Sharky Postat Ianuarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 Am armatura sub, pusa jos de tot, ca deh...lenea muncitorului. Dar o sa incerc si asa, ca am ditamai ranga de 1.5m, o bag in gaura si trag de ea. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 12, 2023 Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 armatura se taie cu flexul, cu clestele de bolturi sau cu dalta daca nu-i loc, spargi un pic in zona pe viitor, daca mai torni placa de beton, ori pui distantiere ca plasa sa stea in mijlocul placii de beton, ori faci un carlig de metal si il pui pe dorel sa ridice plasa in masa de beton, cand se toarna, ca sa nu ramana pe pamant Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 12, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2023 https://photos.app.goo.gl/s462kS5BU3SxXnTt6 Acu înfoliez rafturile si maine ma apuc de spart. Sa vedem cum merge. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 13, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 Nu prea merge cu impins spre margine. E asa de slab incat se sfarma doar in zona de unde imping. Nu e rigid ca sa se duca fisura si sa se desprinda bucata mare. SE sfarma. Cel mai bine e sa dau cu dalta pe bormasina ca si cand scoti gresia. Ca rezultat e beton sfaramat, nu e nici o bucata mare. Plasa de armatura e pusa jos de tot, peste cei 1-2cm de strat de beton care erau pusi initial peste pamantul batatorit. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 13, 2023 Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 probabil ca e mai mult o sapa armata, ce ai acolo... Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 13, 2023 Partajează Postat Ianuarie 13, 2023 Aia ce este acolo e facuta la misto daca se faramiteaza. Si fara plasa deloc si tot nu se facea asa. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Am mai prins tehnica. Folosesc șpițul, bag langa margine si pot scoate bucati cat pumnul maxim. Dar deobicei si astea se rup in 2 3 bucati. Sparg in jos cat pot dar prea mult nu pot din cauza plasei, care e asezata pe stratul blocului. Deci acolo vor ramane niste pietricele, ca vreau ca nu vreau. In total pot turna cam 5 6 cm de beton b400 va fi de la stație. Cred ca va fi rezistent, ca si asta pana la urma n a crapat atat ca face praf si il rod cu bocancii. Dar nu s a crapat si nu s a dus in jos din 2020 incoace. Ar avea rost sa ma complic sa pun niste ciment pe pietricelele care raman si n am cum sa le scot? Plasa existenta cumva o sa o ridic in sus, sa stea cat de cat cum trebuie. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 (editat) Acum 14 minute, Sharky a spus: Plasa existenta cumva o sa o ridic in sus, sa stea cat de cat cum trebuie. Pui distantiere: sunt ieftine si gasesti pe olx. https://www.nicaprod.ro/product-page/distantier-armatura Asa nu mai poti folosi: https://ferobanat.ro/materiale-constructii/5012-distantier-plasa-sudata-2m-metalic.html Editat Ianuarie 14, 2023 de merck Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 B400 la interior este mult peste ce ai nevoie de fapt, si b250 e mai mult decat trebuie. De fapt la interior e de ajuns cel mai slab beton, dar facut cum trebuie. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Vb de 200 lei diferență... Și din aceeași cifa bag si in garaj. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Acum 18 minute, Sharky a spus: Și din aceeași cifa bag si in garaj. Pai spune ca torni si in garaj ca eu ma gandeam ca nu se incurca aia de la statie sa iti faca tie 2-3 metri cubi de B400. Dar un 5 metri cubi cred ca iti prepara. B300 ramane din multe parti si aj zice ca iti aduce cred si 1 metru cub. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 14, 2023 Partajează Postat Ianuarie 14, 2023 Nu se plimba nimeni cu 1 m cub in cifa. De obicei daca ramane ti-l varsa jos. Betonul daca incepe sa faca priza e bun de aruncat asta daca mai apuca... Sharky daca tot ti-l face la statie spune-le sa-ti mareasca un pic doza de plastifiant, o sa ramai surprins cat de usor il nivelezi + alte avantaje. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Mai degraba cer sa intarzie priza. Temperatura de lucru e intre 5 si 15C in functie de cat de frig va fi pe afara. In beci ma astept sa urce la 20C, fiind spatiu relativ inchis. In doi oameni dureaza vreo 4 ore minim. Odata turnat e vreme destula sa se uste. Mai am doar 5mp de spart. Dupa cum am zis, in zonele necirculate doar decupez suprafata 2-3 cm. Se vede clar un lucru, unde a inceput betonul e beton, e mai tare, se sparge ceva mai greu, dar spre usa deja e de toata jena. E clar, nu ajungea cimentul si l-a tot lungit. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 25 minute, Sharky a spus: in zonele necirculate doar decupez suprafata 2-3 cm. Nu lasa strat subtire, chiar daca e beton de calitate pt ca va crapa. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 In zonele respective nu umblu, sunt spatii de depozitare, sub rafturi, de crapa, dau mai gros, candva. N-am cum sa sparg peste tot pt ca e f anevoios. Deja de de 10 zile tot sparg. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum