modoran Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 O zi din aia dureaza 5 minute asa ? Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Poti arma betonul cu fibre metalice (sant si de plastic) de genul: https://www.tehnoconstruct.ro/cumpara/fibre-metalice-pentru-armarea-dispersa-a-betonului-0-75-x-60-mm-15-kg-7694981 Se toarna in malaxor, inainte de turnare, cantitatea in functie de volumul betonului. Se armeaza astfel si zonele mai subtiri. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 Beton iau de la cifa cam greu sa bag fibre. Modoran, daca tu lucrezi mai repede hai ca te plătesc. 2 ore pe zi in care fie sparg, fie dau la lopata fie car sacii. Nu fac pauza nici macar sa beau apa. In rest am si eu un job si alte treburi de facut, plus niste vecini care nu apreciază cand dau cu pickhamerul in beci. Toti sunt zmei pe aici, sparg in 2 ore tot si cara saci de 100kg intr o mana. Se vede clar cum betonul se sfarma, nicidecum nu se desprind bucati mari. Lasand aberatiile laoparte, rosturi de contractie? Am auzit de asa ceva. Merita? Iau profil de PVC sa ingrop? Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 25, 2023 Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 Fibrele se pun direct in cifa, le amesteca ea in cateva minute. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 25, 2023 Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 (editat) Acum 29 minute, Sharky a spus: Lasand aberatiile laoparte, rosturi de contractie? Am auzit de asa ceva. Merita? Daca torni toata suprafata, merita. Vei evita crapaturile. Uita-te la soseaua asta, are niste intreruperi din loc in loc cu acelasi scop. Poti pune fasii de sticla, bucati de sipca sau ce gasesti. Dupa parerea mea cel mai estetic e cu fasii de sticla. Acum 29 minute, Sharky a spus: Iau profil de PVC sa ingrop la ce te referi? Editat Ianuarie 25, 2023 de daniels Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 25, 2023 Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 betonul turnat pe suprafata mare se crapa oricum ideea e sa-l faci sa se crape "estetic" pentru asta poti pune ceva separatoare cum s-a scris mai sus sau se taie in line dreapta, la 1/3 din grosimea turnata, dupa ce se intareste betonul se creaza astfel rosturi de cativa mm, practic latimea instrumentului de taiere, disc de flex sau asa ceva, care se pot umple dupa aia cu material dedicat (vezi pardoselile din supermaketuri, de ex.) parerea mea e sa iti dai toata silinta sa torni o placa de grosime cat mai egala pe toata suprafata... partile mai subtiri se exfoliaza in timp pentru nu fac priza cu betonul turnat anterior fara tratamente speciale care costa destul (buciardare, curatare cu ceva acizi, amorse speciale, etc) si nu vrei asa ceva Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 La mine garajul e 4.6 lungimea si 5 latimea.. cred ca ajunge o dunga pe mijloc. Beciu e tot cam asa. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 10, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2023 Am cam terminat de spart, ma miram ca nu-s in forma ca abia ma descurc cu sacii, pana i-am pus pe cantar si am constata ca sacii grei bat catre 80 (3.5 galeti) cei medii 3 galeri 60-65kg si cei care i-am cladit 2.5 galeti 45-50 kg. Deci lenesul mai mult alearga. Ti-e lene sa legi duci sacul si mai bagi in el o galeata? spor la carat nene! Am stat si o saptamana+ pe tusa din motive de amigdalita, febra, etc. Am inteles ca standardul e ca rostul sa fie din 4 in 4m. ASa ca nu imi bat capul mai ales ca nu o sa faca priza cu peretele si in cealala parte va fi liber. Grosimea va fi intre 5cm si 10cm, pt ca in urma masuratorilor am constatat ca pe mijlocul garajului am o umflatura. In beci o sa bag plasa eco, iar plasa recuperata din beci, deasa, o mut in garaj. Plus mai bag restul de plasa eco ramas tot in garaj. Am distantiere de 1.5-2cm, folie pe jos, ii dau bataie zilele astea C30/37 de la statia de beton, doi vecini cu chef de munca si ne punem pe intins. Ma gandesc daca merita sa fac drept sau sa fac un pic de inclinatie. Pana la urma tot mai bine drept, ma ajuta la masurat directia, plus oricum imi ridic nivelul fata de vecini, deci in caz de vreo inundatie, nu la mine ramane apa. Editat: Am spart din betonul blocului, grosime intre 3 si 5cm, asta ca sa netezesc umflatura. Asta nefiind armat si fiind beton una doua se crapau bucati mari care le luam cu mana si puneam in sac. F rapid a mers, sub o ora 2mp cu tot cu umplut de saci si mutat. Inteleg acum comentariul de mai sus, cu privire la timp, dar betonul din beci asa slab era ca nu facea crapaturi pe distanța mare. Se sfarmau bucati maxim cat pumnul. Plus se spargea mai greu fiind nisipos, prelua șocurile date de pickamer. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2023 Autor Partajează Postat Martie 11, 2023 Revin cu deznodamantul daca tot v-am batut la cap. C30/37 luat de la statie, fara accelerator de priza pt ca acum 2 saptamani cand am turnat erau 15C ziua si 10C sunt tot timpul in garaj. Folie pe jos, plasa, eco in beci, mai tzapana in garaj recuperata din beci. Distantiere, pietre sau de plastic. Indreptat cu dreptar si apoi cu ceva placa mare de aluminiu cu coada. Din pacate am bagat prea multa apa in beton, 10L la mc si a iesit prea apos la suprafata ca sa il pot finisa perfect. Am tras de deasupra niste apa in alta parte si am mai scos-o la capat. Chiar fara apa, asa cum vine era cam imposibil de finisat (vezi poza zgrumturoasa). Poate cu ceva unelte mai puternice. De vibrat chiar nu imi explic cum l-as fi putut vibra ca era fluid. Am iesit la 1700 3.5mc betoc, 200 transport, 200 plasa, 400 scule, 300 ciubuc la vecini (aveam si alte obligatii cand m-au ajutat fara sa accepte bani). Acu am pus totul la loc, sters de praf etc, garajul inca e sub folie si balteste zilnic. Beciul l-am udat 2 saptamani, cred ca ajunge. Temperatura e in continuare max 15C. Acu ramane sa vad cum spal varul de la suprafata. Incerc cu jet cu presiune. Link spre comentariu
merck Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Acum 22 minute, Sharky a spus: Din pacate am bagat prea multa apa in beton, 10L la mc si a iesit prea apos la suprafata ca sa il pot finisa perfect. Am tras de deasupra niste apa in alta parte si am mai scos-o la capat. Chiar fara apa, asa cum vine era cam imposibil de finisat (vezi poza zgrumturoasa). Poate cu ceva unelte mai In poza se vede cum se vibreaza planseele. Vibratul betonului este necesar (iti ridica laptele de ciment la suprafata). Stiu tu nu l-ai turnat cu elefantul, dar tot se vibreaza. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2023 Autor Partajează Postat Martie 11, 2023 Era f uscat, ca un nisip, imposibil de finisat cu scule de mana. Plus nu cred ca apucam sa il intind pe tot. A fost unu care de meserie e diriginte de santier. El a zis sa ii dau apa si cifa pe viteza maxima. Din pacate 30l la 3.5mc a fost prea mult pt gustul meu. Dar cred ca vreo 10 ar fi fost perfect. Nu aveam ce sa bat la ciment ca era moale de tot. Nu exagerat, dar clar moale. Se aseza singur si curgea peste margini. Ma rog tehnic nu am facut ce trebuie dar la cat ciment are in el raportat la ce il folosesc e ok. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 A ieșit bine. Tot ceva de genul am turnat și eu placa, betonul a fost moale cât sa-l trag ușor, cu tendința de autononivelare, fără vibrat mecanizat, doar din ce am bătut cu dreptarul. Ulterior, la măsurătorile pe sclerometru betonul a ieșit bine (C 25-30). Trebuie sa tragi o amorsa sau vopsea în garaj, altfel sarea o sa-l "manance" în câteva ierni. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 23, 2023 Autor Partajează Postat Martie 23, 2023 Amorsa? Poti recomanda un produs anume? Vopsea daca dau dau in atelier. Cat sa nu faca praf. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 Amorsa se dă daca bagi peste beton o sapa autonivelanta,dar asta ti.o recomanda ăștia de unde cumperi sapa. Nu știu dacă pentru vopsea trebuie amorsa,eventual un grund înainte . Link spre comentariu
modoran Postat Martie 26, 2023 Partajează Postat Martie 26, 2023 Poti folosi vopsea epoxidica sau clorcauciuc. Dar sigur vrei sa dai cu asa ceva ? Nu vorbim de hale industriale aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum