Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cleste Ampermetric

Costica Tv

Postări Recomandate

Salut,

Am deschis acest topic in speranta ca cei care au asa ceva vor binevoi sa posteze fiecare aici ce model de cleste are,  in felul acesta poate ma hotarasc si eu ce sa cumpar.

Sunt interesat de clamp-metrele AC/DC min 20A si rezolutie de masurare max 1mA. Multumesc celor care vor raspunde.

Pe acesta din foto il are cineva ?  http://s9.ro/17cl

6

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Clestele ampermetric se foloseste de obicei la masurarea curentilor mari. Clestele indicat de tine masoara curenti mari doar pe AC....pe DC are maxim 200mA. Restul functiilor de la el le gasesti la orice aparat clasic de masura.

Cauta un cleste care masoara curenti mari si pe AC si pe DC.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu am un BEHA CHB37 un multimetru cu cleşte ampermetric ce măsoară şi curenţi continui fără şunt.

Din păcate nu se mai fabrică de ceva ani, dar încă se mai găsesc de vânzare pe E-Bay.E TRUE RMS cu Crest factor, nu glumă chinezească.Măsoară până la 1000A şi pe alternativ şi pe continuu, memorează curentul de vârf, are bargraph, etc.Recomand.

https://www.manualslib.com/manual/1641651/Beha-Unitest-Chb-7.html#manual

41mZjPiCGrL._AC_.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu

Aparatul din prima poză măsoară mA DC doar prin șunt.

Am un APPA 36 II și un UNI-T 210E, pentru ce măsor pot spune că UNI-T-ul e foarte bun și compact.

Totuși nu poți alege un aparat de măsură doar din ce îți spun alții că au. Poate ai alte cerințe tehnice  / buget și nu se potrivesc cu.ce am postat noi.

Ce te făceai dacă toată lumea zicea că are Fluke 773, 368, 374 ... :rade:

@validae tocmai era să zic că ai uităt să precizezi modelul și din poza inițială nu se înțelege mare lucru.

Link spre comentariu

Am editat şi pus link spre manual, acolo sunt toate specificaţiile aparatului.Poza nu e a aparatului meu, dar nu asta e important, e vorba de acelaşi lucru.Oricum, la curenţi mari, cleştii ampermetrici nu pot avea o rezoluţie de 1 miliAmper ci de cel puţin 100mA. De exemplu CHB37 de care vorbeam, are pe domeniul de 400A o rezoluţie de 0,1A.Pe domeniul de 1000A are rezoluţia de 1A.

Link spre comentariu
6 hours ago, Stefan said:

Aparatul din prima poză măsoară mA DC doar prin șunt.

Am un APPA 36 II și un UNI-T 210E, pentru ce măsor pot spune că UNI-T-ul e foarte bun și compact.

Totuși nu poți alege un aparat de măsură doar din ce îți spun alții că au. Poate ai alte cerințe tehnice  / buget și nu se potrivesc cu.ce am postat noi.

Ce te făceai dacă toată lumea zicea că are Fluke 773, 368, 374 ... :rade:

@validae tocmai era să zic că ai uităt să precizezi modelul și din poza inițială nu se înțelege mare lucru.

Banuiam ca doar prin șunt masoara mA DC, acum m-am convins.

UNI-T 210E este cam ceea ce ma intereseaza, l-am imprumutat o singura data de la un coleg pentru a masura curentul pe leduri la un tv cu backlightul reparat, e un cleste ampermetric destul de bun si ieftin, totusi pentru curentul max de 100A pe care il masoara, are deschiderea prea mica a clestilor...daca voi avea nevoie sa masor curentul pe un cablu mai gros, ma trezesc ca nu-l cuprinde.....

Ca buget max 100$, cerintele le-am spus mai sus in primul post

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
57 minutes ago, mac01 said:

Tu masori la tv-uri curentul prin leduri cu clestele ampermetric?

O singura data am masurat ca sa nu mai tai firul de la cupla si sa inseriez mili-ampermetrul, asta mai mult pentru ca am avut ocazie sa imprumut un cleste de la un coleg si chiar vroiam sa vad cum masoara....iti usureaza munca si stii exact ce consum ai pe leduri atunci cand vrei sa reduci curentul....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

La o astfel de întrebuințare chiar nu mă gândeam :rade:

Nu știu nimic despre UT213C dar are cleștii și deschiderea mai mare ca la 210.

De la CCFL-uri încoace nu am mai avut ocazia să schimb / măsor ceva pe la backlighturi. Ce frecvență au impulsurile modulate in durata de la alimentarea baretelor? Sau vă interesează doar la intensitate maximă când factorul de umplere este să zicem 100% (adică deja DC).?

Personal nu am avut unde să măsor cabluri cu secțiune de 200mmp, la motoare nu am văzut așa ceva iar pe barele de distribuție nu am ce căuta.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Nu aş avea mari aşteptări de la aşa ceva.De TRUE RMS nici vorbă....am cumpărat un multimetru la aceeaşi gamă de preţuri şi era dat ca TRUE....vrăjeală curată.Citeşte mai multe recenzii, nu doar primele trei.Unul zicea că al lui nu citeşte curenţi sub 0,4A deşi cu alt multimetru a reuşit şi rezoluţie de 0,1A.Altul zicea că afişajul se stinge automat după doar 10 secunde...

Link spre comentariu

photo_l_150278417874.png

1
Specifications Range Resolution Accuracy
2
DC Voltage 400mV/4V/40V/400V 0.1mV/1mV/10mV/0.1V ±(0.7%+1)
3
1000V 1V ±(0.8%+3)
4
AC Voltage 4V/40V/400V 1mV/10mV/0.1V ±(0.8%+5)
5
750V 1V ±(1.0%+10)
6
DC Current 400A/1000A 0.1A/1A ±(3.0%+3)
7
AC Current 400A/1000A 0.1A/1A ±(3.0%+3)
8
Resistance
400Ω/4kΩ/40kΩ/400kΩ/4MΩ
0.1Ω/1Ω/10Ω/0.1kΩ/1kΩ ±(1.2%+1)
9
40MΩ 10kΩ ±(2.0%+3)
10
Capacitance 4nF/40nF/400nF 1pF/10pF/0.1nF ±(4.0%+10)
11
4µF/40µF/100µF 1nF/10nF/100nF ±(4.0%+10)
12
Frequency 40Hz/400Hz/4kHz 0.01Hz/0.1Hz/1Hz ±(2.0%+1)
13
40kHz/100kHz 10Hz/0.1kHz ±(2.0%+1)
14
Duty Cycle 0.1%~99.9% 0.1% ±(2.0%+2)
15
Temperature -40℃~0℃ 1℃ ±(1.0%+6)
16
1℃~400℃ 1℃ ±(1.0%+3)
17
401℃~750℃ 1℃ ±(1.0%+5)
Link spre comentariu

Dacă vreţi să măsuraţi consumul barelor de leduri, nu e indicat să luaţi aşa ceva.Forma de undă rectangulară şi frecvenţa la care lucrează backlight-ul vor da mari erori de măsurare.

Deşi e atractivă ideea de a măsura fără să întrerupi circuite, aceste aparate sund destinate măsurării de curenţi mari, acolo unde rezoluţia mică nu e o problemă, iar curentul e sinusoidal.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

Nu aş avea mari aşteptări de la aşa ceva.De TRUE RMS nici vorbă....am cumpărat un multimetru la aceeaşi gamă de preţuri şi era dat ca TRUE....vrăjeală curată.Citeşte mai multe recenzii, nu doar primele trei.Unul zicea că al lui nu citeşte curenţi sub 0,4A deşi cu alt multimetru a reuşit şi rezoluţie de 0,1A.Altul zicea că afişajul se stinge automat după doar 10 secunde...

Nu l-am luat, de asta zic ca ma tot uit. Mai am de cetit  ce zic aia prin comentarii :rade:

Deh, pana la urma si pretul spune multe.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări