dan cod Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 Am luat aparatul asta la bani mărunți. . Oare își găsește vreo utilitate? Sau asa doar de Colectie? Link spre comentariu
validae Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 (editat) E cam de colecţie.Era un radio digital folosit pentru recepţionarea şi testarea emisiei semnalului de radio ,,Digital Satellite Radio,, emis de pe satelitul ,,Kopernikus,,.Care a fost suspendată... Editat August 26, 2020 de validae Link spre comentariu
dan cod Postat August 26, 2020 Autor Partajează Postat August 26, 2020 Radio digital sigur nu este. Ca este aparat de testare pentru asa ceva da. Poate cineva a folosit asa ceva și ne spune concret. Link spre comentariu
nelu F Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 Este cum spune @validae. Un receptor de test (acum de colectie) pentru "Satellite Radio Digital ( DSR ) care a fost în Germania primul de radio difuzat digital" (https://de.wikipedia.org/wiki/Digitales_Satellitenradio). Tot din link: Calitatea de redare a DSR este comparabilă cu cea a unui CD audio . 16 programe radio au fost încorporate într-un pachet și transmise digital prin intermediul unui transponder prin satelit și difuzate pe rețeaua de cablu Deutsche Telekom pe 118 MHz (canal de cablu S2 / 3)." Link spre comentariu
Vizitator Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 Acum 3 ore, dan cod a spus: Radio digital sigur nu este. Ca este aparat de testare pentru asa ceva da. Poate cineva a folosit asa ceva și ne spune concret. Nu este un radio DSR obisnuit pe care sa-l poti arata in colectie ca exemplu ciudat de aparat de radio din evolutia radioului. Este practic un aparat de masura-receptor pentru monitorizarea, testarea si masurarea calitatii transmisiei emisiunilor DSR, adica face muuult peste ceea ce facea un radio "digital", dar nu era de tinut pe masa in casa ca sa asculti muzica. De vreme ce aceste transmisiuni nu mai exista (si au avut si o utilizare restransa), aparatul nu are vreo valoare deosebita, nici macar de colectie, chiar daca la vremea lui probabil ca a costat cat doua masini... dar trebuie sa recunosti ca arata foarte bine si da bine in poze iar aparatele produse de ei in general par a striga "calitate!"... Sa stii ca astia de la R&S au produs o multitudine de echipamente, inclusiv unele dedicate pentru masuratori de broadcasting sau telecom/mobile pe standarde care azi sunt depasite si care din acest motiv se pot gasi uneori la preturi mici, dar multe dintre ele sunt practic inutile. Mai sunt si altele care par utile dar nu sunt, cum ar fi de exemplu receptoare TV de masura (cred ca EMFT e un exemplu), chiar daca acestea conectate fiind la cablul TV si conectandu-le un display pot macar receptiona si afisa programe TV analogice. Altele din contra, par inutile dar sunt totusi utile pentru ca macar includ de exemplu un generator RF modulat ce poate fi utilizat ca atare (de ex. generatoarele de semnale TV sau TV-SAT). Deci trebuie sa fii atent, si daca nu stii ce sunt si ce pot face e bine sa te documentezi inainte.. Oricum, ca obiect este interesant pentru noi electronistii curiosi, pacat doar ca nu mai are utilitatea initiala. Bafta in continuare! Link spre comentariu
dan cod Postat August 27, 2020 Autor Partajează Postat August 27, 2020 Acum 16 ore, Traian B a spus: Nu este un radio DSR obisnuit pe care sa-l poti arata in colectie ca exemplu ciudat de aparat de radio din evolutia radioului. Este practic un aparat de masura-receptor pentru monitorizarea, testarea si masurarea calitatii transmisiei emisiunilor DSR, adica face muuult peste ceea ce facea un radio "digital", dar nu era de tinut pe masa in casa ca sa asculti muzica. De vreme ce aceste transmisiuni nu mai exista (si au avut si o utilizare restransa), aparatul nu are vreo valoare deosebita, nici macar de colectie, chiar daca la vremea lui probabil ca a costat cat doua masini... dar trebuie sa recunosti ca arata foarte bine si da bine in poze iar aparatele produse de ei in general par a striga "calitate!"... Sa stii ca astia de la R&S au produs o multitudine de echipamente, inclusiv unele dedicate pentru masuratori de broadcasting sau telecom/mobile pe standarde care azi sunt depasite si care din acest motiv se pot gasi uneori la preturi mici, dar multe dintre ele sunt practic inutile. Mai sunt si altele care par utile dar nu sunt, cum ar fi de exemplu receptoare TV de masura (cred ca EMFT e un exemplu), chiar daca acestea conectate fiind la cablul TV si conectandu-le un display pot macar receptiona si afisa programe TV analogice. Altele din contra, par inutile dar sunt totusi utile pentru ca macar includ de exemplu un generator RF modulat ce poate fi utilizat ca atare (de ex. generatoarele de semnale TV sau TV-SAT). Deci trebuie sa fii atent, si daca nu stii ce sunt si ce pot face e bine sa te documentezi inainte.. Oricum, ca obiect este interesant pentru noi electronistii curiosi, pacat doar ca nu mai are utilitatea initiala. Bafta in continuare! Multumesc mult. L-am luat doar ca să stea ca da bine între aparate ca și asta din poza. Link spre comentariu
Haralambie Postat August 27, 2020 Partajează Postat August 27, 2020 Eu retin ca mai erau postari aici care nu apar Link spre comentariu
dan cod Postat August 27, 2020 Autor Partajează Postat August 27, 2020 Doar ultimul mesaj al meu de mulțumire, dar l-am contopit cu acest ultim mesaj. Sper ca nu s-a băgat nimeni pe aici sa șteargă ceva. Eu moderez aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum