core sma Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum ceva ani (mai multi) am facut un amplif audio cu PL500. La iesire un traf de la un aparat de radio, infasurarea folosit pentru alimentarea filamentelor . Tot la bloc stateam atunci. Punem pariu ca se aude la fel cu orice inventie ulterioara? Poate mileul de sub pestele de pe TV sa rezoneze altfel. Sau usile si geamurile moderne "termopan" :) Restul este can-can comercial. Link spre comentariu
laur+ Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 7 minute, core sma a spus: Punem pariu ca se aude la fel cu orice inventie ulterioara? Nu sunt de acord. Un transformator corect dimensionat și adaptat la sarcina va suna diferit de unul de alimentare pus asa sa fie. 3 Link spre comentariu
core sma Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 (editat) @laur+ Unde suna diferit? In dormitor, in bucatarie ? Hai domnule sa fim seriosi. Poate 'suna' altfel pe osciloscop sau in calcule. De exemplu, daca-mi permiti intrebarea, in conditii faci auditiile ? Editat August 28, 2020 de core sma Link spre comentariu
icar Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 26 minute, core sma a spus: La iesire un traf de la un aparat de radio, infasurarea folosit pentru alimentarea filamentelor . Nu te supara, am citit de citeva ori, dar tot nu am inteles! Ai folositun traf de retea pe post de traf de iesire? Link spre comentariu
merck Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Pai daca se poate folosi orice traf pe post de traf de iesire => sunetul nu depinde de traful de iesire. Cum explici @core sma ca firmele produc totusi trafuri de iesire cu impedante diferite de iesire? Sunt prosti, sau cum? Si culmea, ca toti respecta impedanta ceruta de fiecare lampa. Nu era mai ieftin sa se produca un singur traf de iesire? Uita-te la Lundahl sau Hammond si te convingi singur. O singura explicatie gasesc la afirmatia ta: folosesti niste janghine de boxe si atunci banuiesc ca daca conectezi si un amplificator Hi-End tot la fel se aude. 1 Link spre comentariu
core sma Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 (editat) @merck sa nu ne ducem prea tare in offtopic. Am vrut sa spun ca canteaza foarte mult in ce conditii ascultam o lampa. Sau un tranzistor. Traf de iesire, de intrare, tipul tubului nu prea cred ca conteaza daca auditia se face in ... bucatarie, sau ceva de genul. Editat August 28, 2020 de core sma Link spre comentariu
merck Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 (editat) Conteaza camera de auditie, insa chiar si in bucatarie se aude sigur diferenta dintre un traf de alimentare folosit pe post de traf de iesire pentru ca saturarea miezului este inevitabila la traful de alimentare deoarece din constructie nu are intrefier, asta se va manifesta prin bass distorsionat (si care nu coboara) si nici inalte nu vei avea cu un primar ce contine o singura infasurare si un secundar care tot o singura infasurare are. Ca se aude muzica in difuzor nu neg, insa ... calitate din parti. P.S. Singura chestie care merge cat de cat este un traf toroidal de alimentare cu priza mediana folosit in configuratie PP, insa trebuie reglar curentul de IDLE la zecimala (se satureaza foarte repede miezul la toroidal). Editat August 28, 2020 de merck Link spre comentariu
icar Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 35 minute, core sma a spus: Da Aha, merci pentru lamurire. Ce ai folosit ca primar si ce ca secundar, daca se poate? Link spre comentariu
laur+ Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 (editat) Mie îmi plac distorsiunile date de lampa. De aia ascult când mai am timp (din ce în ce mai puțin) ascult și un mic push pull pe lămpi. Normal ca contează tot sistemul audio și mai ales potriveala dintre ele. Mi se pare de bun simț de exemplu sa pui o boxa cât mai harnica la un lampas. De asemenea e importanta și impendanta boxei în banda de frecventa. Adică una care are 8 ohm și coboară în 2 ohm la câteva frecvente sau urca la 30 ohm în zona de taiere a filtrului nu va fi prea potrivita pt un amplificator pe lămpi. În fine sunt multe de spus. Editat August 28, 2020 de laur+ Link spre comentariu
laur+ Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 1 oră în urmă, core sma a spus: De exemplu, daca-mi permiti intrebarea, in conditii faci auditiile ? Am o sufragerie de 20 mp,, nu am nimic în dreptul boxelor dar ma oftic (ca nu mai pot pune pestele de sticla pe TV urile astea ultraplate) Link spre comentariu
DANO Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 2 ore, merck a spus: Finalele sunt 6P6C: Cum ar spune cineva: O trancota! 1 Link spre comentariu
icar Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 1 oră în urmă, laur+ a spus: nu am nimic în dreptul boxelor Nu trebuie sa ai in dreptul lor, e suficient pe linga! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 (editat) Acum 4 ore, Sebastian a spus: Curios este ca la tine a mers si nu ți-a mai dat cu virgulă. https://forums.rgc.ro/topic/74443-scule-construite-de-viotubeamp/page/2/ Curios este că nu știi nimic despre 6P6C. Mai citește...... Acum 58 minute, DANO a spus: Cum ar spune cineva: O trancota! Ce știi despre 6P6C? Este o "trancota" pentru chitară, la asta o folosește cel la care a ajuns. Editat August 28, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Acum 3 ore, flomar60 a spus: Fault! Nu e bine,cartonaș roșu! ................................................................. ....si aici trafurile de ieșire sunt originale ,de fabrica....cel putin asa par din poze.... PS. Domnilor .....lasați-o așa cum a căzut,e o ”dilema” generalizată....! Și? Merge 6P6C pe trafurile de la Capri? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum