Vizitator viobio Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Acum 54 minute, der_doktor a spus: Capri merge pe 8 Ohmi ...nu 6 Ohmi. Difuzoarele din Capri au 6 ohmi impedanța nominală, nu am habar de ce pe schemă este trecut 8 ohmi, nu am întâlnit nici un Capri cu difuzoare de 8 ohmi, doar de 6 ohmi, și am reparat destule. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 (editat) Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus: Poate va este de ajutor: Trafo CAPRI: Datele din desenul pentru transformatorul de iesire de la RR CAPRI nu pot fi contestate,sunt determinate practic.Am pus o poza(reala nu de pe net!) si cu difuzorul (sarcina) din etajul final al RR Capri (EL84),difuzorul se cupleaza cu etajul final prin adaptorul de sacina,adica transformatorul de iesire. Ca o parere personala daca-mi dati voie; utilizarea unor transformatoare de iesire de la vechile RR in/pentru divesrse proiecte DIY nu reprezinta decat niste surogate de prima mana si nu am incurajat NICIODATA aceste obiceiuri,aceste transformatoare pot fi utilizate pentru performantele declarate DOAR pentru ce au fost proiectate si atat,ca in locul lui EL84 poate pune ce lampa doreste fiecare pe "barba" lui ,asta este ca si cum ai spune ca poti utiliza diverse pneuri la divesre masini fara sa se tina seama de recomandarea constructorilor. ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Daca am postat sau am colaborat cu diversi colegi pentru foarte multe scheme asta nu inseamna ca am si recomandat utilizarea unor transformatoare "asa cum pica la mana",nu,niciodata nu voi fi de acord cu un amatorism excesiv,un lucru de calitate sau un produs de calitate se face numai cu componente de calitate fie ca acestea sunt de serie sau facute in regim DIY.... Sunt sigur că nu i-ați spus sa foloseasca trafuri de la Capri cu 6P3C, dar observ că vă bagă pe dv în fața, practic. se folosește de notorietatea dv când este în corzi. Poate din respect pentru dv ar trebui să îi spuneți să nu mai abereze la ce nu se pricepe. Editat August 29, 2020 de viobio Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 (editat) Unde am scris eu ca acest amplificator este construit după schema domnului Lazaroiu? Am sa postez schema dar momentan nu am .net in casă si scriu de pe telefon . Tipul care deține acest amplificator așa la vrut si pot să spun că se aude destul de bine pentru 2,5W cât scoate. Între timp la cumpărat pe cel de la Sorin si de aceea îl vinde pe acesta. Cu speranța că ai fost lămurit îți doresc o seara plăcută . Editat August 29, 2020 de Sebastian Link spre comentariu
THOMAS Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Se vede CLAR in poza ca difuzoarele au 6VA/6ohmi,chiar acasa am doua RR CAPRI si niciodata,dar niciodata nu am gasit in aceste RR difuzoare de 8 ohmi...,vorbesc de receptoarele vehiculate pe piata din Romania la vremea respectiva: Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 (editat) Era NORMAL sa puna alte difuzoare...ca doar a fost facut in ..DDR. Daca faci o comparatie intre Saba si orice altceva din DDR se observa diferenta.Astea sunt pacatele comunismului...las-o ba ca merge asa.. O info pentru cei care detin Capri 6401 .. la volum mic se aude brumul de retea Editat August 29, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 1 oră în urmă, icar a spus: Da, pe schema e 8 ohm, dar practic, difuzorul are 6 ohm. ...schema de mai sus este prima schema pe care vad scris valoarea sarcini pe secundarele OT,in cartile din Romania (Scheme de receptoare radio) la acea schema nu este scris nimic referitor la impedantele difuzoarelor,asadar tot timpul am luat de bun ce scrie practic pe difuzoare,corect? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Acum 49 minute, Sebastian a spus: Unde am scris eu ca acest amplificator este construit după schema domnului Lazaroiu? Am sa postez schema dar momentan nu am .net in casă si scriu de pe telefon . Tipul care deține acest amplificator așa la vrut si pot să spun că se aude destul de bine pentru 2,5W cât scoate. Între timp la cumpărat pe cel de la Sorin si de aceea îl vinde pe acesta. Cu speranța că ai fost lămurit îți doresc o seara plăcută . " . În legătură cu schemele eu sunt mai zgîrcit ca de eu merg pe schemele domnului Lazaroiu. Să-ți dea Dumnezeu sanatate si fericire cu respect Dumitrache." Link spre comentariu
busu Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 viobio tu singur laudai performantele receptorului capri pe partea de amplificare plus difuzoare ....si opinia lui lmolimpiu cu date de pe site-ul radiomuseum despre difuzoarele capri-ului....eu il ascult zilnic si imi place...am incercat si boxele alea cu difuzoare de capri.dar nu am fost deloc impresionat..raman la radioul original...baftaaaa... Acum 1 minut, busu a spus: viobio tu singur laudai performantele receptorului capri pe partea de amplificare plus difuzoare ....si opinia lui lmolimpiu cu date de pe site-ul radiomuseum despre difuzoarele capri-ului....eu il ascult zilnic si imi place...am incercat si boxele alea cu difuzoare de capri.dar nu am fost deloc impresionat..raman la radioul original...baftaaaa... Link spre comentariu
busu Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 mie basul imi suna la mult sub cei o suta de hertzi .....am legat un cd player philips cd 460 modificat non oversampling.....cine stie? 1 Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Am sa ajung la Craiova și am sa fac oscilogramele cerute de domniile voastre , puțină răbdare va rog. Va multumesc pentru intelegere si răbdare cu respect Dumitrache. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 (editat) Acum 9 ore, busu a spus: mie basul imi suna la mult sub cei o suta de hertzi .....am legat un cd player philips cd 460 modificat non oversampling.....cine stie? Acum 9 ore, busu a spus: mie basul imi suna la mult sub cei o suta de hertzi .....am legat un cd player philips cd 460 modificat non oversampling.....cine stie? Nu cred că lăudam, poate am spus că îmi place cum se aude un Capri, de nostalgie. Să nu uităm că RR Capri are corector de ton, loudness și comutatoarele alea care modifică mult sunetul. Hai să fim corecți, am pus mai sus un amp SE cu trafuri de ieșire adevărate, nu vei întâlni asa ceva în aparatele de radio. Când ai chef, introdu în amplificatorul de la Capri 200hz, 100hz și 50hz, apoi vizualizează sinusul pe ieșire, nu este nevoie să îmi spui ce vezi, eu am văzut de multe ori. Nu mai am trafuri de la Capri, dacă aveam măcar unu, făceam un SE cu EL84 și arătăm eu. Legat de NOS in cdp Philips CD460 sau alt cdp, ce zici...... inginerii care au conceput un cdp sau cei care au conceput integratul filtru digital, de proști le-au conceput și apoi montat înaintea IC DAC? Sau ca să nu ajungă tot jitterul in sunetul final? Știu că este o modă sau a fost cu scoaterea din circuit a integratului filtru digital, adică NOS, unii până la urmă și-au dat seama că au un sunet plin de mizerii de ÎF . Am depanat sau făcut upgrade la multe cdp, mulți m-au rugat să le fac NOS, de fiecare dată am refuzat, nu pentru că nu aș ști cum să le fac NOS, dar nu sunt de acord cu asa ceva. De curiozitate, ai pus un osciloscop pe ieșire? Ca să vezi câte mizerii de ÎF sunt peste semnal? Editat August 30, 2020 de viobio Link spre comentariu
icar Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Acum 10 ore, LMOlimpiu a spus: corect? Corect! Pe schemele romaesti nu este trecuta, intradevar, rezistenta de sarcina, dar pe foaia ce insotea aparatul, era o lista de componente in care se specifica puterea si rezistenta difuzorului/difuzoarelor folosit/e. Cea mai buna rezolvare a gâlcevii, este o oscilograma in sinus si dreptungi, la frecvente joase si inalte. 1 Link spre comentariu
gheo23 Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Chiar credeti ca un aparat de serie mare cum este Capri va releva performante Hi-Fi la masuratori si oscilografiere ? Eu chiar nu inteleg ce atatea discutii despre un transformator PA. Nu poate si nici nu a fost proiectat sa asigure performante de varf. Inginerii au plecat ca deobicei de la ce anume se cere radioreceptorului respectiv (banda de frecvente, distorsiuni, randament, etc) si au proiectat un transformator care sa asigure aceste deziderate cu costuri MINIME. Atat ! 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 (editat) Acum 3 ore, icar a spus: ********************************************************* Cea mai buna rezolvare a gâlcevii, este o oscilograma in sinus si dreptungi, la frecvente joase si inalte. Aveti mai jos,asta ca sa punem capat discutiilor fara "subiect si predicat",testele facuite de mine pe aceste transformatoare prin metda Beresckin (Reverse test of output transformers, Beresckin method).Din acele oscilograme rezulta foarte clar ca transformatoarele au facute exact pentru a "satisface" cerintele unui receptor de calitate de la acea vreme, (standartele vremi respective )raspunsul la joase este deficitar dar pentru un RR este bun,problema tine doar de subiectivismul (absolut firesc!),al celui care asculta un amplificator echipat cu aceste transformatoare si cam atat!!!! Daca ne uitam atent la titlul topicului vom constata ca de fapt problema este alta:" Dilema 6P3S vs EL84"...!!! Parerea mea este ca daca scoatem ceva din acest intreg,adica RR CAPRI: etaj final,transformatoare de iesire,difuzoare si nu in ultimul rand chiar cutia acestui RR,vom strica TOTUL,am spus,este doar parerea mea! Montajul de test: Oscilograme: Editat August 30, 2020 de LMOlimpiu 5 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum