Super! Am sa revizuiesc schema, voi tine cont de mi-ai zis, am sa testez si partea cu rezistenta. Daca tot va tremura releul, incerc sa-l strecor in carcasa PIR-ului cu un tranzistor si ce mai trebuie. Mi-ai dat si niste idei cand ai pomenit de microprocesoare, pe la arduino si esp-uri mai ma invart. Sa vad daca sunt fiabile... Probabil in vreo saptamana le vor veni si randul la senzori, pana atunci trebuie culeasa via si prelucrata...munca multa. Merci mult de asistenta, stima! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum