Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

finisare/acoperire podea garaj

Sharky

Postări Recomandate

La 30.08.2020 la 21:57, daniels a spus:

Un sac e 40-42 lei, cel de 40 kg.

Extinde  

Cum sa coste asa mult un sac de 40kg de ciment? Poate la jumatate....adica 20-25 lei.

Editat de mac01
Link spre comentariu
  La 30.08.2020 la 22:21, mac01 a spus:

Cum sa coste asa mult un sac de 40kg de ciment? Poate la jumatate....adica 20-25 lei.

Extinde  

Da, asa e ma gandeam aiurea.

La 31.08.2020 la 4:15, Sharky a spus:

Da. 40kg e cam 23lei.

Acu de ma gandesc parca erau mai multi. Am uitat. Oricum nu ajungi asa scump.

Extinde  

Eu la 1mc pun 6 saci la 40 kg. La suprafata ta, cu o grosime de 8 cm ai cam 2 mc. Iti trebuiau 12 saci mari.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Faza e ca n-am stat sa numar sacii. De ascuns nu aveau unde ii ascunde.

Reteta aia era, 2 lopeti la o betoniera.

Poate faptul ca pe jos era deja beton in majoritatea locurilor si locatia e un beci face ca betonul sa se uste mai greu.

Deocamdata tot ce e greu asez pe scanduri, mai dau un strat de intaritor si aia e.

M-a convins meseriasul de mozaic ca betonul nu e cel mai calitativ si daca nu ma deranjeaza sa il las asa ca e atelier/beci, nu garaj de lux.

MErci de sfaturi, dar din pacate va ramane solutia cea mai ieftina pt ca altceva nu merita.

Cand o sa fac canal in garaj si podeaua acolo o sa am lectia invatata.

Link spre comentariu

Nu pune bree mozaic in garaj. Se sparge cand cade ciocanul de pe masa, aluneci pe el, cricul pleaca la plimbare...n-are ce cauta mozaicul acolo!

Cate service-uri ai vazut matale cu mozaic? Nici unul. Toarna o sapa cu autonivelare si da-i o vopsea cauciucata rezistenta la trafic.

Iar faci o prostie cu mozaicul...cum am facut eu cu gresia de exterior! L-ai gasit din nou pe meserias!?

Editat de mac01
Link spre comentariu
  La 31.08.2020 la 9:01, Sharky a spus:

M-a convins meseriasul de mozaic ca betonul nu e cel mai calitativ si daca nu ma deranjeaza sa il las asa ca e atelier/beci, nu garaj de lux.

MErci de sfaturi, dar din pacate va ramane solutia cea mai ieftina pt ca altceva nu merita.

Extinde  

@mac01 eu am inteles ca meseriasul care se pricepe sa puna mozaic l-a convins sa il lase asa (daca nu-l deranjeaza). Nu am inteles ca va pune mozaic.

Link spre comentariu

Atunci e ok...eu am inteles gresit. Am crezut ca meseriasul de mozaic va pune si mozaic in garaj. Dar el de fapt doar il convinsese sa lase betonul in pace.

Scuze!

Link spre comentariu

Da, asa e.

Am mai dat o tura de intaritor, betonul inca e relativ ud.

Cand deschid usa vine un val de caldura, semn clar ca betonul inca lucreaza.

momentan aerisirea se face doar pe un geam lasat larg deschis usa nu o pot lasa deschisa cand nu sunt acolo.

Am dat o gaura sa fixez ceva in podea si doar suprafata e mai dura/tare in adancuri inca e ud.

Suprafata inca e gri-cenusiu inchis, presupun ca ar trebui sa fie gri f deschis., asemeni scrumului de tigara.

Asa ca voi evita in urmatoarele 2 saptamani sa bag chestii grele inauntru.

Are rost sa il mai ud? Sau are apa destula dupa semnele de mai sus?

Mozaicul imi placea din 3 motive: e plat, il maturi usor si nu face praf.

Sa speram ca ultima parte o rezolv cu intaritorul, daca nu cu ceva vopsea, ca de restul nu mai e cazul.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Au pus mult prea multa apa, si putin ciment. Prea tare deci nu o sa se faca, probabil ca o sa iasa un B 100, dar in timp o sa se mai usuce si intareasca. O sa ai insa umiditate mare acolo o vreme, probabil cel putin vreo 2 luni. Atentie deci la chestiile care ar putea fi afectate de asta.

Link spre comentariu

Betonul ala nu se mai deschide la culoare...cimentul folosit are multa cenusa in compozitie....trebuia alt ciment daca vroiai sa se albeasca la uscare.

Asta se albeste la uscare.

images.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca a pus folie inainte de turnare n-o sa traga. De maturat cu forasul tot il matura...meseriasii au pus doar doua lopeti de ciment la o betoniera. Putin...foarte putin. Daca-i trage o sapa...poate scapa....dar riscurile fisurarii tot raman.

Editat de mac01
Link spre comentariu

DAca as fi numarat lopetile de nisip as fi stiut raportul.

In rest ce folie de turnare sa fi pus cand nici distantiere la plasa nu au folosit.

Pe de alta parte nu au turnat pe pamant, au turnat peste alt beton mult mai prost. Deci ceva apa retine si ala.

Din ultima roaba si-a facut un vecin o rampa, rampa s-a uscat, e alba.

Revin dupa vreo saptamana cand o sa mai bag un diblu in podea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări