Costica Tv Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 (editat) 1 hour ago, validae said: Dacă vreţi să măsuraţi consumul barelor de leduri, nu e indicat să luaţi aşa ceva.Forma de undă rectangulară şi frecvenţa la care lucrează backlight-ul vor da mari erori de măsurare. Deşi e atractivă ideea de a măsura fără să întrerupi circuite, aceste aparate sund destinate măsurării de curenţi mari, acolo unde rezoluţia mică nu e o problemă, iar curentul e sinusoidal. Pai de aceea am si spus in prima postare, cu rezolutie de cel putin 1mA, o fi si asa cum spuneti dvs, nu am masurat comparativ cu un mili-ampermetru clasic, dar ideia este sa vezi aproximativ cati mA consuma led-urile inainte si dupa modificarea de reducere a curentului... Acum daca tot a venit vorba de erori, vin si eu cu o intrebare, a mai masurat cineva consumul ledurilor cu clestele ampermetric ?, eu nu cred ca sunt singurul..... Editat August 30, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
mac01 Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Eu cred ca esti singurul. 2 Link spre comentariu
Stefan Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 (editat) Nu ai cum să ceri un clampmetru pentru cabluri cu secțiuni de 700mmp și să măsori diferențe de câțiva mA. Vezi ce au in comun astea: BK Precision 316, Peaktech P4350, Extech EX380950, adaptorul Peaktech 4250 și unul pentru cu totul alt domeniu Fluke 771/2/3. In ce constă modificarea curentului prin LEDuri? Cum știe driverul LEDurilor ce curent să țină constant? Nu cumva driverul are un rezistor pentru măsurare curentului? Osciloscop sunt convins că aveți așa că ce vă împiedică să măsurați căderea de tensiunea pe acel rezistor? L.E: O altă găselniță e să faci cateva spire, dacă firul permite, strânse peste cleștele de măsură. Am setat sursa la 10mA și în serie cu un alt multimetru bunicel (metoda shunt) am făcut 4 spire pe UNI-T 210E. In funcție de poziția și strânsoarea spirelor aparatul UNiT măsura 42-47mA. Oricum trebuie setat pe zero fix in ultima poziție de măsurare, simpla schimbare a poziție pe masă sau față de alte aparate / obiecte metalice induce un offset pozitiv sau negativ destul de mare (20-30mA). Editat August 30, 2020 de Stefan Link spre comentariu
ciuca paul Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 Unit -210e am si eu si sunt destul de multumit de el ptr. ceea ce vreau sa fac cu el. Link spre comentariu
Costica Tv Postat August 31, 2020 Autor Partajează Postat August 31, 2020 48 minutes ago, ciuca paul said: Unit -210e am si eu si sunt destul de multumit de el ptr. ceea ce vreau sa fac cu el. Ai incercat vre-o data sa masori curentul la leduri cu el ? Link spre comentariu
megabit Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 (editat) La 30.08.2020 la 18:30, Stefan a spus: ... In ce constă modificarea curentului prin LEDuri? Cum știe driverul LEDurilor ce curent să țină constant? Nu cumva driverul are un rezistor pentru măsurare curentului? Osciloscop sunt convins că aveți așa că ce vă împiedică să măsurați căderea de tensiunea pe acel rezistor? Majoritatea televizoarelor Led au piesele din circuitul driver de tip smd si amplasate pe partea opusa a placii, deci masurarea curentului cu metoda mentionata nu ar scurta timpul de masurare, dimpotriva... ar implica nu numai demontarea placii, dar si prelungirea firelor spre panoul backlight. Pentru ca la Samsung de exemplu firele dintre placa si mufa de alimentare a ledurilor au numai 4-5 cm, iar la unele modele mai noi placa de alimentare se infige direct in mufa cu alimentarea ledurilor, deci lipirea unor cabluri este obligatorie daca vrei sa faci masuratori pe partea opusa a placii cu ledurile alimentate. Scopul utilizarii unui instrument cu citire directa a curentului consumat de leduri era reducerea timpului de masurare sub cel pierdut cu taierea firului pentru inserierea ampermetrului , aceasta era ideea topicului dupa cum se poate constata. Editat August 31, 2020 de megastar 1 Link spre comentariu
Stefan Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 (editat) Și totuși nu am primit răspuns în ce constă modificarea? Sau la ce e utilă măsurarea dacă nu se repară / modifică nimic. @megastar nu am știut că depanarea e concurs viteză. Adică pierzi timpul să schimbi / repari baretele LED, T-CONuri, panglici s.a.m.d și când vine vorba de măsurători banale te gândești că pierzi timpul. Există așa multe tipuri de pini de nu se pot face niste cabluri de test? Sau să lipiți niște fire scurt ce ies de sub PCB? Întru-un TV modern se pot face sute de măsurători dar când vine vorba de măsurat curentul plin LEDuri am dat de greu. In anumite cazuri,:metodele non-invazie pot induce in eroare depanatorul dacă nu sunt realizate corect și cu aparatura potrivită. Succes! Editat Septembrie 1, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Costica Tv Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) On 8/30/2020 at 3:24 PM, validae said: Dacă vreţi să măsuraţi consumul barelor de leduri, nu e indicat să luaţi aşa ceva.Forma de undă rectangulară şi frecvenţa la care lucrează backlight-ul vor da mari erori de măsurare. Deşi e atractivă ideea de a măsura fără să întrerupi circuite, aceste aparate sund destinate măsurării de curenţi mari, acolo unde rezoluţia mică nu e o problemă, iar curentul e sinusoidal. Am cumparat clampmetrul din imagine si dupa cum ma asteptam masoara curentul ledurilor exact ca si un miliampermetru cu sunt, se poate vedea in poza....,deci e foarte bun si util, nu mai tai nici firul sa inseriezi miliampermetrul si stii exact cat ai redus curentul prin modificarea rezistentei (rezistentelor), eu la acest tv la care am facut poza, dupa inlocuirea ledurilor defecte, am redus curentul (max) de la 400mA la 171mA (max), sursa este LGP32-13PL1, am inlocuit R820 = 0,12 ohmi cu o rezistenta de 0,33 ohmi Editat Noiembrie 22, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Întrebarea e : eşti sigur că ce indică apremetrul acolo e şi valoarea reală ? Dacă e vorba de curent continuu filtrat, atunci eroarea e foarte mică, dar dacă acolo sunt impulsuri modulate în lăţime, pot fi erori mari şi nu te poţi baza pe indicaţiile afişate decât orientativ, doar vezi că ai scăzut curentul, nu şi cât este valoarea exactă.Dar poate nici nu e nevoie neapărat de o precizie extremă, simplul fapt că ai scăzut curentul iniţial tot e ceva.... Link spre comentariu
Costica Tv Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Da sunt foarte sigur !, in primul rand inainte sa modific rezistenta R820 am masurat curentul si aveam 398mA, adica exact cat este consumul max al ledurilor (scrie pe sursa tensiunea si consumul ledurilor 70,3V/0,4A), in al doilea rand stiam de la un coleg ca miliampermetrul indica consumul corect, acest coleg depanator profesionist masoara cu clestele consumul ledurilor de ani de zile, mi-a spus sa nu-i dau numele pe forum ca nu are timp de polemici...., deci eu stiam foarte bine ca se masoara ok cu clestele inainte sa deschid topicul, am deschis topicul pentru recomandarea unui clampmetru care sa masoare curenti mici de min 1mA..... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Înceamnă că sursa scoate curent continuu filtrat, nu m-am uitat prin multe scheme din asteaq sincer.... Link spre comentariu
Costica Tv Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) 2 hours ago, validae said: Înceamnă că sursa scoate curent continuu filtrat, nu m-am uitat prin multe scheme din asteaq sincer.... Da si masoara corect la orice backlight lcd led ! Editat Noiembrie 22, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 (editat) Cum sa nu scoata curent cc corect daca are sursa DC-DC pentru Leduri Editat Noiembrie 22, 2020 de Florinel TV Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Mă gândeam că poate unele au reglaj al iluminatului PWM ca la fostele CCFL-uri.. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Acum 4 minute, validae a spus: Mă gândeam că poate unele au reglaj al iluminatului PWM ca la fostele CCFL-uri.. Acest reglaj se ocupa integratul care comanda mosfetul ce scoate curentul pentru leduri, dar omul da iluminatul din spate la maxim si de aici probleme cu ledurile care se duc in scurt sau se ard, si din aceasta cauza trebuie micsorat voltajul, curentul, sa nu vina inapoi cu el curand macar sa tina cat se da garantie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum