Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Loop Antenna

andreidaniel

Postări Recomandate

Buna tuturor!

As avea si eu o intrebare despre antenele cadru.

Recent am aflat de doua "radiouri" daca le pot numi asa care se bazeaza pe anumite tipuri de antene: cadru, bidirectionale, dipol etc si conectate la anumite module le poti "acorda" chiar si de la distanta, ele fiind montate in diferite tari, iar prin acordare pot receptiona unde lungi: antena satelor, bbc, rte, unde medii: diferite frecvente pe timp de zi/noapte de rra, timisoara, iasi, cluj, unde scurte si SSB cu ajustarea de rigoare LSB sau USB. Am reusit sa prind 3705KHz amatori romani.

Astea ar fi adresele:

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

respectiv:

http://rx.linkfanel.net/

la ultima avand o mare harta la dispozitie si putand opta pt ce zona doresc: bucuresti, ucraina, ungaria, elvetia, franta.. in functie de asta putand prinde noi si noi frecvente.

Interesant e ca din ungaria prind timisoara pe 630KHz si bbc 198KHz. Daca as inlocui sa zicem antena de ferita, temporar, la un aparat cu un cablu care sa duca la o antena cadru si as monta-o pe bloc de 8 etaje, din iasi, as reusi sa prind mai multe statii pe medii si lungi decat cu bara de ferita? Daca da, as mai avea nevoie de ceva documentatie.

Multumesc si o zi buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefank

1

• andreidaniel

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Acele radiouri se cheama de fapt websdr si pentru receptie nu necesita nici un fel de antena , doar laptop sau tableta ( chiar si telefon cu android ) si conexiune la internet

Link spre comentariu
La 26.08.2020 la 11:26, andreidaniel a spus:

Daca as inlocui sa zicem antena de ferita, temporar, la un aparat cu un cablu care sa duca la o antena cadru si as monta-o pe bloc de 8 etaje, din iasi, as reusi sa prind mai multe statii pe medii si lungi decat cu bara de ferita? Daca da, as mai avea nevoie de ceva documentatie.

Înainte de toate, antena de ferita este si circuit acordat. "Prelungirea" ei cu un cablu o sa duca la un dezacord puternic al circuitului de intrare si reducerea sensibilitatii.

Puteti monta pe bloc fie o antene mini-whip, omnidirectionala, fie o antena cadru sau cu ferita cu preamplificator si acord de la distanta. Astea ocupa spatiu mai putin si sunt ceva mai putin sensibile la "man-made noise" (cele doua din urma). Cautati materialele publicate de @puriu sau luati direct legatura cu dumnealui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări