Vizitator Postat August 31, 2020 Partajează Postat August 31, 2020 Am spus ca trebuie o determinare pentru aflarea valorilor pieselor de pe schema data dar cum eu nu o am inseamna ca nu ma intereseaza ! Link spre comentariu
simson Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Doar etajul final Dintr-o evaluare rapida, din caracteristica anodica rezulta o negativare de aprox. -14V. Stiind ca Pdmax=20W la ia=73mA Uak nu trebuie sa depaseasca 274V.In acest caz delta Uprimar=32V. Deci rezistenta negativare tub final ar fi 192ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 (editat) Evaluarea rapidă nu-i bună. Rk mai mare domnule (Rk>192Ω). Grila 2 6П3С NU stă la +250V în raport cu catodul ca atare mai trebuie lucrat la Rk etaj final. ( 6П3С admite 21W disipație anodică , ia≠ik ik=ia+ig2 ). Dacă în catodul 6П3С ar sta scris +20,5V cum ar fi ? Editat Septembrie 1, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Graba strica treaba...intradevar daca presupunem Ig2=9mA dat de catalog, curentul anodic ar fi 64mA.Dar, nu stim la ce tensiune este alimentat grila ecran pana nu aflam PF-ul tubului 6N2P ptr. a determina tensiunea pe condensatorul 47uF.Urmeaza. Link spre comentariu
core sma Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 (editat) Nu vreau sa perturb prea mult. Care este rolul acelui 1k din grila tubului final? Accept si raspuns de genul: "du-te ma de aici". Si tac. Editat Septembrie 1, 2020 de core sma Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Quote A grid stopper is added as a matter of course to discourage oscillation. Any value from 1k to 10k is fine, and even larger values won't hurt since the input capacitance is so puny. @core sma aici gasesti toata "povestea" http://www.valvewizard.co.uk/gridstopper.html Link spre comentariu
core sma Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 @merck, Nu stiam cum sa caut pe google... "grid stopper". Am ce sa citesc in seara asta. Multumesc. Link spre comentariu
core sma Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 (editat) Asta chiar ca este offtopic, scuze: A incercat cineva? Chiar oscileaza tubul final daca nu exista? Sau daca este sub un 1k? Sau depinde si de tub? Editat Septembrie 1, 2020 de core sma Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Este foarte interesanta treaba cu grid stopper, depinde de multe chestii, am avut amplif fara nici o rezistenta pe nici un tub, si nu oscila, si am avut ca a trebuit sa pun la toate.... nu numai la tubul final..... asa ca mai bine pui, mai ales daca figureaza in schema. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 (editat) La felul cum sint realizate amplificatoarele pe tuburi de obicei (stil păianjen Point to Point, pe reglete) și din cauza impedantelor mari de la tuburi, impedanta ce favorizează cuplajele parazite, nici nu-i de mirare ca apar oscilații și necesita masuri speciale de stopare a lor. Editat Septembrie 1, 2020 de sesebe 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2020 Partajează Postat Septembrie 1, 2020 Acum 8 ore, valderama a spus: Evaluarea rapidă nu-i bună. Rk mai mare domnule (Rk>192Ω). Grila 2 6П3С NU stă la +250V în raport cu catodul ca atare mai trebuie lucrat la Rk etaj final. ( 6П3С admite 21W disipație anodică , ia≠ik ik=ia+ig2 ). Dacă în catodul 6П3С ar sta scris +20,5V cum ar fi ? D-le, te-ai grabit sa pui valorile pieselor din schema, cei interesati puteau sa faca un exercitiu foarte util pentru aflarea lor mai ales ca prezentarea acesteia a fost bine gandita, logica de reconstituire ar fi fost prin informatiile date pe partea etajului final si continuind spre intrarea amplificatorului insa aplicarea celor doua reactii negative ar fi putut sa-i puna eventual in incurcatura... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2020 Partajează Postat Septembrie 2, 2020 (editat) Nu știu câți după această secțiune forum pot completa schema simplă dată fără simulări sau fără determinări fizice astfel încât să funcționeze în parametri specificați la prima cheie. Valorile componentelor deja precizate netezesc calea și evident nu sunt unice. A rămas de specificat doar câteva valori pentru componente, esența. Editat Septembrie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 (editat) Avand in vedere ca PdA=12W(adaugam si grila) 17w/300V=56mA..asadar nu e cam mult? 73mA? Editat Septembrie 13, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
gheo23 Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 Acum 8 ore, Gedd135 a spus: Avand in vedere ca PdA=12W(adaugam si grila) 17w/300V=56mA..asadar nu e cam mult? 73mA? Nu.PdA pentru 6P3S este 21W, deci suntem in parametri. https://cdn.datasheetspdf.com/pdf-down/6/P/3/6P3S_ETC.pdf 1 Link spre comentariu
gheo23 Postat Septembrie 13, 2020 Partajează Postat Septembrie 13, 2020 (editat) Pentru o determinare corecta cred ca lipseste totusi ceva : Vin_af . L.E. Evident pentru 5w la iesire. Editat Septembrie 13, 2020 de gheo23 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum