morarul Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 Acum 14 minute, mac01 a spus: Eu cand am asfaltat in curte am bagat juma de sac la o betoniera si vreo14-15 lopeti balastru amestecat cu nisip. Atentie ca cimentul din ziua de azi nu mai este ca cel de altadata...cand puneai 3 lopeti la o betoniera si iesea vanat...de nu-l mai spargeai deloc. Acum am facut cateva gauri in curte sa pun niste stalpi sa fac o bolta verde...vreau sa spun ca cimentul s-a spart destul de usor chiar daca am pus juma de sac la betoniera. Ciment folosit...Holchim. Corect! Dar, un alt factor la fel de important în obținerea unui beton de calitate, îl reprezintă calitatea agregatelor folosite. Cel mai important lucru legat de acestea, este necontaminarea acestora cu resturi de: humă, turbă, argilă, resturi vegetale şi animale aflate in stare de putrefacție. Un nisip, pietriş sau agregate de dimensiuni mai mari, ,,nespălate bine", pot compromite iremediabil calitatea betonului dorit. Materialele nedorite în structura betonului obținut, reprezinta veriga slabă, cea care compromite structura realizată. Nu-mi desfăşor activitatea profesională în domeniul construcțiilor, postez doar din experiența proprie şi din studiu personal. Sper că nu am divagat prea mult! 1 Link spre comentariu
daniels Postat August 26, 2020 Partajează Postat August 26, 2020 Da, conteza mult calitatea betonului. Vad ca si @mac01 pune jumate de sac pt un beton de calitate. Poti incerca sa slefuiesti intr-un colt daca nu stii amanunte despre beton, asta daca si mesterul e dispus sa vina numai pt proba. Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 28, 2020 Partajează Postat August 28, 2020 Eu fac betonul socotind în proporţii, adică 1 la 3, de exemplu 1 lopată ciment la 3 lopeţi balastru. Apa o reglezi la faţa locului, balastrul poate fi mai umed, poate fi mai uscat. Imi iese tare, poate pentru unii prea tare. L-am ajutat pe un vecin care lucrează numai în construcţii la o placă deasupra unei băi cu hol şi mi-a ieşit după cum turna el un raport de 1 la 4. Link spre comentariu
Ticu Postat August 29, 2020 Partajează Postat August 29, 2020 Niste idei gasiti si aici https://mathaus.ro/blog/ghid-complet-pentru-prepararea-betonului-retete-de-beton-si-sfaturi-practice-art49#article-link-art49Paragraph1 Link spre comentariu
cipriyan123 Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 (editat) De ce nu turnati peste placa de beton o sapa autonivelantă?? Se da cu amorsa și apoi se toarnă sapa. Iese foarte fain, neteda și am văzut ca rezista bine la scăpat peste ea ciocane, răngi, o bucata de șina de cale ferată folosită ca nicovala... Așa mi-am făcut eu in atelier de un an jumate și rezista... Apoi se poate da peste ea cu o vopsea de care o fi... Si dacă vreți superrezistenta la sapa se găsesc pentru armare fibre sintetice care se pun in cuva in care se prepara sapa. Sunt la punga și arată ca niște capete de ațe tăiate la 3 cm. Și folosiți o sapa mai buna, eu am folosit Ceresit iar amorsa tot de la ei.. Editat August 30, 2020 de cipriyan123 Link spre comentariu
bcristian Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Da, asa se face in mod normal, la fel am si eu in atelier si garaj. Dar el nu are timp, si sapa ar trebui turnata tot la o luna dupa turnarea betonului, apoi inca o luna (hai macar 2 saptamani) pana la vopsire. Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 (editat) MAi vad ce ii mai fac, raul a fost deja facut. Ieri am tarat un dulap de unul singur, deci am pasit cu el pe un colt apoi pe altul. Rezultat doua urme adanci in beton, in zona in care am pivotat. Dulapul nu era greu, cam 40kg maxim, ca de prindeam de raftul de sus am reusit sa il ridic. ASta dupa ce am vazut ce urme lasa. Nu imi dau seama de raport, dar in nici un caz era 1:3. Posibil 1-5. Betonul inca pare destul de ud. Deocamdata il las sa se mai uste. Ca si culoare e gri inchis, nu s-a facut inca alb. AS putea astupa baltile cu niste beton facut din nisip fin si mult ciment? Oare e prea tarziu? ar mai face priza? Sau crapa una doua fiind prea subtire? Toata placa e relativ dreapta la boloboc, dar are in anumite locuri balti adanci de pana la 1cm si maxim 60cm in diametrul mare. Loc de sapa nu mai am, sunt destul de aproape de nivelul usii. Baltile le pot corecta, dar sapa doar daca trag f subtire, gen maxim 1cm. Nu e pericol sa crape? Alta interbare: armatura aia a fost trantita pur si simplu pe jos, deci e la maxim 1/3 din grosimea placii, sau chiar 1/6 in locurile unde placa e mai inalta. Nu e ok, asa-i? Macar sa stiu pe viitor. Editat August 30, 2020 de Sharky Link spre comentariu
daniels Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 De marti, de cand ai postat, pana acuma trebuia sa fie tare. Armatura se spune ca trebuie sa se aseje pe fibra medie nedeformata, in cazul placii tale cam la 1/3 de la partea de sus. La sfarsitul zilei ai cerut sa vezi sacii de ciment goi? Link spre comentariu
bcristian Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Autonivelanta are de la 3 mm incolo grosime, ai loc suficient. Dar: asteapta sa se usuce bine betonul. La cum vad ca merge treaba, eu zic sa-l lasi o luna. Daca poti fa ceva sa fie curent de aer, nu puternic, nu direct pe beton. da amorsa inainte, conform indicatiilor producatorului sapei. gaseste pe cineva care a mai turnat autonivelanta si are amestecator si dezaerator (rola cu tepi). Teposenia e absolut necesara, fara o sa ramana plina de gaurele mici de la bulele de aer. Nu e mare inginerie, dar trebuie sa te misti repede si sa stii cat si unde torni, ca altfel o sa constati ca se pot face denivelari si cu sapa autonivelanta :D Autonivelanta turnata corect iese foarte neteda. Incearca sa folosesti una pt trafic intens. Cumpara de undeva de unde poti sa duci inapoi ce ramane si cumpara in plus 25%, ca daca ramai fara si intrerupi turnarea nu scoti imbinare neteda orice ai face (sau eu cel putin nu am reusit). Link spre comentariu
cipriyan123 Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Cam nasol dacă Armătura cu plasa de Buzău nu a fost pusă pe distanțiere... iar betonul trebuia sa fie uscat deja, mai ales in perioada asta calda. Tot sapa rămâne soluția cea mai buna, turnată dintr-o bucata, și data cu rolă cu țepi. E ușor de lucrat cu ea, eu singur am făcut in câteva ore o suprafața de 30 m pătrați. Link spre comentariu
mac01 Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 (editat) @Sharky Praf au fost aia care ti-au turnat placa aia....numai in bataie de joc au lucrat! Ai stat langa ei...trebuia sa-i tragi de urechi si sa le spui ca nu e bine ce fac! Ai nimerit-o cu meseriasii astia! Editat August 30, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Den Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 -nu ma consider meserias,dar urmeaza sa torn si eu o placa de beton si distantierele pentru plasa le-am luat deja,7 lei o punga plina...Sa lasi plasa efectiv pe jos.. Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 (editat) Bai, degeaba am stat cu ei, daca nu ma pricep. Mi s a recomandat omul de catre un "prieten" . Am zis ca dau banu si face treaba si uite ce tzeapa mi am luat. Am prea multe pe cap. Acu asta e. Tot ce bag in beci asez pe scanduri sa nu stric. Si ce nu poate fi tinut pe scanduri tin in garajul din fata. Acu toti imi spun ca e de cacao. Dar nu merita sa o sparg, dar nici sa o nivelez daca nu am o baza buna. Ramane asa. Cimentul nu s a furat. Si ce sa furi? Un sac e 15 lei. Cand ceri 2mii lei in plus pe lucrare, ce sa mai furi un sac doi? Mai dau ceva intaritor preventiv si aia e. Deocamdata hamalesc lucruri demontez strungu, mut tuburi, aparate sudura, scule, 3-4 ore pe zi asta fac. Curent a fost de la inceput. Doar in prima zi am tinut usa inchisa ca sa nu intre careva sa calce. Apoi tot deschisa a fost si usa si geamul de pe cealalta parte. Posibil ca stratul de dedesubt sa tina apa cat de cat, dar din moment ce pot calca deja e ok. Sunt mai atent cu obiectele grele in rest imi vad de treaba. Editat August 30, 2020 de Sharky Link spre comentariu
daniels Postat August 30, 2020 Partajează Postat August 30, 2020 Un sac e 40-42 lei, cel de 40 kg. Ce sac e ala de 15 lei? Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2020 Autor Partajează Postat August 30, 2020 20kg. Holcim structo plus. Pe acolo e la pret. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum