Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dilemă 6P3C vs EL84

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Ieri la o cafea am dat peste un amplificator SE care folosește ca tuburi finale 6P3C sau 6P3C-E având ca sarcină transformatoarele de ieșire din radio Capri. 

Ce părere aveți? Este corectă combinația 6P3C cu transformatoare de ieșire de la Capri? 

Îmi dă cu virgulă Ra și curentul maxim suportat de transformatoarele de ieșire fără să se satureze miezul, de banda de frecvență reprodusă sau puterea maximă suportată în primar de transformatoarele de la Capri...... nu mai vorbim.... deja intram in alte finețuri. 

6n3c (2)_3 (1).jpg

6n3c (2)_4 (1).jpg

el84 (2)_1 (1).jpg

unnamed (2).jpg

Screenshot_20200828_074751_com.android.chrome.jpg

Link spre comentariu

De mers ,merge , dar cum , nu poti sa stii fara masuratori , iar omul asi lauda marfa......

Acum daca presupunem ca pe vremuri nu se facea economie cu grosimea sarmei de bobinaj si nu sunt probleme cu curentul in primar ,iar in loc de originalul de 8Ohmi iesire difuzor se foloseste mai putin , se scade si impedanta reflectata in primar , se mai apropie de cel pt   6P3C .

Eu am facut copie de la finalul Radio Riga 10 pt amplif chitara ,aveam traful de alimentare si iesire din el , este PP cu 6P6C , singura modigficare : negativarea reglabila cu potentiometru pe grila , mergea frumos , apoi am pus 6P3C ,putin reglaj si a mers mult mai bine .

Eu as fi curios  ce a scos cineva din traf de alimentare pus ca iesire .......cica cele C core pe 2 coloane ,datorita miezului calitativ si infasurarilor dispersate pe 2 bobine merg bine ......la amplif de chitara cred ca ar merita incercat.....

Ceva experienta? cineva ? 

Link spre comentariu

Capri are, la specificatiile tehnice, dat 2x4W cu 10% distorsiuni. Cred ca asta spune totul. Daca omul a obtinut asa ceva, in opinia lui, e bine, suna fain.

Link spre comentariu
3 hours ago, viobio said:

Ieri la o cafea am dat peste un amplificator SE care folosește ca tuburi finale 6P3C sau 6P3C-E având ca sarcină transformatoarele de ieșire din radio Capri. 

Ce părere aveți? Este corectă combinația 6P3C cu transformatoare de ieșire de la Capri? 

Nu stiu daca 5881 este perfect echivalent cu 6P3S-E (eu intodeauna am folosit pdf-ul de la 5881 pentru 6P3S-E) 

Si avem asa:

pentru EL84

Screenshot-2020-08-28-at-10-45-18.png

si pentru 5881 (6P3S-E)

Screenshot-2020-08-28-at-10-47-40.png

https://www.tungsol.com/specs/5881-tung-sol.pdf

Link spre comentariu

M-am referit la receptor,la varianta de vanzare probabil se obtin 4-5W  cu 2-3% distorsiuni ce nu pot fi descoperite decat de o ureche antrenata(in lipsa aparaturii dedicate)

Link spre comentariu

QQme, la datele tehnice zice ca furnizeaza 2x4 W, cu 10% distorsiuni! Cum ziceam mai sus....

Apoi, banda de frecvente, din pacate nespecificata, cred ca se intinde intre 100 si max 10.000 Hz, +/_ 5 dB. Cam aici mergea partea de radio, pe UUS, ca de MA, nu mai vorbim.

Link spre comentariu

Trafurile de Capri au dacă îmi amintesc exact cam 5k5 pe 6 ohm, iar sarma din primar cred ca are 0,15 cu izolație.. Teoretic dacă scazi curentul prin 6P3S pe la 40 ma și pui o sarcina de 4 ohm ar merge. Dar nu la puterea maxima a lui 6P3S. As estima un 2-2,5w pe ieșire în secundar cu aceasta lampa în condițiile date

Link spre comentariu

Tot felul de dileme si trileme referitor la auditiile cu lampi.
Banuiesc ca majoritatea celora care acceseaza forumul nu au o camera "de auditii".
Sa critici sau sa lauzi o boxa sau un aplif cand tu faci auditie intr-o camera de 3x4m  impreuna cu mese, scaune, pestele de pe TV si alte obiecte de mobilier....
Care este rostul?
Pentru ce atata bataie de cap cu caracteristicile unei lampi sau a unui amarat de traf adaptor de impedanta?

Editat de core sma
Link spre comentariu

Fault!

Nu e bine,cartonaș roșu!

post-7787-0-40893700-1350934768.thumb.jpg.c0842e8391a6ae79edf6526c215a2a30.jpg.................................................................

....si aici trafurile de ieșire sunt originale ,de fabrica....cel putin asa par din poze....

PS.  Domnilor .....lasați-o așa cum a căzut,e o ”dilema” generalizată....!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări